Совместимость компонентов
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
vitamir
Ветеран
|
RE: Совместимость компонентов / 12-07-2022 20:02
Предлагаю взглянуть на проблему с другого ракурса.
Что такое хайрез суть есть? Это некоторая музыка, проигранная в виде потока с относительно высоким семплрейтом и разрядностью отсчетов.
Теперь заглянем под юбку компонентному ЦАПу. Набитый глаз заметит там некоторый приемник условно цифрового сигнала, за ним цифровой фильтр, за ним собственно микросхему ЦАП и условно аналоговый фильтр.
Так вот, цифровой фильтр выполняет передискретизацию условного "редбука" на входе нашего компонентного ЦАП до более высокого семплрейта и разрядности. И на микросхему ЦАП уже подается в некотором смысле "хайрез". Приготовленный на ходу вашим компонентным ЦАПом из "редбука", например. Это относительно примитивный способ, современные программные передискретизаторы могут приготовить более хайрезный хайрез, но разница лишь в количестве, искажений, в том числе.
Audiofiles, вас в очередной раз поимели алчные маркетологи.
(Отредактировал 12-07-2022 в 20:11 vitamir.)
Читать гораздо труднее, чем писать, но гораздо полезнее
|
|
|
|
Выразили согласие: | ВА67 |
|
Vasiles
Ветеран
|
RE: Совместимость компонентов / 12-07-2022 20:07
(12-07-2022 19:56)vd-two писал(а): Похоже нам разъясняют,
стоят как чугунный мост Схоже, що Ви відстали від життя. Склався стереотип, що дельтасігма це дешево і погано через те, що ринок затопили спочатку японці, а за ними китайці ширвжитком. Справді, виробництво дс-чіпів дешевше, але справа не в чіпі, а в організації його правильної роботи, а це дорого. Щоб щільнісна модуляція заграла, обов'язково потрібна дорога обв'язка: надточні тактові генератори, надчисте живлення, обхід внутрішньої фільтрації, термостабілізація, системи придушення джиттера та ін.
Ви просто далеко забралися в гору і перестали бачити, що в низу
А дорожнеча? так розводять же нашого брата-довірливого лоха, що на ЦАПах, що на проводах
(12-07-2022 19:58)Sergeo писал(а): Василь, зрозумійте
за якими люди відають перевагу тому чи іншому. Так я прекрасно все розумію
Ось тому я і віддав перевагу "тому, чи іншому"
Таке життя, друже.
(Отредактировал 12-07-2022 в 20:10 Vasiles.)
Все пізнається в порівнянні !
Sometimes, Music is the only Medicine the Heart and Soul need.
|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран
|
RE: Совместимость компонентов / 12-07-2022 20:15
(12-07-2022 17:53)artshop писал(а): Артур...
Понятия не имею!
Я юзер..., могу дать модели, разбирайся сам! Я - на слух!
(Reimyo DAP 999EX, EAD Signature. Из твиков, только Quantum Yellow. Жалко, наш Vasiles, ничего об этом не знает...)
artshop, тобто з hi-res нічого спільного.
Даунсемплений хайрез не має ніякого сенсу. А сучасних ЦАПів подібного рівня в тебе не пробігало. Тому тобі нема підстав писати про порівняння hi-res та red book. Ти в себе ще не чув hi-res.
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У святкові та вихідні дні - знижки!
Я люблю свою Батьківщину, і пишаюсь країною, в якій живу!!!
Russian warship, fuck off
|
|
|
|
|
ВА67
Старожил
|
|
|
|
|
vd-two
Ветеран
|
RE: Совместимость компонентов / 12-07-2022 20:21
(12-07-2022 20:07)Vasiles писал(а): Схоже, що Ви відстали від життя. "Такого человека, как Данглар, надо было именно хватить обухом по голове, а не уколоть."
Я начитался, хватит. Хватит тут нести пургу. Я внимательно, на достаточно хорошей системе, послушал столько разных ЦАПов, сколько вы на картинках не видели. Было интересно и была возможность.
А байки про "надточні тактові генератори, надчисте живлення, обхід внутрішньої фільтрації, термостабілізація, системи придушення джиттера та ін." будете дефективным детишкам рассказывать. Поинтересуйтесь в личке у добрых людей, какой цап был последним (к моему большому сожалению!) в системе о которой вспоминали выше с Reimyo DAP 999EX, Krell Reference 64. Тут, в теме, прошу об этом никого не писать.
(Отредактировал 12-07-2022 в 21:16 vd-two.)
|
|
|
|
vitamir
Ветеран
|
RE: Совместимость компонентов / 12-07-2022 20:28
Панове, повилазьте з танків, кінець кінцем. І Reimyo DAP 999EX, і EAD Signature мають під спідницею кожен по цифровому фільтру, що готують для мікросхеми ЦАП хайрез з редбука. В реальному часі, в процесі програвання.
На вухо може хто з вас і відрізнить чисто програмносформований хайрез від апаратносформованого під спдницею вашого ЦАПу, але, мене беруть сумніви, що та різниця буде суттєвою.
Я думаю, що більшість з вас "чистого редбуку" не чули ніколи. Про що ви сперечаєтесь?
(Отредактировал 12-07-2022 в 21:01 vitamir.)
|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран
|
RE: Совместимость компонентов / 12-07-2022 21:10
vitamir, а в мене ЦАП дозволяє вимкнути апсемплінг, і це чути
Цитата:Я думаю, що більшість з вас "чистого редбуку" не чули ніколи. Про що ви сперечаєтесь? я не знаю хто про що, а я про те, що даунсемплінг якості фонограмі не додає.
|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран
|
RE: Совместимость компонентов / 12-07-2022 21:23
vitamir, нуууу.... на мою думку, щоб конвертувати на ЦАПі, spdif приймач якого розуміє тільки 16/44.1, файл 24/96, йому треба в якось знизити розрядність та частоту дискретизації...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран
|
RE: Совместимость компонентов / 12-07-2022 22:10
vitamir, ви запитали про що суперечка - я відповів. Людина слухає hi-res на ЦАПі, що не призначений для цього. А ніяк не про будову ЦАПів, і про те, що ЦФ проводить апсемплінг та інтерполяцію, перш ніж згодувати РСМ потік самій мікросхемі...
|
|
|
|
vitamir
Ветеран
|
RE: Совместимость компонентов / 12-07-2022 22:21
Якщо залізо не розуміє вище за "редбук" на вході, подавши на нього "хайрез" ви нічого не почуєте. Геть нічого.
Якщо подасте "редбук", ймовірніше за все, почуєте звучання"хайрезу", сформованого ЦАПом, а не оригінального "редбуку". Або, будете перемикатись між оригінальним "редбуком" і сформованим "хайрезом" якщо залізо дозволяє, або маєте натхнення.
От така сувора правда життя. Навпаки не буває.
А той, хто почув щось, подавши на S/P DIF дещо відмінне від "редбуку", просто брехун.
Додаткові перетворювання типу спочатку даунсемплінг програвачем потім апсемлінг ЦАПом, якості звуку не додають, тому, сенсу не мають.
Хочете слухати кимось сформовані хайрези, час змінювати залізо. Або продовжуйте слухати "редбук", серед музики в тому форматі є що слухати.
(Отредактировал 12-07-2022 в 22:33 vitamir.)
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 6 Гость(ей)
|
|