Рейтинг темы:
  • Голосов: 3 - Средняя оценка: 2.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Винницкое братство
Автор Сообщение
Kir9790 Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 12-04-2021 22:43
(12-04-2021 22:31)SVS писал(а):  Які у вас номінали і імпеданс динаміка? зробимо вправу з арихметики.
З арихметикою в мене все гаразд - майже кожного дня доводиться займатись, дякую. Зі своїми динаміками я розібрався - результати моделювання і слухові враження добре корелюють між собою.

Не зрозумів, чому моє просте питання виявилось таким резонансним Wink

I don't care about their different thoughts... Different thoughts are good for me...
Найти все сообщения

SVS Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 12-04-2021 22:49
(12-04-2021 22:42)freesound писал(а):  Не знайшов його АЧХ. Але, як пишуть про нього, він зроблений з Eminence, а у них у всіх є пік в районі 2 кГц.
Як зробите вимірювання, тоді і поспілкуємось ))
Я також не знайшов. Він 12-дюймовий і геть не схожий на Альфи. Женя Кожушко (HiFiCompass) міряв 15-дюймові з цієї серії, казав що дуже лінійні до 3 кГц.
Альфи я різав на 200 Гц.
(Отредактировал 12-04-2021 в 22:50 SVS.)
Найти все сообщения

freesound Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 12-04-2021 22:51
(12-04-2021 22:43)Kir9790 писал(а):  Не зрозумів, чому моє просте питання виявилось таким резонансним Wink
Тому що тут не проста з арихметики Улыбка Тому що динамік це не просто резистор
Party0012
Найти все сообщения

Выразили согласие: Kir9790
Kir9790 Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 12-04-2021 22:54
(12-04-2021 22:51)freesound писал(а):  Тому що тут не проста з арихметики Улыбка Тому що динамік це не просто резистор
Party0012
Отож! Все дуже і просто, і одночасно складно.
І без доведення на слух - не обійтися.
Party0012
(Отредактировал 12-04-2021 в 22:55 Kir9790.)

I don't care about their different thoughts... Different thoughts are good for me...
Найти все сообщения

The Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 12-04-2021 22:55
(12-04-2021 22:36)Kir9790 писал(а):  Тарасе, я дочекаюсь відповіді на просте питання? Ви ж робите акустику... для вас це дуже прості речі - різниця впливу на АЧХ твіттера послідовного і паралельного резистора. Чи не так?
Кириле, у Л-падному ланцюжку послідовний резистор добавляє Оми, яких треба добавити після ділення паралельним із самим динаміком.
Як би Ви не забирали, але L-pad залишається якіснішим по звучанню та більш гладкішим. Також менш критично впливає на характеристику зміни зрізів фільтру. Тому Ваш ВЧ, як говорилось раніше, просто отримав додаткові горби і почав кричати.

Також Ви втекли від простого питання SVS по арфметиці. Типу мені подобається і крапка....Nowink

Kir9790, Кириле, як вважаєте, в Далі працють тупі інженери без високоякісних вимірювальних приладів?
(Отредактировал 12-04-2021 в 22:58 The.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: vitalyB
freesound Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 12-04-2021 22:58
(12-04-2021 22:49)SVS писал(а):  Я також не знайшов. Він 12-дюймовий і геть не схожий на Альфи. Женя Кожушко (HiFiCompass) міряв 15-дюймові з цієї серії, казав що дуже лінійні до 3 кГц.
Альфи я різав на 200 Гц.
На жаль без вимірювань мало що можна сказати

Але і самі вимірювання дипольної акустики той ще гемор. Просто в безлунній камері ефекту диполя не одержати

