Кава це математика
|
Автор |
Сообщение |
serapion1984
Ветеран
Откуда: Київ
Сообщений: 3 758
Репутация: 396
|
RE: Кава це математика / 03-10-2022 15:35
Є ідеальний гріндер для альтернативних шляхів приготування кави:пуровер, фільтр, френч прес, гейзер та інші де потрібен крупний помол.
Fellow Ode Brew Grinder
На Амазоні можна замовити за 300 у.е.
Eureka Mignon Specialita
Рекомендую тільки для еспресо.
Багато хто протиставить ручний гріндер електронному. Головною перевагою називають "холодний" тобто повільний помол. Це потрібно щоб не перегріти ефірні масла і в присмаку кави залишился фрукти а не тільки кислинка і гірчинка.
Є преміальні гріндери електричні, які імітують ручний помол але роблять це розброс фракції набагато точніше.
Наприклад Monolith Flat MAX від KafaTek
Це унікальний апарат. Діаметр бурів 98 мм!!!!! Двигун заряджає до 2000W потужності але він працює на швидкості від надмалих 22 обертів за хвилину!! Повністю імітуючи холодний помол. Тобто 18 грам кави воно меле близько хвилини а то і більше якщо для еспресо...проте ціна для мене надкосмічна: 3200 USD
Підпис на стадії переродження..
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Выразили согласие: | |
|
Выразили согласие: | |
|
Выразили согласие: | |
|
seam777
Ветеран
Откуда: Николаев
Сообщений: 386
Репутация: 85
|
RE: Кава це математика / 06-10-2022 18:47
Чего только не сделаешь для получения вкуса, я готовлю говядину по-бургундски, или чили-кон-карне по несколько часов, так мне по этой логике надо купить девайс за непонятное количество дензнаков, что бы оно за меня готовило? А как же био-энергетика - без неё вкуса не будет априори и вообще - с моей точки зрения вся эта механизация рассчитана для больших компаний, для бизнеса, а если для дома - то для инвалидов, которые не могут приготовить себе в связи с ограниченными физическими возможностями.
Отдельным пунктом идут лентяи.
Вот не понятно мне - почему не потратить около 5 мин. своего времени на приготовление напитка, гораздо вкуснее того, что может выжать супернавороченная машина, имею ввиду кофе без вспененного молока, хотя его можно вспенивать отдельно.
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Выразили согласие: | |
|
Выразили согласие: | |
|
serapion1984
Ветеран
Откуда: Київ
Сообщений: 3 758
Репутация: 396
|
RE: Кава це математика / 07-10-2022 12:53
Дивлячись для якого рівня консистенції потрібно вспінити молоко. Якщо просто ввалити густу пінку в каву, то так є купа міксерів, є з підігрівом, вони коштують недорого. У мене є клатронікс, брав новий за 600 грн. Може вспінити молоко по холодному, з підігрівом або приготувати какао.
Проте пінка занадто густа і не підходить для латте-арт. Тут, виявляється, необхідну консистенцію можна отримати тільки на проф стімері. Або люди колхозять зі стімерами побутових рожкових кавоварок.
А, взагалі то, кожному своє. Наприклад, для того щоб доїхати з дому на роботу не обов'язково купувати мерседес, цілковито вистачить шевролє авео. Якщо згадати на якомі ми форумі то для того щоб прослухати улюблену музику АС дорожче ніж за 200 доларів не потрібні, на власному досвіді переконався. Але.....
Підпис на стадії переродження..
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
seam777
Ветеран
Откуда: Николаев
Сообщений: 386
Репутация: 85
|
RE: Кава це математика / 07-10-2022 19:17
Не зовсім коректні порівняння, маю на увазі мерседес та музику.
Кава, зварена у турці дуже смачна, та не потребує дуже дорогого обладнання, а на Мерседесі набагато комфортніше їхати ніж на Авео, тому тут дорожче і якіснійше, що не скажеш про кавоварки - вони набагато дорожчі за турку, а каву варять не дуже, на мій смак.
Про музику я взагалі мовчу - за 200 дол. звичайно можна слухати музику, але якщо хочеш її послухати із повним зануренням, то тут 200 дол. не вистачить.
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
serapion1984
Ветеран
Откуда: Київ
Сообщений: 3 758
Репутация: 396
|
RE: Кава це математика / 07-10-2022 20:44
(07-10-2022 19:17)seam777 писал(а): Кава, зварена у турці дуже смачна, та не потребує дуже дорогого обладнання
Ніхто не пропонує дорогий гріндер під турку.
