(18-03-2015 17:43)s28 писал(а): Викинув буфер на польовику. Зменшив підсилення. При дальшому зменшення підсилення звук гіршає -пропадає глибина сцени і урізається інфраниз. З чим це може бути повязане. Возбуду нема на слух.
Попробуйте добавить в эмиттеры VT1, VT7 резисторы 62 ом. У меня это давало хорошо слышимый положительный результат.
Усиление уменьшать не стоит - возбуда не будет, но стабильность ухудшится. При работе на емкостную нагрузку заметите легкий звон на меандре, который будет меньше при большем усилении.
Думав про резистори в дифкаскад, але сумнівався з номіналом. Доречі, тоді мабуть і ІТ потрібен. Вище в вітці рекомендували. От схема:
На рахунок зменшення підсилення. Ідея була збігьшити глубину ООС (зараз коли на вході 0,1В - на виході 10В.), але там не все так просто, як ви і казали. Потрібно міняти схему більш глибоко, а я цього сам не зроблю, тому щоб не наломати - дров утримаюсь від непотрібної самодіяльності.
Доречі, на виході зараз по 2 пари транзисторів і емітерні резистори 0,5 ом (по 1 ом в паралель). На слух добавилось детальності, але звук менш "обємний" і "плотний".
на форуме Клячина писали что фонокорректор Одиссея 021 есть лучшее из отечественного . На деле показывает себя одновременно и как хай энд , но с другой стороны наличием огромных косяков в звучании , заставляющих отказаться от него .
Поділіться сканом схеми плати УНЧ одісея, може в кого є? Цікавить ще інструкція по заводському налаштуванню даного підсилювача. (років два назад спілкувався з майсторм від ремонтного сервісу Меридіану на Корольова, по моєму Ігор чи Юрій Всеволодич, і мав можливість купити але не скористався. Зараз виходив на них - даного майстра вже звільнили).
Є схема з нету, але якість паскудна.
Чи можна переробити ИТ, щоб живився від + та 0.
В емітери VT1, VT7 добавлені резистори 62 ом.
(06-10-2014 22:37)AVM писал(а): В цілому вірно, але це не повне вирішення проблеми, потрібно для живлення ДК ставити ГСС.
І проблема не тільки в дрейфі нуля.
Обв'язка ДК просто безграмотна, але це не складно усунути,
просто дотримати елементарні речі, і добитися мінімального дрейфу і без інтегратора і без конденсатора в колі дільника ОС.
Можна поставити ГСС,
А в колектори ще пару транзисторів з ОБ.
І навантажувати все це на симетричну навантаження, а не на тільки струмове дзеркало.
Це класика японських підсилювачів 80тих минулого століття.
В ПН так само другий ДК і йому симетричну нагрузку.
Але що залишиться від оригіналу?
Давно думав про це. З оригіналу залишити вихід і захист, а дифкаскад з УН зібрати на новій платі. Зараз в пошуку схеми. Хочу попробувати так як ви пропонуєте, на чутливість 0,5 в. Чи доцільно на вході ставити польовики? Це дає якісь переваги.
Як я писав раніше, маю декілька 021, тому один лишиться в стоковому варіанті, другий трохи допрацюється, о третій повністю переробиться. В кінці можна буде прямо зрівняти результат.
(21-08-2015 16:00)s28 писал(а): Чи можна переробити ИТ, щоб живився від + та 0.
В емітери VT1, VT7 добавлені резистори 62 ом.
Давно думав про це. З оригіналу залишити вихід і захист, а дифкаскад з УН зібрати на новій платі. Зараз в пошуку схеми. Хочу попробувати так як ви пропонуєте, на чутливість 0,5 в. Чи доцільно на вході ставити польовики? Це дає якісь переваги.
Як я писав раніше, маю декілька 021, тому один лишиться в стоковому варіанті, другий трохи допрацюється, о третій повністю переробиться. В кінці можна буде прямо зрівняти результат.
Да лучше сразу делать нормальный усилитель, а эти подлатать и продать за сколько дадут. Я просто вижу что Вы чему то хотите научиться... учиться ездить нужно на хороших машинах.
Таки вже рік. Дійсно, задумався про затрати часу і грошей. Він в мене "піддослідний", Верхня і нижня кришка не прикручені.
Час - десь по годині в декідька місяців.
Гроші - найдорожче обійшлись вихідні і драйвера. Інші деталі - до 50 грн. Я в основному викидаю, а не добавляю деталі, чи використовую раніше викинуті з нього.
Вважаю витрати на покупку і "ремонт" даного УНЧ виправданими, по співвідношенню ціна/якість + отриманий досвід і знання.
Він "піддослідний", найбільшим його недоліком вважаю розділені радіатори і їх площу, ну і байдуже що шасі з частин та на вигляд страшний, на рахунок совка - також не переймаюсь.
Транс - порівняно потужний, Захист вже не раз виручав. Вихід (УТ) - вже нормально.
Лишаєтьмя саме цікаве, дифкаскад та УН.
для експериментів купляти корпус, транс, захист, радіатори і все інше буде дуже затратно. А тут все є і його можна ще й слухати.
(29-07-2015 11:00)s28 писал(а): Поділіться сканом схеми плати УНЧ одісея, може в кого є? Цікавить ще інструкція по заводському налаштуванню даного підсилювача.
Є схема з нету, але якість паскудна.
(13-10-2014 22:29)VNV73 писал(а): Были одновременно два Одиссея в пользовании - 010-ый и 021-ый(этот и сейчас есть), так вот последний по ВЧ ощутимо глуше играл.
Впервые с таким "эффектом" столкнулся на радиорынке, когда знакомому выбирали усилитель для школы. Так вот, нам сразу включили 010-ый, а затем 021-ый.. в последнем случае было ощущение, что у колонок (С-90 были) "кончились" ВЧ динамики.
Не подскажите как эту глухость хотя бы немного уменьшить? до 021го одиссея у меня был феникс 200у 010с схемотихника практически идентична 021му но феникс глухостью не страдал
Выразили согласие:
Falerist
Учу Правила
(07-03-2019 17:54)амфитон писал(а): Не подскажите как эту глухость хотя бы немного уменьшить? до 021го одиссея у меня был феникс 200у 010с схемотихника практически идентична 021му но феникс глухостью не страдал
Выкиньте эту глухую и ржавую тетерю на мусорку и купите нормальный японский винтажный усилитель.
Лучше европейцев из 70-ых и желательно малоизвестных брендов.Можно брать по 20-30 евро бомбейские усилки и ресиверы,усилители тогда совали идентичные.Штук десять набери,потом отслушай спокойно и оставь 3-4 алмаза под разное настроение.
Остальные раздай малоимущим меломанам или в гораж...
(30-03-2019 14:39)Falerist писал(а): Пройдитесь по мусорным полигонам Киева и будете приятно удивлены ассортиментом техники СССР в отличном состоянии.
А вы фото сделайте таких находок. Прямо на полигоне, и с подтверждением датировки. Ну хотя бы приложите биллютень кандидата. (с понедельника уже можно)
"Образования у меня никакого, то есть, высшее техническое" (М. Жванецкий)
Выразили согласие:
Falerist
Учу Правила