(12-04-2021 22:55)The писал(а):  в Далі працють тупі інженери без високоякісних вимірювальних приладів?
У них немає таких кімнат і вух Biggrin
(Отредактировал 12-04-2021 в 23:03 freesound.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: The , Kir9790
Kir9790 Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 12-04-2021 23:09
Цитата:Як би Ви не забирали, але L-pad залишається якіснішим по звучанню та більш гладкішим. Тому Ваш ВЧ, як говорилось раніше, просто отримав додаткові горби і почав кричати.
Це просто ваші фантазії.
(12-04-2021 22:55)The писал(а):  Кириле, у Л-падному ланцюжку послідовний резистор добавляє Оми, яких треба добавити після ділення паралельним із самим динаміком.
Ні, Тарасе, не так.
Послідовний резистор дійсно просто додає Оми (у всьому діапазоні роботи твітера).
А паралельний додає Оми, які залежать від частоти сигналу. Тобто, в моєму випадку при зменшенні номіналу паралельного резистора рівномірно піднімає АЧХ в своєму діапазоні роботи.

Саме тому, якщо я прибрав паралельний резистор і одночасно збільшив значення послідовного резистора, то АЧХ не стала такою, як була. Це неможливо, через різний характер впливу цих резисторів.

Але край ВЧ-діапазону в моєму випадку (хоча не тільки в моєму) вкрай залежить від кута розвороту АС... і в "рідному" варіанті мав завал.
В результаті після моїх ігор з номіналами цих двох резисторів (знаючи характер впливу кожного з них), кутом розвороту АС, плюс враховуючи мою акустичну обстановку (суттєво приглушену на ВЧ КДП) - отримав дуже приємний результат (про який відписався сторінкою раніше).

(12-04-2021 22:58)freesound писал(а):  У них немає таких кімнат і вух Biggrin
В точку!
Кімната і вуха точно інші.
І деталі в кросовері стояли за 3 доллари/відро. Одразу видно, що ставили їх досвідчені... маркетологи Biggrin
(Отредактировал 12-04-2021 в 23:16 Kir9790.)

Найти все сообщения

The Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 12-04-2021 23:17
Kir9790, Кириле, фантазіями в даному випадку лише те, що підвищення чутливості ВЧ Ви сприйняли за ВАУ ефект і потішились їхньою "виразністю".

Ті ж самі досвідчені маркетологи поставили у Ваші Dali й бюджетні ВЧ динаміки, і, щоб хоча б добитись якоїсь роздільності Ви пішли радикальним, не зовсім вірним шляхом.
Найти все сообщения

Kir9790 Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 12-04-2021 23:21
(12-04-2021 23:17)The писал(а):  Kir9790, Кириле, фантазіями в даному випадку лише те, що підвищення чутливості ВЧ Ви сприйняли за ВАУ ефект і потішились їхньою "виразністю".
Ви знову помиляєтесь: я зменшував номінал послідовного резистора, піднімаючи рівень ВЧ. Ніякого Вау-ефекту не було. Навпаки ВЧ (і верхніх СЧ) ставало забагато, що мені зовсім не подобалось.
Але вам звісно з тої сторони монітора видніше Biggrin

Цитата:Ті ж самі досвідчені маркетологи поставили у Ваші Dali й бюджетні ВЧ динаміки,
У вас є якісь дані про харакстеристики динаміків в моїх Далі, чи ви знову фантазуєте?
(Отредактировал 12-04-2021 в 23:41 Kir9790.)

Найти все сообщения

futbolka Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 13-04-2021 06:44
Кирилл, к сожалению, все эти движения с заменой конденсаторов, резисторов, катушек, проводки в Ваших Далишках - это как мёртвому припарка, и не та это акустика, чтобы выслушивать направления проводов, влияние типа диска, вилок ложек и т.д. и т.п. Так, баловство, ИМХО.
Найти все сообщения

Выразили согласие: The , Euromaster
The Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 13-04-2021 07:12
Kir9790, я прихильник апгрейду. Також вважаю, що не варта міняти схему кросів у заводських АС, лише деталі фільтрів на кращі.
Ще є момент коли "не стане шкурка за вичинку"... Це якраз Ваша ситуація і тут я повністю підтримую futbolka
Найти все сообщения

Выразили согласие: futbolka , Serpens
konrats Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 13-04-2021 07:48
А що підскажете по використанню фазового коригування ВЧ (якщо правильно назвав)? Читав, що не дуже для звуку.
Хочу поміняти R3 на Supreme, але є тільки 4,7 або 5,6 Ом, оригінал - 5,1Ом, який краще вибрати? Якщо на НЧ С5 трохи зменшити до 9,2 і R2 до 4,7 - середина трохи підніметься?

