djo
Ветеран
|
RE: fm тюнер / 17-02-2020 04:22
(17-02-2020 03:01)nem2007 писал(а): Accuphase T-100 (T-101)
Kenwood KT-917
Kenwood L-01T
Kenwood L-02T
Yamaha CT-7000
Sansui TU-9900
Или хотя бы Denon TU-500 (TU-850) - они попроще.
Это одни из самых лучших винтажных аналоговых японских тюнеров (я бы назвал их даже самыми лучшими из лучших) Я би не сказав проще.
(03-04-2019 19:29)malekcs писал(а): если убрать навязчивую рекламу автором тюнера Kenwood L-02T, с гиперпиаром, то интересны по мнению этого автора:
Burmester 978 - Natural, open and airy sound, good bass. Pinpoint imaging. Lifelike, three-dimensional sound with nice extended highs.
Audiolab 8000T - Good bass, natural but diffuse sound, sweet extended highs.
Revox B760 - Great bass, lifelike midrange and extended highs
Meridian Model 504 - Good bass, excellent midrange with smooth, just-right highs.
McIntosh MR 80 - Good bass, lively midrange and pleasant highs. More one-dimensional than the L-02T.
Linn Kremlin - OK bass; articulate, precise sound; good high frequency. Midrange, bass loses some natural warmth.
Onix TU39 - Dynamic, smooth, the midrange give up some "life" to others. Some added sparkle in the highs.
Perreaux TU-3 - Nice balanced sound. Gives up some richness and dynamics to the L-02T.
Tandberg 3011A - Good bass, midrange a little light, sweet treble. Very good imaging.
Thanks for the link !
Маю танг 3011 - машина шикарна но краще 3001. Дорогі -400-500уе приблизно
(Отредактировал 17-02-2020 в 04:26 djo.)
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
|
|
vitamir
Ветеран
|
RE: fm тюнер / 17-02-2020 15:06
Оценивая тюнеры, я смотрел бы на два параметра: двухсигнальную избирательность и тип микросхемы стереодекодера.
О первой можно косвенно судить по количеству перестраиваемых контуров преселектора. В лучших моделях до 5..6. Чем больше, тем лучше. Особенно в условиях города.
Если доверять рейтингу тюнеров, составленному на основании прослушиваний Джимом с mtunerinfo, в нем есть устойчивая корреляция с типом микросхемы стереодекодера.
И, не надо говорить за пиар Кенвудов, в тот рейтинг включены, прежде всего, модели, доступные на рынке США.
(Отредактировал 17-02-2020 в 15:08 vitamir.)
Читать гораздо труднее, чем писать, но гораздо полезнее
|
|
|
|
Выразили согласие: | djo |
|
Выразили согласие: | djo |
|
|
nem2007
Ветеран
|
RE: fm тюнер / 18-02-2020 02:08
Были все, кроме двух Кенвудов L-01T и L-02T
(17-02-2020 16:59)djo писал(а): да й дуже сумніваюсь, що і ти розумієш (ти не майстер, а звичайний слухач). Крута схемотехніка це коли багато всього напічкано в середині ? С чего ты это взял?
Надо быть обязательно мастером, чтобы хоть что-то понимать и разбираться в схемотехнике?
А может первично наоборот? Надо сперва хоть что-то понимать в схемотехнике (досконально и максимально изучив мат.часть), прежде чем лезть ремонтировать и становитсья "мастером". Вот с такой логикой точно "горе-мастерами" и становятся
Я, Дима, к твоему сведенью, довольно неплохо начинат..Я никогда и не ленюсь тратить свое время на предметное и углубленное изучение (мат части) чего-либо, что мне интересно.
И я не слушатель и никогда не был заядлым меломаном, я музыку вообще не слушаю последние годы.
(17-02-2020 16:59)djo писал(а): невже Денон хуже грав? Эти Деноны и Ямаха CT-7000 (либо Kenwood KT-917) это аппараты разной лиги.
