Philips CD304 mkII и Philips CD-304
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
petr.solo1223
Специалист
|
RE: Philips CD304 mkII и Philips CD-304 / 25-09-2014 22:18
Почему подорожали я не знаю. У меня были пацаны с форума и слушали переделанный 882й с модулем, типа "стримлок" на топовых генераторах фирмы "Кристек"- всем очень понравилось и даже вызвало удивление, что такой раритет может так звучать,мне и самому очень нравится как он играет музыку, но всегда есть это "но", и именно о нём я и писал, если контент СД - то хороший транспорт ( проигрыватель), но послушав КАК может звучать хай-рез 24/96 и сравнив его с 16/44.1 становится всё понятно, и для меня эта разница - решающая. У меня есть Густавсон и на СД и в "цифре" 24/96 и хайрез звучит значительно глубже,объёмнее и с большим разрешением, с такой глубиной по планам,что СД просто отдыхает. Пару дней тому слушали у Вадима (onv) флак 24/44.1 так даже он значительно глубже и объёмнее звучит,чем 16/44.1. На форуме уже пошёл второй десяток людей слушающих Дюны с модулем Стримлок, какая проблема с кем то встретится и послушать ? Многое прояснится. П,С, про Филю - "Всё равно тебя не брошу,потому что ты - хороший".
(25-09-2014 22:01)ms142 писал(а): Как ни странно, на моем личном мнении. Ну раз не приходится, то и говорить не будем. Не нужно амбиций, "про остальное" это про "обвязку" - кабели, систему питания,виброразвязку и т.д. Это то ,от чего вы ещё очень далеки. В целом - всё понятно.
|
|
|
|
|
|
|
Tosdac1
Старожил
|
RE: Philips CD304 mkII и Philips CD-304 / 25-09-2014 22:48
(25-09-2014 13:46)victorius писал(а): Люди не стоит сорится по поводу филипсов....эти модели (филипсов) не стоит покупать как первый плеер, к ним приходят после того как в системе перебывало не менее 5-6 иных моделей и брэндов и когда новодельный "звучек" подза@бет, вот тогда филипсу и место, но опять-же не всем. У меня есть коллега который перебрал массу сидюков, потом перешел на Магнавокс и потом на Филипс....сейчас у него винил и он очень этому рад потому-что его мытарства со звуком закончились. Его мнение что именно филипс на 1540 очень близок к винилу и именно он вывел его на полный аналог.....хотя в наличии было все ( хай-резы,dvda,sacd)....вот-такая история.. Ну редко такое вижу, что готов подписаться под каждым выше изложенным словом!!!
Музыка, она должна радовать сердце и восхищать разум, а не вызывать ощущение пустоты и состояние уныния после бомбардировки ушных перепонок набором гладеньких, чистеньких синусоидальных сигналов
|
|
|
|
|
serg6677
Ветеран
|
|
|
|
|
|
|
Nemo
Ветеран
|
RE: Philips CD304 mkII и Philips CD-304 / 26-09-2014 10:02
Вітаю!
Дозвольте написати декілька слів...
Якщо вибирати між Philips CD304 mkII і Philips CD-304 - фактично між класичними СД плеєрами на 1540, 1541 - з 1540 краще обрати щось ТОПове на 1540Д
Наприклад Філіпс 100, Філіпс 303, Ревокс 225, Грюндік 30, Маранс 73, Накамічі ОМС 5 і т.д.
Транспорти, які мають СД приводи СДМ0 СДМ1 будуть звучати дуже достойно.
І знайти СД транспорт, який їх переграє ціною до 1000 - важко... Якби при всьому іншому, в такі плеєри додоти СПДІФ вихід - можна було б використовувати як чудові транспорти. СДМ1 мк2 - уже не зовсім те.
Такі ТОПові плеєри навіть в рідному стані будуть звучати нормально. Але мають слабкі місця. Грамотна доробка дуже благотворно скажеться на звукові.
ЦАП 1540 в класичному форматі 14 біт 44,1 кГц. Мікросхема може працювати 14 44,1 - 192 - 2 шт мікросхеми, кожна для свого каналу.
Про плеєри на 1541 - слухав 10-к. В різному стані звучали вкрай посередньо. Після значної переробки в якості готового СДплеєра звучали значно краще. СД приводи були різні. Найкраще звучав СДМ2.
Якщо використовувати частину плеєра з мікросхемою 1541 і аналоговою частиною в якості ЦАП, подавши зовнішній цифровий сигнал, наприклад від іншого транспорту або МУЗПК - звук буде значно кращим.