Акустика Sound Mingus Silver. Вдячний за будь-які поради.
(Отредактировал 13-04-2021 в 08:08 konrats.)
Найти все сообщения

SVS Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 13-04-2021 08:25
Треба пробувати. Невідомо чому виробник вирізав ВЧ аж 5 порядком. На НЧ зменшите номінали і трохи посунете частоту зрізу в бік СЧ.
Найти все сообщения

Выразили согласие: konrats
Kir9790 Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 13-04-2021 08:33
(13-04-2021 06:44)futbolka писал(а):  не та это акустика, чтобы выслушивать направления проводов, влияние типа диска, вилок ложек и т.д. и т.п. Так, баловство, ИМХО.
И тем не менее всё это хорошо слышно.
И даёт хороший опыт и понимании влияния всего этого на звук.
Да и приятные минуты возни с "железячками" - тоже весьма увлекательна. Хобби есть хобби.

Баловство и глупость ИМХО - это накупить дорогих аппаратов и подключать их копеечными кабелями в обычную розетку, в обычной не обработанной акустически комнате, поставив АС в углы или вплотную к стене... так и не имея понятия как же может на самом деле звучать их аппаратура.

(13-04-2021 07:12)The писал(а):  Kir9790, я прихильник апгрейду. Також вважаю, що не варта міняти схему кросів у заводських АС, лише деталі фільтрів на кращі.
Згоден, так і біло зроблено. Причому поетапно - деталі мінялись на більш якісні з аналогічними номіналами. Виключення - паралельний резистор. Причому його відсутність частково відкориговано номіналом іншого. Так що не варто фантазувати.
Цитата:Ще є момент коли "не стане шкурка за вичинку"...
Це не так.
В дорогих АС більше уваги приділено підбору не тільки номіналів, а і типів деталей, проводки, терміналів и т.п. В них менше відвертої економії (наприклад в СЧ котушки на ферриті, або електроліт на ВЧ).
При апгрейдах в них більше шансів зробити не "краще", а "по-іншому" або навіть "гірше".

Тому саме в недорогих (але добротно зроблених) АС заміна деталей дає більший профіт.
(Отредактировал 13-04-2021 в 09:07 Kir9790.)

Найти все сообщения

Выразили согласие: konrats
The Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 13-04-2021 09:11
Kir9790, в дорогих АС такий же маркетинговий підхід до фільтрів, в тих же Dali Ikon, Opticon стоять найбюджетніші китайські Bennic. Це стосується і ще вищого сегменту - Tannoy, JBL, Klipsch, Infinity. Це те, що бачив на власні очі та апгрейдив.
В іншому маєте рацію, в дорожчій акустиці динаміки уже значно кращі будуть. Тому, на мою думку, потенціалу там таки значно більше.
Найти все сообщения

Выразили согласие: doom , konrats
doom Не на форуме
Специалист

RE: Винницкое братство / 13-04-2021 09:19
(12-04-2021 13:22)Kir9790 писал(а):  Не знаю як щодо "вмер", але я в своїх заводських Далішках паралельний резистор прибрав для експерименту - і, як то кажуть, "прозрів" від відкритості та ясності звуку.
А ось послідовний резистор стоїть на місці - від нього нікуди не дінешся. Лише довелось розкошелитися на Мундорф Суприм.
надо в начале уточнить,а точнее показать фотку твоих дали...там только имя громкое,и больше НИЧЕГО!!низкобюджетная акустика для домашнего кинотеатра....она изначально играть не может,как впрочем и весь твой мотлох.......а !!я забыл ты же слышишь расположение кубиков в скай лайнахShockedShocked

ПЕПЕЛ КЛААСА СТУЧИТ В МОЁ СЕРДЦЕ !!!!
Найти все сообщения

Kir9790 Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 13-04-2021 09:24
(13-04-2021 09:11)The писал(а):  Kir9790, в дорогих АС такий же маркетинговий підхід до фільтрів,
в тих же Dali Ikon, Opticon стоять найбюджетніші китайські Bennic. Це стосується і ще вищого сегменту - Tannoy, JBL, Klipsch, Infinity.
Скільки таких випадків апгрейду АС вищого сегменту, коли деталь буцімто "краще" і "дорожче", а зі звуком щось стає не те.
Це я кажу про дійсно вищий сегмент, які ретельно відслуховували майстри, які дорожать своєю репутацією.