Деноны во всем уступают, класс ниже.
P.S. Еще в тот свой список забыл добавить Sony ST-A7(B)
(Отредактировал 18-02-2020 в 02:21 nem2007.)
|
|
|
|
|
vitamir
Ветеран
|
RE: fm тюнер / 18-02-2020 02:20
З приводу тюнера, крута схемотехніка (С) то є
1) купа секцій змінних конденсаторів (або варикапів), що виконують налаштування на станцію. Зазвичай, одна-дві з них налагоджують контури гетеродину, всі інші - контури на шляху сигналу, який розбито на дві-три стадіїї. Більше - краще. Краще, з точки зору селекції вибраної станції. Їх сьогодні до біса і, іноді, вони заважають одна одній.
2) можливість перемикати ширину полоси підсилення на проміжній частоті. Ширше - краще для якості звуку, але і шумить голосніше. Це дає можливість налаштувати якість відтворення на свій смак.
3) автоматичне відстеження налаштованої частоти приймання. З часом, зміною температури, вологості, розташування зірок на небі, тощо реальна частота, на якій генерує гетеродин, відхиляється від більш стабільної частоти передавача станції. Тому, добре налаштована система автоматичного налагодження дозволить не звертати на ці фактори жодної уваги під час довготривалого прослуховування.
4) стереодекодер, що дає достатнє розділення каналів при прийнятному рівні шуму та нелінійних спотворень, досить складна схема, щоби виконувати її на окремих транзисторах, тому на мікросхемі краще. А ще краще на кількох. Щоби оцінити більш конкретно, потрібно копнути в схемотехніку трохи глибше.
5) сервісні кола (попереднє фіксоване налаштування, електронна шкала, індикатори, тощо).
Ось вже і багато напічкано (С).
Якщо за цими критеріями порівняти, Кенвуди будуть серед найкращих. Технікси також нівроку. Ямахи і Денони таки простіші
Але ні хто в світі не опублікував стільки прослуховувальних порівнянь тюнерів, як той чувак з fmtunerinfo. Правда, англійською, ну то таке
Вибирайте
(Отредактировал 18-02-2020 в 02:43 vitamir.)
Читать гораздо труднее, чем писать, но гораздо полезнее
|
|
|
|
|
|
|
djo
Ветеран
|
RE: fm тюнер / 18-02-2020 03:04
Эти Деноны и Ямаха CT-7000 (либо Kenwood KT-917) это аппараты разной лиги.
[/quote] За ямоой 7000 я сам ганявся, но вона випадала кілька разів і за не хилі бабки!
Один раз хотів взять топ Кенвуд (мабуть, що ти написав ручки вже були не хроміровані -79р мабуть приблизно), но зажав бабок, да й не дешевий він теж був!
Що там да як - це вторично, головне, що на виході получалось?
Була в мене топова яма 1000 - 74 р +- (вища в ті роки була тільки 7000) - звук - какаха! Хуже що в мене було. Потім мар 400й 80р з кварц стабілізацією (прєд топ, вищий булв тільки ст-600 з лампой) - звук какаха. Мара переграв ресівер від Танга. Добре звучав Онкіо Т-9 , но збірка не краща була для тих років - хліпінькій був якийсь, но звучав добре. Яма ст-1010 - хороший тюн. Танг 3011 - машина шикарна!
Ще лежить Оптоніка 3000 в ідеалі. Зроблений він кошерно, но чомусь не ловить ФМ, а якщо ловить, то тільки 1-2 станцію.
Бажання є покрутить в руках - Сансуй 9900\ТУ-1, Мар 2130\120\150, Деннон - 500.
Ще не відказався б від Мара СТ-7\СТ-8 - Просто красота з лінійкі Ісотерік
(Отредактировал 18-02-2020 в 03:05 djo.)
|
|
|
|
|
|
nem2007
Ветеран
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)
|
|