Потребує значної переробки, але не радикальної. Люди без тех освіти і досвіду робили на ура власноручно.
Є друг, який переслухав 20 різних ТОПових ЦАП за 1000-8000$, в результаті купив один з них (96 24) і додатково купив за 500 грн плеєра на 1541 і провів твік - задоволений) І те і інше звучить достойно - але кожне по-різному.
В рідному стані 1541 - 16 біт, 44,1 кГц. Мікросхема може працювати 16 44,1 - 192. одна мікросхема - два канали.
Є друг з Мадриду. Меломан і колекціонер. У нього гора різних СДюків на різному. Казав, що з плеєрів на 1541 йому найбільше сподобався Сambridge Audio CD1
Але до нього також є питання.
На мій слух попри недоліки в вигляді 14 і 16 біт - мікросхеми цілком достойно звучать і багатьом будуть до смаку)))
Перепробував за пару років два десятки різних мікросхем ЦАП 18 20 22 24 біт - однобіток і мультибіток. Все має свої переваги і недоліки. Але сказати, що щось класичне сучасне - типу АД1955 - 24 192 значно переграє 1540 14 44,1 не приходиться.
І те і інше має переваги і недоліки.
Про біти.
1540 - чесних 14 біт.
1541 - скоріше за все еквівалент також буде доходити біт так до 14-15. Хоч і вхідні данні приймає 16 і структуру має 16.
Бітність вхідних даних - далеко не єдиний параметр, який визначає якість звучання мікросхеми ЦАП.
Є ще лінійність, монотонність, похибка нуля, стабільність параметрів в часі і т.д.
Щодо мене - складається враження, що досягти без явних втрат в іншому навіть 16 біт однокристальним способом важко...
Як приклад - Лаврик Голд - там основна мікросхема ЦАП - 14 біт і подальше гібридне нарощення.
Збірка Ультрааналог - Основна мікросхема 12 біт і подальше нарощення до 20-ти.
Є така класична стара мікросхема PCM53 - 16 біт. Хто гляне даташит і параметри, зрозуміє, про що іде мова. На одному кристалі 13 + 3 біти з подальшим сумуванням.
Є класика монолітних мультибітників 18-20-ти біт ПСМ58 АД1860 ПСМ63 АД1862 - хто слухав, має зауважити особливості звучання, переваги і недоліки. Я мав 3, а 4-му АД1862 слухав у себе - нічого до душі не припало.
Але іншим цілком можу сподобатись)
Тому, щоб зрозуміти - потрібно лише слухати і порівнювати.
P.S.
Я слухаю ЦАП на 4 1540Д (14 біт 44,1 - 192 кГц) і МУЗПК.
З часом може куплю класичний промисловий ЦАП за 1000-2000$
Але, щоб такий прикупити - потрібна мотивація - щоб він значно переграв ЦАП на 4 1540 по сукупності параметрів.
На мій слух - і те і інше, з прослуханих варіантів має і переваги і недоліки, і поки я не знайшов такий промисловий ЦАП, переваги якого б значно переважали. І стали б визначальною мотивацією.
Хоча ні, був один дуже збалансований Марк Левінсон 37)))
Але його важко знайти в продажі і коштує дорого.
|
|
|
|
Nemo
Ветеран
|
RE: Philips CD304 mkII и Philips CD-304 / 26-09-2014 10:55
(26-09-2014 10:10)vd-two писал(а): Потому что он транспорт
Даруйте
Від номеру потрібно відняти два = 35
Ось цей - http://www.homecinema-fr.com/forum/achat...15116.html
Хто слухав?
Ні в кого з слухачів збірок Ультрааналог не склалось враження, що вони тонально чимось нагадують 1540Д ?
Ось ще інформація в тему - http://inthouse.ru/vintage/Brands/CD%20p...erter.html
Про Марк Левінсон 35 - він чим цінний, - дуже збалансований і позбавлений явних недоліків, які на мій слух наявні в класичних мультибітних і однобітних ЦАП.
До нього особо й претензій нема.
Я маю на увазі про такі, - "в 1540 мало розширення, детальності, ВЧ" і т.д.
А тонально - він дуже натурально звучить. На мій слух схоже до 1540Д.
Хоча структура ЦАП і мікросхем ЦАП зокрема там абсолютно інша.
(Отредактировал 26-09-2014 в 11:00 Nemo.)
|
|
|
|
|
ms142
Ветеран
|
|
|
|
petr.solo1223
Специалист
|
|
|
|
strelok
Ветеран
|
|
|
|
|
|
|
strelok
Ветеран
|
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)
|
|