The SYSTEM
Автор Сообщение
Zub123 Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 24-09-2017 22:08
(24-09-2017 22:01)usikovvol писал(а):  Не понимаю зачем этим колонкам по 40 ват усилок Classe 400 , да ещё с такими параметрами (Power output: 400 watts per channel into 8Ω (stereo), 1400W into 8Ω (mono) . им достаточно LUXMAN L-309 75 ват , да и по возрасту они больше подходят друг другу .
Я не раджу ТС клас і т.д. Просто треба послухати кращі варіанти.
P.S. В потужності класа не бачу нічого погано, крім рахунків за електроенергію))
(Отредактировал 24-09-2017 в 22:14 Zub123.)

Боишься - не делай, делаешь - не бойся
Найти все сообщения

The Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 20-10-2017 13:14
Усім вітання!
Давно не писав, а змін трішки відбулось.

Основне - це те, що обзавівся якісним звуком на роботі.
Тепер Dayton Air перекочували із стійками на нове місце, а в придачу отримали рідний підсилювач Dayton APA150. Рідкісний на наших теренах та дуже недооцінений малюк.

Вдома появилась система для спальні - Micromega A120 + Elac Elegant 305.
Саме Елаки вчора трішки проапгрейдив.
Коротко по тому, що було зроблено:
1. Подотягувались акустичні термінали (чомусь були ледве закріплені).
2. Рідні конденсатори були замінені на Monacor.
3. Рідна проводка була замінена на монтажний UPOCC Copper 18AWG PVC.
4. Дроти припаювались припоєм Supra та без конекторів напряму до дінів.

Зараз акустика гріється, але рокажу про перші враження.
Перших 5 хв був суцільний бас, величезний надлишок просто.
Далі можу порівняти ефект з тим ніби акустика була накрита пластиковим ковпаком, а після апгрейду його зняли. Звук зібрався, відкрився, став "хльостким" та соковитим. Протяжної мелодійності не добавилось, але з такими змінами я вже й не хочу її.
Скажу, що почерку акустика свого не позбавилась, а лише підкреслила його.

Фото процесу, нутрощів та уся Дайтон нижче...
Party0012

(Отредактировал 20-10-2017 в 13:21 The.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: alex23 , Igor65 , vetalya1984 , Игорь1983
Mazur Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 20-10-2017 13:42
Дякую за цікаву тему
Тільки недавно хотів купити цю акустику і черговий раз побачив, що мене Бог милував від такого щастя, підкинувши сучасну акустику по хорошій ціні
Скільки разів я вже горів,наслухавшись про «легендарність» того чи іншого вінтажного компоненту
Лише у нас фантастичні ціни на вінтажні «легенди», а за кордоном їх ніхто даром не хоче
Ось назбирати кошти, купити легенду, а тоді читати форуми чому не граютьFighting0088
а далі міняти чи апгрейдити фільтри, заміна підвісів, підсилювача, але лише не АС, бо це «легенда»
(Отредактировал 20-10-2017 в 14:00 Mazur.)
Найти все сообщения

Fisha Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 20-10-2017 13:49
(20-10-2017 13:42)Mazur писал(а):  Не просто так лише у нас фантастичні ціни на вінтажні «легенди», а за кордоном їх ніхто даром не хоче
я правильно понимаю- вы ж про танной, альтек, джибиэль, клангфильм, вестерн говорите сейчас?
Найти все сообщения

vetalya1984 Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 20-10-2017 14:41
(20-10-2017 13:14)The писал(а):  Усім вітання!
Давно не писав, а змін трішки відбулось.

Основне - це те, що обзавівся якісним звуком на роботі.
Тепер Dayton Air перекочували із стійками на нове місце, а в придачу отримали рідний підсилювач Dayton APA150. Рідкісний на наших теренах та дуже недооцінений малюк.

Вдома появилась система для спальні - Micromega A120 + Elac Elegant 305.
Саме Елаки вчора трішки проапгрейдив.
Коротко по тому, що було зроблено:
1. Подотягувались акустичні термінали (чомусь були ледве закріплені).
2. Рідні конденсатори були замінені на Monacor.
3. Рідна проводка була замінена на монтажний UPOCC Copper 18AWG PVC.
4. Дроти припаювались припоєм Supra та без конекторів напряму до дінів.