Тому, на мою думку, такі АС треба приймати як вони є: або подобається звук і ти його купуєш, або залиш іншому. Не варто туди лізти.

В крайньому випадку довіряти апгрейд людям з великим досвідом, розуміючи всі ризики та використовуючи дійсно топові деталі (а не мундорф Суприм Biggrin ), налаштовуючись на довгі прогріви та відслуховування (причому не завжди успішні).

(13-04-2021 09:19)doom писал(а):  надо в начале уточнить,а точнее показать фотку твоих дали...
Сколько раз тебе показывал... Костик, завязывай "химичить", провалы в памяти, да и усох уже дальше некуда. Нехорошо это.

(13-04-2021 09:19)doom писал(а):  я забыл ты же слышишь расположение кубиков в скай лайнахShockedShocked
Понимаю. Твои подделки под Сайлайны уже не продаются, после того как тебя вывели на чистую воду...
(Отредактировал 13-04-2021 в 09:29 Kir9790.)

Найти все сообщения

Выразили согласие: konrats , Provizor , Serpens
The Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 13-04-2021 09:33
Kir9790, от Ви й проявили стандартні страхи початкового апгрейдера. До Кенріха, ALK ще ростиWink
Лізти варта і слухати теж, лише з кросом експериментувати, озброївшись лише вухами, не варта.Wink
Найти все сообщения

Выразили согласие: doom
konrats Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 13-04-2021 09:36
Зрозуміло, що без вимірювань можна залізти в далеку кривочінь Улыбка але ж і покращити руки сверблять. Я про себе
(Отредактировал 13-04-2021 в 09:38 konrats.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Kir9790
Kir9790 Не на форуме
Ветеран

RE: Винницкое братство / 13-04-2021 10:52
(13-04-2021 09:33)The писал(а):  Kir9790, от Ви й проявили стандартні страхи початкового апгрейдера.
Щось не складається.
То ви кажете, що інженери-виробники далеко не дурні, до того ж мають якісне вимірювальне обладнання да і досвід прослуховування - також.
І одночасно кажете, що треба без страху лізти апгредити топові АС.

А в мене як раз страхів немає - і мій досвід тому приклад, як-от: замінюємо послідовний рідний електроліт на білий Мундорф МКР (5 долл/шт) - слухаємо (щось краще, але більш синтетично, сцена "надута") - кому вони можуть подобатись - незрозуміло,
- замінюємо на Мундорф Суприм Ево Оил (60 долл/шт) - значно краще (детальність, сцена, легенька фірмова м'якість - окрас приємний) - добрі конденсатори, але на любителя
- ставимо значно більш дешевші Кларити CSA (6 долл/шт) - ніякого окрасу, натурально, але пропадають тонкі деталі і подробиці (але відсутність окрасу - дуже добре, стає зрозуміло в якому напрямку рухатися)
- ставимо Кларити МR (80 долл/шт) - о... рівний ТБ без явного окрасу, детальність, сцена - все на місці. Звук АС зовсім іншого рівня.

А ви, Тарасе, про якісь страхи. Навіщо тут чогось боятися? Конденсатори, які не сподобались просто "улетають" за 2/3 їх вартості за пару тижнів на о_л_х, а ті хто їх купили - дякують.

Р.С. Доповню
По теме апгрейда кроссоверов мне очень импонирует сайт Виталия Аовокс - описанные проверенные временем великолепные идеи. Хотя используются крайне недорогие материалы.
(Отредактировал 13-04-2021 в 12:49 Kir9790.)

Найти все сообщения

Выразили согласие: Muzzman

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS