Складові якісного мережевого стріму
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
|
|
|
VNV73
Ветеран
|
RE: Складові якісного мережевого стріму / 13-09-2022 23:11
(13-09-2022 22:51)The писал(а): Про копії, то болюче питання. Самі ж знаєте, що один компакт можна зріпити добре і не дуже добре. Ні, не знаю. От саме Ви зараз розповідаєте суцільні міфи. Зріпати компакт погано, в сенсі якості звуку - треба сильно постаратися. Дотримання оффсетів(за допомогою EAC) потрібно лише при копіюванні на CD-R, щоб воно виглядало як оригінальний компакт, а для файло-програвача це все монопенісуально.
Так, на трекерах є недобросовісні сидери, що роздають файли сумнівного походженя і видають ліцензію, ремастери, або МП-3 апсемплінги за оригінальні видання. Ну, так завжди є можливість для порівняння.
Для матеріалу, котрий я для себе вважаю цінним (а такого багато), я викачую майже всі видання, порівнюю і вибираю той, що більше подобається.
Жизнь подобна езде на велосипеде. Ты не упадешь, пока крутишь педали (с) Клод Пеппер
|
|
|
|
The
Ветеран
|
|
|
|
|
|
VNV73
Ветеран
|
RE: Складові якісного мережевого стріму / 13-09-2022 23:26
(13-09-2022 23:03)The писал(а): VNV73, так мова наче була взагалі про початкові ази в організації стрімінгу Любий звук, завжди, починається з контенту. І саме Василь ігнорує його якість, обираючи Тідал. А далі можна городити все що завгодно, але коли систему нагодували "отруєним плодом", діла не буде.
Я зрозумів би, якщо б Василь пропонував стрімінг як варіант для ознайомлення, або як основний варіант для ледачих і невибагливих, але ж він його несе у маси як референс, причому спираючись далеко не на найкращий ресурс.
Тому колеги і дорікають йому про кабелі, що вигляда воно зовсім безлуздо - дорогА апаратура і дроти, а в якості контенту таке собі гівнятко.
(Отредактировал 13-09-2022 в 23:28 VNV73.)
Жизнь подобна езде на велосипеде. Ты не упадешь, пока крутишь педали (с) Клод Пеппер
|
|
|
|
rotla
Ветеран
|
RE: Складові якісного мережевого стріму / 13-09-2022 23:53
(13-09-2022 22:56)VNV73 писал(а): До чого тут MQA? І що в ньому унікального? Це звичайний Hi-Res, тільки стиснутий спеціальним алгоритмом,
Нi. "Звичайний хайрез", якщо вiн стиснутий, то стиснутий lossless компрессором.
А MQA - це lossi, як MP3.
Цитата: Кодування, це власне MQA , фільтр вшитий в це кодування
Short Delay, slow roll-off, etc - це варiанти цифрового фiльтру (ЦФ), що знаходиться безпосередньо перед ЦАПом, пiсля вхiдного iнтерфейсу.
Iнодi останнiй этап MQA-декодування поеднують с ЦФ, проте к самому MQA декодуванню цi варiанти вiдношення не мають.
|
|
|
|
|
|
VNV73
Ветеран
|
RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 00:42
(13-09-2022 23:53)rotla писал(а): А MQA - це lossi, як MP3. Це не зовсім так. Хоча з цього приводу точаться дискусії.
Початковий файл, який компресується за допомогою кодеру MQA має розмір - 192кГц/24біт. За допомогою декодеру він тричі згортається(за принципом орігамі) і пакується в контейнер Flac.
Якщо такий файл відтворювати за допомогою звичайного пристрія, то ми матимемо 44-48\16 на виході. Це дійсно втрати.
Якщо відтворювати з використанням програмного декодеру (в застосунках Tidal, Roon, Audiorvana..), то отримаємо 96\24. Це менші, але теж втрати.
Якщо додаємо апаратний декодер на стороні ЦАПу, то отримаємо початкові 192\24. Тобто без втрат.
У крайньому разі так заявляють розробники.
(13-09-2022 23:15)The писал(а): VNV73, і залишаєте улюбленого виконавця без коштів Яким чином? От Ви купували (як я розумію на вторинному ринку), а потім продавали компакти комусь. Чи відчисляли Ви, чи той, хто Вам продав компакт, кошти виконавцю? Впевнений, що ні.
В кінцевому підсумку, Ви отримали прибуток, а виконавець - болт.
(Отредактировал 14-09-2022 в 00:54 VNV73.)
|
|
|
|
|
|
Vasiles
Ветеран
|
RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 04:12
(14-09-2022 02:23)Boostaddict писал(а): ну а дальше максимально качественный свитч с таким же ЛАН кабелем к источнику. Не можна нічого недооцінювати. Важливі всі нюанси.
А от на рахунок СВІЧА, до цього етапу я поки не прийшов . Звук досить добрий, але все пізнаєтьсч тільки в порівнянні
Цікаво як Ви це організували ?
Модем > Роутер > Свіч , все паровозиком ? Чи "двома берегами"
Які кабелі від тогож таки Модема до Роута , від Роута до Свіча, від Свіча до плеера ?
Які блоки живлення до кожного інет блока ?
Буду вдячний, як поділитись інфою
З.І. на які Свічі звернути увагу в районі $400 - 1к.
(Отредактировал 14-09-2022 в 04:16 Vasiles.)
Все пізнається в порівнянні !
Sometimes, Music is the only Medicine the Heart and Soul need.
|
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 43 Гость(ей)
|
|