(07-10-2022 19:17)seam777 писал(а): про кавоварки - вони набагато дорожчі за турку, а каву варять не дуже, на мій смак.
Про які кавоварки іде мова?
Якщо про автомати то це вибачте просто гірка вода а не кава.
Якщо про еспресо машини то тут не коректне порівняння, бо турка це один смак, еспресо зовсім інший.
Ви куштували каву, яка математично контрольовано правильно приготовлена хоча б на Lelit або Rancilio?
Знову таки, без контролю проливу секундомером та на вагу навіть дорогуща еспресо машина зварить помиї.
Підпис на стадії переродження..
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Выразили согласие: | |
|
Corsar
Ветеран
Откуда: Донецк
Сообщений: 946
Репутация: 5
|
RE: Кава це математика / 08-10-2022 12:36
(06-10-2022 10:55)Aram писал(а): Почему традиционно считается, что чем дороже кофеварка, тем дороже для нее нужна кофемолка? Тут почти как Hi-Fi, чем дороже система - тем дороже кабельная обвязка. А вообще на вкус кофе наибольшее значение оказывает именно кофемолка, на ней ни в коем случае нельзя экономить. Считается чем больше диаметр жерновов в кофемолке, тем качественнее помол.
(07-10-2022 20:50)Aram писал(а): Сергей, Вы уже со всех производимых в мире автоматических кофемашин, кофе попробовали, что утверждаете, что они вместо кофе выдают горькую воду? На абсолютно всех необязательно. На трех - четырех достаточно. А еще, я не устаю повторять, что все познается в сравнении. Двух владельцев, у одного Siemens за 600 баксов, у второго Melitta за штуку баксов. Оба мне доказывали что их автоматы готовят кофе не хуже проф эспрессо машин. Пришлось попросить их приехать со своим кофе в зернах. Помол на Eureka Mignon Specialita и приготовление кофе на недорогой Gaggia NEW Classic просто реально открыл людям глаза (вкусовые рецепторы). Они как в первый раз выпили кофе который уже пьют довольно давно, открыли какой то новый вкус. Понимаете, не я открыл попробовав их кофе приготовленный в автомате, а они.
Преимущество автоматов только в одном - в удобстве.
(Отредактировал 08-10-2022 в 12:54 Corsar.)
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран
Откуда: Київ
Сообщений: 12 927
Репутация: 821
|
RE: Кава це математика / 08-10-2022 12:56
Я абсолютно не в темі, але каву люблю. Полюбив я її в 2001 році. Розповім передісторію...
В грудні 2001 р я потрапив до Португалії, до мальовничого села Перейру, що недалеко від м.Томар, та м.Феррейра-ду-Зезере. Навпроти будинка де я проживав, було кафе Сааведра, власником якого був такий собі Антоніо.. тип на своїй хвилі, і доволі неприємний у спілкуванні. Навіть аборигени його недолюблювали. Тому, двома кілометрами нижче, в сусідньому селищі Венда Дош Тремосуш, в кафе у милої тітоньки дони Рози завжди був аншлаг, а у Антоніо порожньо. Але кожного ранку, десь починаючи з 5-ї години, біля його кафе збиралась велетенська черга з вантажівок, та "бригадних" автомобілів - всі перед роботою пили каву.
Кава у Антоніо була дуже смачна, і знали про це ц всій окрузі і не тільки. Отож відвідували кафе Антоніо тільки заради кави!!
Доречі, в Португалії, біля кожного кафе є вивіска, який саме бренд кави продають в цьому кафе. У Антоніо висіла вивіска Buondi. Якось я запитав у нього, в чому секрет його смачної кави, бо той самий Buondi, я куштував по всій Португалії, на що він мені відповів, що достеменно не знає. Можливо вода, а можливо "макіна" добре налаштована. "Макіна" - у португальців все механічне, включно з каквоваркою. Макіна у Антоніо була на вигляд звичайна професійна, на дві частини... якщо не помиляюсь, то Крупс. А може інша. Але з того часу, я смачнішої кави не пив. І з того часу добряче присів на каву.
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У святкові та вихідні дні - знижки!
Я люблю свою Батьківщину, і пишаюсь країною, в якій живу!!!
Russian warship, fuck off
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)
|
|