Tidal vs Qobuz
|
Автор |
Сообщение |
ВА67
Старожил
|
RE: Tidal vs Qobuz / 26-12-2022 23:03
(26-12-2022 22:14)serapion1984 писал(а): Телевізор, NAS, стрімер. І це, нажаль, на відстані 15 метрового пач корду. В мене з роутера до кожної кімнати іде 8 жильна вита пара під ethernet розетку. Вам світч потрібний.
А в мене роутер від стрімера - менше метра, правда в іншій кімнаті. Підключений метровим кабелем, мені він для чого? Не краще ці кошти витратити на вищий класом цап, ніж ловити те, про що уяви нема.
P.S Не коректним я був тільки з одним, але він починав першим.
|
|
|
|
Vasiles
Ветеран
|
RE: Tidal vs Qobuz / 27-12-2022 01:13
(26-12-2022 22:14)serapion1984 писал(а): І ти віріш що цифрова інформація може спотворитися завдяки модему, роутеру, пачкордам, якості провайдера
Ти безперечно "почув дзвін" і це дуже круто, респект. Але так і не зрозумів "де він". Сергію, я не те що "вірю" я це знаю я це неодноразово провірив. І навіть зробив сліпий тест зі своїм колегою.
Тобі ще друже, до цього йти тай йти
Провайдерів, я мав короткий період двох, при переході від одного до другого. Один по тел лінії, другий екранованими коаксилом.
Різницю хіба глухий не почує.
Так що вибачєй, але ти уяви не маєш про що пишеш, так як і всі тут в царині зовнішнього стріму. Дивуюся, як можна писати таку дурню, не підтверджуючи ніяким порівнюванням, прикладами. Цеж просто вершина нерозуміння суті якісної музики/картинки зі стріму
І це дійсно є правда!
Цитата:Ти безперечно "почув дзвін" А чи ти не був би таким любязним і пояснив мені нетямущому. Але дотримуйся свого статусу намбер 2 після Лисого і не звали в кущі
Цитата:І це, нажаль, на відстані 15 метрового пач корду. В мене з роутера до кожної кімнати іде 8 жильна вита пара під ethernet розетку. Гарно вбитий звук і картинка !
Основне що все виглядає естетично, розеточки, патчики
(Отредактировал 27-12-2022 в 01:35 Vasiles.)
Все пізнається в порівнянні !
Sometimes, Music is the only Medicine the Heart and Soul need.
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
|
serapion1984
Ветеран
|
RE: Tidal vs Qobuz / 27-12-2022 14:50
(27-12-2022 08:01)Vasiles писал(а): В даному випадку, фантазії.
Василю, але ж ти сам критикуєш такий підхід.
(26-12-2022 23:03)ВА67 писал(а): Вам світч потрібний.
А в мене роутер від стрімера - менше метра, правда в іншій кімнаті. Підключений метровим кабелем, мені він для чого? Не краще ці кошти витратити на вищий класом цап, ніж ловити те, про що уяви нема.
Тому є форум де можна поділитися різними спостереженнями бо умови у всіх різні.
Наприклад, Максим (Бустадікт) теж тестував як впливає відстань роутера до стрімера і прийшов до висновку що близько, особливо в той самій кімнаті для звуку гірше. Я прийшов до цього висновку незалежно шляхом численних експериментів з пач кордами різної відстані і так далі.
З приводу свіч удіфільського грейду між роутером і стримером/ЦАПом. Приріст звуку який дає свіч більше ніж приріст звуку якщо кошти свіча витратити на дорожчий ЦАП. Але це працює не в усіх випадках. Наприклад, я маю умовно, ЦАП за 5000 у.е. Свіч за 600 у.е. ЦАП за 5600 у.е. не дасть вищого рівня, краще свіч. Інша ситуація. ЦАП за 600 у.е., свіч за 600 у.е. В цьому випадку резонно витратити 1200 у.е. на ЦАП і зачекати із свічем.
Це мій власний досвід. Просто ділюся. Не роблю голосних висновків, аксіом і заключень. Цілковито припускаю що така схема може дати непердачуваний результат в інших системах тому не є рецептом. Тільки но полем для експериментів.