Зараз акустика гріється, але рокажу про перші враження.
Перших 5 хв був суцільний бас, величезний надлишок просто.
Далі можу порівняти ефект з тим ніби акустика була накрита пластиковим ковпаком, а після апгрейду його зняли. Звук зібрався, відкрився, став "хльостким" та соковитим. Протяжної мелодійності не добавилось, але з такими змінами я вже й не хочу її.
Скажу, що почерку акустика свого не позбавилась, а лише підкреслила його.

Фото процесу, нутрощів та уся Дайтон нижче...
Party0012
Приветствую,Тарас. Еще советую убрать термистор на вч, еще лучше зазвучитWink

063-623-07-33, 066-363-47-29 Viber.
Без музыки жизнь была бы ошибкой. (Фридрих Ницше)
Все приходящее, музыка — вечна! (к/ф В бой идут одни «старики»)
Найти все сообщения

Выразили согласие: The , Igor65
Mazur Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 20-10-2017 14:48
(20-10-2017 13:49)Fisha писал(а):  я правильно понимаю- вы ж про танной, альтек, джибиэль, клангфильм, вестерн говорите сейчас?
Кланги ,альтек не слухав
Слухав 43джиблі, кліпші форте і ще пару схожих які в нас рахуються культовими
І вони мене зовсім не вразили
А взагалі мова йшла конкретно про ці джиблі
(Отредактировал 20-10-2017 в 14:48 Mazur.)
Найти все сообщения

The Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 20-10-2017 15:23
(20-10-2017 14:41)vetalya1984 писал(а):  Приветствую,Тарас. Еще советую убрать термистор на вч, еще лучше зазвучитWink
Випаяти взагалі таблетку? чи чимось замінити?
Найти все сообщения

vitaly Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 20-10-2017 15:29
Винтажные компоненты надо знать,что брать))) кроме того к ним нужно прийти осознанно и понимая причинно -следственные связи ,а просто почитав форум ,ринуться с головой в это как то неправильно ... а к культовым вещам и отношение соответствующее -дорожает овес пока стремительно)))
Найти все сообщения

Выразили согласие: The , alex23 , quadrokot , NikitoS , Пионер
vetalya1984 Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 20-10-2017 15:32
(20-10-2017 15:23)The писал(а):  Випаяти взагалі таблетку? чи чимось замінити?
Вместо терморезистора, перемычку за паятьWink

063-623-07-33, 066-363-47-29 Viber.
Без музыки жизнь была бы ошибкой. (Фридрих Ницше)
Все приходящее, музыка — вечна! (к/ф В бой идут одни «старики»)
Найти все сообщения

Выразили согласие: The , Igor65
The Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 20-10-2017 15:41
(20-10-2017 15:32)vetalya1984 писал(а):  Вместо терморезистора, перемычку за паятьWink
Дякую за підказку!
Спробую сьогодні і відпишу враження.Party0012
Найти все сообщения

Выразили согласие: vetalya1984 , Igor65
The Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 20-10-2017 20:20
І так, добрався я й до "таблеток". Випаяв та зробив перемички з того ж дроту, що використав для розводки всередині.
Таких разючих змін як після зміни кондюхів та проводки, не відбулось, зате значно покращилась локалізація існтрументів.

Слухав кілька годин різний музичний матеріал. Можу сказати впевнено, що фізику таки не обдуриш. Не можуть маленькі діни повноцінно грати бас чи давати такий же обєм як JBL. Акустика для невеликих приміщень та малої та середньої гучності. Там вона себе розкриє, а так це всього невеликі породисті полочники у великій кімнаті.
Тому спокійно будуть переміщені у меншу за розміром спальню та гратимуть легку музику на малий та середній гучності...Biggrin

(20-10-2017 14:48)Mazur писал(а):  Кланги ,альтек не слухав
Слухав 43джиблі, кліпші форте і ще пару схожих які в нас рахуються культовими
І вони мене зовсім не вразили
А взагалі мова йшла конкретно про ці джиблі
Дещо буду не згідним. Для прикладу, я поспішив робити висновки про JBL. Акустика виявилась вередливою та вимогливою, але при правильному підході віддає чудове звучання. Так, вона не нова і так, вона потребує заміни деталей фільтра та підрехтування дінів, але я цілком впевнений, що після цього вона видкриється у всій красі... + ще правильний підбір комплектуючих і буде як відреставрований Mustang чи Camaro - старий молодий красень із душею та потужним "серцем".

