як виміряти шум стабілізатора
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
|
|
|
rzaglinskij
Постоялец
|
RE: як виміряти шум стабілізатора / 18-08-2022 15:32
(18-08-2022 15:29)rotla писал(а): Космосом можливо помiряти, вiмкнути його дiфф. вхiд до конденсаторы стаба.
Але мати на увази що це буде тiьки до 190кгц (якшо мiряти на 384), а шуми можуть бути ще вище. я просто хочу зрозуміти, не в цифрах з документаціі про рівень шуму, а якось його виміряти.
думаю тільки тоді можна замінювати на інші з меншим рівнем шуму.
чи тільки на слух перевіряти якість звуку?
мій блог: https://www.zrv.pp.ua
перестаньте покращувати девайси - почніть слухати музику
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rotla
Ветеран
|
RE: як виміряти шум стабілізатора / 19-08-2022 10:31
(19-08-2022 09:44)us7ign писал(а): подивіться осцилографом які саме шуми є та з яким рівнем, Вимiрювати осциллографом можливо, але тiльки з LNA, про що я вже писав вище.
Без нього - нiякий звичайний "осциллограф" не спроможный показати тi шумы, вiн сам шумить сильнiше.
(навiть дуже дорогi, типа $1.5M - там наголос зроблено на сотню гiгагерц а не чутливiсть).
Бiльшисть осциллографiв - 8 бiт, тi що подорожче - 10bit, деякi 12.
К деяким осциллографим iснують приставки - до 24bit, але це рiдкiсть.
Проте зовнiшнiй АЦП до РС, ак Космос у топiкстартера, або моi, зроблять це набагато дешевше та й краще.
З единим обмеженням - це смуга частот, до 190кгц з Космосом, при SR=384kHz.
|
|
|
|
|
vitamir
Ветеран
|
RE: як виміряти шум стабілізатора / 19-08-2022 10:34
(19-08-2022 09:41)rzaglinskij писал(а): ок. то значить декілька рівнів стабілізаціі однієї лінії використовується просто для якіснішого випрямлення напруги? Швидше, навпаки.
Вище вам надали слушну пораду з використання осцилоскопу.
Дивитись потрібно на форму,. амплітуду і частоту того, що Ви там побачите.
Потрібно розуміти, що завади, створювані стабілізатором напруги, мають дві складові. За одну з них Вам розповіли вище. То шуми внутрішнього джерела стабільної напруги,що всередині мікросхеми, та підсилювача. що формує рівень стабілізованої напруги. Але. зазвичай, то мізер.
Більша частина спотворень наслідок роботи стабілізатора на непостійний струм навантаження. Характеристики мікросхеми відносно її реакції на навантаженя та його зміни також наводять в даташитах. Почитайте про те уважно.
Долугий конструктор розподіляє споживачів на групи за манерою споживання і живить кожну групу окремим стабілізатором. Наприклад, цифрова і аналогова частини кіл Вашого ЦАПу мають живитись окремо, хоч мають однакові 5 Вольт номінальної напруги.Окремо живляться фільтри надтональних складових, генератори, цифрові фільтри, тощо. Це більш прогресивний спосіб зменшення спотворень живлення і їх впливу на звук, зокрема.
Також, не потрібно зловживати ємністю конденсаторів після стабілізатору напруги. Це призводить до сповільнення реакції стабілізатору на зміни навантаження, що, в свою чергу, призводить до збільшення спотворень напруги живлення. А от перед мікросхемою стабілізатора емності блокуючого конденсатору мало не буває
(Отредактировал 19-08-2022 в 11:02 vitamir.)
Читать гораздо труднее, чем писать, но гораздо полезнее
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 3 Гость(ей)
|
|