Артшоп правий в чому. Ти можеш у себе шось там нагородити, набудувати і може бути гарно навіть. Але це не значить що це підійде як інструкція для всіх. Спробуй налаштувати і догодити іншому і збагнеш наскільки звужений в тебе досвід. В тому числі і мене це стосується.
З.І.: уйду трішки в оффтоп. Моє друге хоббі це домашній бариста. Заморачуюсь в цьому зараз міцніше за аудіо. Так ось коли, навчився вспінювати молоко під латте арт, думав зараз заведу блог і буду всіх вчити, бо всі нічого не розуміють, один я ось знайшов методику. Потім комерційні баристи запросили мене попрацювати на велетенській машині з довгим стімером, 4 отворами пару, іншими пітчерами. І я збагнув що вмів це робити тільки у себе вдома в певних умовах. Нічого страшного. Перевчився універсальним методикам. Але з тих пір нікого не повчаю більше)))
Підпис на стадії переродження..
|
|
|
|
|
|
ВА67
Старожил
|
RE: Tidal vs Qobuz / 27-12-2022 18:39
(27-12-2022 01:13)Vasiles писал(а): Провайдерів, я мав короткий період двох, при переході від одного до другого. Один по тел лінії, другий екранованими коаксилом.
Різницю хіба глухий не почує. Звичайно, тел. лінія - один з найкрутіших інтернетів. Коаксиал - це те те саме покоління. А як на рахунок витої пари чи оптики? Ти ж кажеш, що мав тільки двох.
(27-12-2022 14:50)serapion1984 писал(а): Приріст звуку який дає свіч більше ніж приріст звуку якщо кошти свіча витратити на дорожчий ЦАП. Але це працює не в усіх випадках. Наприклад, я маю умовно, ЦАП за 5000 у.е. Свіч за 600 у.е. ЦАП за 5600 у.е. не дасть вищого рівня, краще свіч. Інша ситуація. ЦАП за 600 у.е., свіч за 600 у.е. В цьому випадку резонно витратити 1200 у.е. на ЦАП і зачекати із свічем.
На мій погляд, 5000 і 5600 - це не вищий класом, а коли продаєш свій, додаєш світч і кілька дротів, ще вібро розв'язка, ще трішки добавив - тоді...
З вами згідний що в кожного це по іншому, слух і смаки теж різні.
По темі, пан bylujnik (109) має рацію. В мене та ж історія, коли пробував сервіси. Зараз слухаю файли з HDD, для мене це зручніше і звучить чуть краще, можливо тільки здається.
Свою думку нікому не нав'язую.
(Отредактировал 27-12-2022 в 19:03 ВА67.)
|
|
|
|
|
bylujnik
Ветеран
|
RE: Tidal vs Qobuz / 27-12-2022 20:35
Я гадав, що тема про стрімінг, а не про файлові програвачі Якщо ми торкнемся теми звуку з HDD/ssd/флешки файлового плеєру, то дійсно так і є - мені так відтворення звуку сподобалось більше, ніж з NAS або з Qobuz. Але для мене ця різниця драматично мала, щоб заморочуватись і записувати на hdd/ssd, а не стрімити. І найголовніше, якщо звук з ssd прийняти за той максимум, на який здатен файловий плеєр/стрімер, то що там ловити в придушенні шуму від роутерів, модемів, імпульсних джерел їх живлення, якщо різниця звуку з ssd з умовним нульовим шумом - нікчемна? Прокладення виділених ліній і встановлення аудіофільских автоматів дасть набагато більше приросту звуку
|
|
|
|
Vasiles
Ветеран
|
RE: Tidal vs Qobuz / 28-12-2022 04:03
(27-12-2022 11:58)Тибетский Ламер писал(а): А як же Водка з Хеймдалом? Щоб почути "реальний" звук, насамперед повинна бути акустика. Все що мені подобається, це "широкоморді" конструкції акустики.
А без Хеймдейлу, (Водку, давно продав) звуку того рівня, що я можу слухати і є прийнятним для мене, не буде
Мишей тут не бачу
(27-12-2022 18:39)ВА67 писал(а): Звичайно, тел. лінія - один з найкрутіших інтернетів. Коаксиал - це те те саме покоління. А як на рахунок витої пари чи оптики? Так власне в мене витою парою і була тел лінією.
Коаксил, ну цеж очевидно, захищений від інвазивних наведень. В моєму регіоні, досить круті провайдери власне на коаксилі. За оптику навіть не чув.