(20-10-2017 13:42)Mazur писал(а):  Дякую за цікаву тему
Тільки недавно хотів купити цю акустику і черговий раз побачив, що мене Бог милував від такого щастя, підкинувши сучасну акустику по хорошій ціні
Скільки разів я вже горів,наслухавшись про «легендарність» того чи іншого вінтажного компоненту
Лише у нас фантастичні ціни на вінтажні «легенди», а за кордоном їх ніхто даром не хоче
Ось назбирати кошти, купити легенду, а тоді читати форуми чому не граютьFighting0088
а далі міняти чи апгрейдити фільтри, заміна підвісів, підсилювача, але лише не АС, бо це «легенда»
Також я почув дуже хороші відгуки про Ваші PMC. А взагалом класні речі є серед нового та вінтажу, і серед нового та вінтажу є й погані Улыбка
(Отредактировал 20-10-2017 в 20:36 The.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: vetalya1984 , alex23 , Igor65 , Mazur , Trader32
The Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 27-10-2017 13:55
Відпишусь трохи по результатах. Поставив ELAC тимчасово на роботі для прогріву, так як тут музика грає від ранку до вечору.
В перший день були моменти коли звучання ставало глуховатим, а було що й навпаки надлишковими було ВЧ. Зараз же все стабілізувалось - малюки заграли прозоро та соковито!
Тому усім, хто боїться нарушати цілісність рідного кроса та проводки, не лізьте. Слухайте копійчану проводку та такі ж деталі кроса.
А я ще раз пересвідчився як, наче дрібниці, а позитивно впливають на звукову картину.
Сьогодні після прослуховування альбому "Мarillion - Missing Childhood" зловив себе на думці, що на середній гучності ці малюки не потребують саба і звучать повноцінно і затримують увагу надовго!Happy0158
Найти все сообщения

Выразили согласие: vetalya1984 , alex23 , Igor65 , Sound-YP , quadrokot
pumuru Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 27-10-2017 21:59
Известное кольцо Соломона:
"«Omnia transeunt» - «Все пройдет», говорит надпись на наружной поверхности кольца. «Et id quoque etiam transeat» - «И это тоже пройдет», эхом отзываются слова, скрытые на внутренней стороне. " (с).
Когда хочется кардинального изменения звучания, я лично, правую АС меняю местами с левой, пыль ещё смахнуть можно...

Бойтесь гнева терпеливых...
Найти все сообщения

Выразили согласие: BIO3BEPb
Sound-YP Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 27-10-2017 22:44
(27-10-2017 21:59)pumuru писал(а):  Известное кольцо Соломона:
"«Omnia transeunt» - «Все пройдет», говорит надпись на наружной поверхности кольца. «Et id quoque etiam transeat» - «И это тоже пройдет», эхом отзываются слова, скрытые на внутренней стороне. " (с).
Когда хочется кардинального изменения звучания, я лично, правую АС меняю местами с левой, пыль ещё смахнуть можно...
Пригадаєте ці слова, коли черговий раз будете міняти місцями АС...,
або писати відповідь на цей постWink

Знание-сила! Но какой прок от знания вещей, если эти вещи бесполезны?
Найти все сообщения

Выразили согласие: The , Igor65 , vetalya1984 , t.800
t.800 Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 28-10-2017 06:58
(27-10-2017 21:59)pumuru писал(а):  Когда хочется кардинального изменения звучания, я лично, правую АС меняю местами с левой, пыль ещё смахнуть можно...
CryCry Каждому своё, я просто включаю другую систему или третью.....несколько в хозяйстве имеется.Tongue0011

WINNEN of LEREN
Найти все сообщения

Выразили согласие: Cap Morgan , Karp , The , laphroaig , Igor65
The Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 29-10-2017 11:52
Фінальні кроки по приведенню Елаків в порядок зроблені. Акустика прогрілась до стану "слухаю та насолоджуюсь".
Дякую Андрієві за чергову ідеально виконану роботу.Party0012

П.С. Вчасно подзвонив та спитав за з'єднання шильдів з металевими сітками. Думав припаяти. Виявилось, що нізя.... Тільки клей.