Але всеж маючи досвід в конвертації оптичного сигналу в коаксил/ЮСБ/HDMI передачу, не вірю в здатність модема від провайдера за 10баксів видати звук.
Ти просто не маєш достатнього досвіду, лише почитати що ти пишеш про свіч і довжину патча, не розуміючи для чого потрібен свіч при довжині патча в 1м.
(27-12-2022 14:50)serapion1984 писал(а): Василю, але ж ти сам критикуєш такий підхід. Звичайно, але тут трішки інше. Апарати для стріму цінового рівня біля 10к, здатні вже працювати зі стрімом на достатньо доброму рівні, за умови Якщо їм забезпечити все необхідне для цієї роботи.
Будь який "блуд" в підведені сигналу до Мережевого плеєра зведе на нівець якість будь якого плеєра, в тому числі і Антипода.
Нажаль, я не почув ні від кого опису реально хорошого тракту допровадження сигналу до плеєра.
(Отредактировал 28-12-2022 в 04:05 Vasiles.)
Все пізнається в порівнянні !
Sometimes, Music is the only Medicine the Heart and Soul need.
|
|
|
|
|
ВА67
Старожил
|
RE: Tidal vs Qobuz / 28-12-2022 10:12
(28-12-2022 04:03)Vasiles писал(а): Щоб почути "реальний" звук, насамперед повинна бути акустика. Все що мені подобається, це "широкоморді" конструкції акустики.
А без Хеймдейлу, (Водку, давно продав) звуку того рівня, що я можу слухати і є прийнятним для мене, не буде
Мишей тут не бачу
Так власне в мене витою парою і була тел лінією.
Коаксил, ну цеж очевидно, захищений від інвазивних наведень. В моєму регіоні, досить круті провайдери власне на коаксилі. За оптику навіть не чув.
Але всеж маючи досвід в конвертації оптичного сигналу в коаксил/ЮСБ/HDMI передачу, не вірю в здатність модема від провайдера за 10баксів видати звук.
Ти просто не маєш достатнього досвіду, лише почитати що ти пишеш про свіч і довжину патча, не розуміючи для чого потрібен свіч при довжині патча в 1м. Тел. лінія - тел. лінія. Вита пара для інтернету - інше, і з чого ти взяв що вона не захищена? Про вірю не вірю ми не говорим, модем можна і за 12 баксів купити. Досвіду більше 40 років, я так розумію, що ти ще стільки не живеш.
Про свіч і довжину патча, я все розумію, хотів почути думку, не твою!
Але і твою можу вислухати, тільки без тої беліберди, що ти невтомно тут ліпиш.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vasiles
Ветеран
|
RE: Tidal vs Qobuz / 28-12-2022 16:30
(28-12-2022 10:12)ВА67 писал(а): я так розумію, що ти ще стільки не живеш.
Про свіч і довжину патча я все розумію, хотів почути думку, не твою!
Але і твою можу вислухати, тільки без тої беліберди, що ти невтомно тут ліпиш. Василю, коли в мене була перша "аудіосистема" ти ще ходив пішки під столом і казав на гівно - Gogo
Ні про свіч і довжину патча, власне ти нічого не розумієш. І це ти чітко тут заявив.
(26-12-2022 23:03)ВА67 писал(а): Вам світч потрібний.
А в мене роутер від стрімера - менше метра, правда в іншій кімнаті. Підключений метровим кабелем, мені він для чого? Не краще ці кошти витратити на вищий класом цап, ніж ловити те, про що уяви нема. Біліберду, власне несеш ти. Я не почув від тебе нічого, щоб свідчило про твої "знання"
Вибачай, але це правда, підтверджена твоєю писаниною
(28-12-2022 10:33)rotla писал(а): coaxial cable: 75-85dB
unshielded twisted pair: 40-70dB
shielded twisted pair: 85-90dB Похвально.
Але що теоретик, мені практику може сказати ?
(28-12-2022 16:04)UncleStas123 писал(а): ПС. там такі можливості для тюнінгу!
Просто не оране поле " оголосіть весь список"
Артуре друже мій, я сусликів бачу наскрізь
(Отредактировал 28-12-2022 в 16:42 Vasiles.)
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)
|
|