(Отредактировал 29-10-2017 в 13:07 The.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Igor65 , zbutmash , utrechko_ua
amatti73 Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 24-11-2017 21:56
(18-09-2017 18:50)The писал(а):  Але взагалом в парі з Харманом ДЖБЛ виграли у Дайтонів.

Що ще раз доказує, що кожна пара акустики має мати свій власний комплект обвязки.
Все верно. Но к сожалению это НИЧЕГО не доказывает.

(23-09-2017 11:54)The писал(а):  Сьогодні мав трішки часу і зняв пряме порівняння дайтонів і джбл.
Першими грають дайтони, в другій половин джбл.
Прошу відгуків та вражень. 400$ проти 1600$Happy0158Happy0158
Прослушал ролики на ютьюбе...JBL гораздо лучше играют. Мой голос за них.
Но и эти (в роликах в 4-х частях) композиций по правильности баса например (глубине, атаке, рельефу) должны играть совершенно не так как в роликах. Т.е. ни один из этих комплектов АС не дает возможности услышать ВСЕ. Ну это мое ИМХО, избалованное максимально реалистичным звуком )
(Отредактировал 24-11-2017 в 22:09 amatti73.)
Найти все сообщения

The Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 26-11-2017 12:48
"The Singularities" MLTL - Dayton PS220 8" Full Range
Проект американського DIYера, відомого за ніком Curt.
В США його проекти користуються такою ж популярністю як і в нас Троелса.
Десь місяць тому була закуплена фанера 21мм і почалась робота.
Проект був повністю повторений.
Були добавлені підставки з шипами, все інше ідентично.
Акустика покрита американським маслом шоколадного кольору.
Термінали Monacor, розводка багатожильна мідь Neotech, припой Suprа.
Розміри, якщо не гігантські, то таки великі в порівнянні з стандартними стовбчиками Улыбка

Про звук.
На днях отримав свій сдюх Yamaha CDX 1110 з клоком невеличким від Юри Аматі. Юрин варіант на 1их роз'ємах, звук Ями заводський на інших. Тому маю чудову можливість моментально порівняти. І різниця просто шалена. Я тішився стандартним заводським звуком, але у порівнянні він виявився зажатим та стриманим. Варіант Юри це відкритий, масштабний, швидкий звук.

The Singularities
тестував на лампі та транзисторі.
Переживав, що буде недостача високих. Але марно. Це була перша пара ширіків, які я чув, що не потребували підтримки ні знизу ні зверху. У порівнянні з JBL низ значно масштабніший (і це 8 дюймів проти 10), верх м'якший, але не менш детальний.
Лампа. Звук заповнює усю кімнату, соковито масштабно, дуже солодко. Мінус - грає мутно на малій гучності.
Транзистор. Масштаб дещо менший, але так само соковито, але вже детально на малій гучності.
Весь вечір переслуховував улюблені компакти і все відкривав для себе по новому. Дружина сказала, що це тепер її улюблена акустика.

Можу сказати, що мінус, що не грає важкий рок, але це буде не однозначно і неправда. Грає якось вибірково. Guns N`Roses звучить вип'ячено і не цікаво, а Rammstein одне задоволення. Тому ще слухати і слухати. Чекає ще прогрів та новий усь саме під цю акустику.

(Отредактировал 26-11-2017 в 12:50 The.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Igor65 , samussasha , vetalya1984 , alex23 , amatti73 , lEON2075 , Пионер
lEON2075 Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 26-11-2017 14:20
Поздравляю с новой акустикой на широкополосном динамике!
Тоже присматривался к этому дину.
Интересно, а чем вы демпфировали корпус?
Найти все сообщения

Выразили согласие: The
The Не на форуме
Ветеран

RE: The SYSTEM / 26-11-2017 14:24
І на додачу коротенькі відео...

(26-11-2017 14:20)lEON2075 писал(а):  Поздравляю с новой акустикой на широкополосном динамике!
Тоже присматривался к этому дину.
Интересно, а чем вы демпфировали корпус?

Дякую!
Сантипон 300ка. Аналогічний різної товщини приміняють в більшості сучасних АС. Корпус жосткий. Всередині 3оє кругових ребер жосткості.
(Отредактировал 26-11-2017 в 14:33 The.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Igor65 , lEON2075 , alex23 , vetalya1984

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS