Tidal vs Qobuz
Автор Сообщение
serapion1984 Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 05-01-2023 17:47
(05-01-2023 16:26)Vasiles писал(а):  Тобто я правильно тебе розумію ?
Якість звуку не міняється, незалежно яким шляхом і з чого "цифра зайшла" на кеш плеєра.
Ні, не правильно розумієш. Якість звуку, спектр звуку немають ЖОДНОГО відношення до передачи цифрової інформації.
Я сказав що на бітперфектність, тобто передачу файла без втрат впливає виключно справне обладнання або несправне.
Якість треку в цифровому вигляді не змінюється незалежно яким шляхом цифра потрапила на кеш плєра.
Якість звуку на виході з АС буде мінятися в залежності від того яким шляхом реалізовано цифровий тракт

(05-01-2023 16:26)Vasiles писал(а):  Жодні "плюшки" на шляху "цифри" не можуть покращити звук ?
Так ?
Ні?
Можуть покращити звук плюшки на шляху цифри. І досить суттєво можуть. Цифра більш вразлива ніж аналог.

P.S.: Василю, пропоную зробити цікавий експеримент. Підключи до вільних штекерів свого роутеру самі прості пач корди та залиш їх просто "висіти" в повітрі. Не факт що буде результат. Залежить від гальванічної міцності роутера. Але іноді цей експеримент дає відповіді на деякі запитання.
Те саме біль показово працює якщо навішати кабелів на секцію підсилювача
P.S2: на захист Василя хочу відмітити що у його випадку, а саме використання коаксіального модему, використання так званого "першого метру" може мати певний відчутний сенс. Якщо цей "перший метр" завдяки конструкції провідників, ізоляції може бути фільтром високочастотних наводок то ефект на звук на виході АС може мати місце.
(Отредактировал 05-01-2023 в 18:04 serapion1984.)

Підпис на стадії переродження..
Найти все сообщения

Выразили согласие: Vasiles
rotla Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 05-01-2023 19:18
(05-01-2023 16:26)Vasiles писал(а):  Жодні "плюшки" на шляху "цифри" не можуть покращити звук ?
Так ?
Так. Можуть погiршити, але покращити – нiколи.
(точнiше - покращити може тiльки якщо вiн був "вбитий", при цому - замiна "вбивцi" дiйсно можливо дае покращення).
(Отредактировал 05-01-2023 в 19:21 rotla.)
Найти все сообщения

UncleStas123 Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 05-01-2023 19:49
(05-01-2023 15:16)serapion1984 писал(а):  В кожному вище зазначеному випадку немає різниці в цифровій інформації, яка опиниться в кеш буфері плеєру!!!!!
Так, за умови біт-перфектності різниці в данних немає. Але є різниця в тім, яке буде навантаження на цифровий тракт для забезпечення тієї біт-перфектності.

Тобто шуми і наводки не збираються по дорозі, а виникають на місці, там, де дані передаються в ЦАП. Плюс, звичайно, наводки через живлення. Тому така популярність клієнт-серверних рішень і всі ті розмови про "чисті береги"

Цитата:Жодні плюшки, лінійне живлення, гальванічна розвязка, спеціальні пач корди, спеціальні роутери/свічі, бріджи на це НІЯК не впливають!!
Чому ж ні? Все це може впливати.
Все залежить від конкретних обставин - компонентів, вхідного живлення (включно з впливом сусідського обладнання), приміщення, музичного матеріалу. Тому так смішно і виглядають неоковерні спроби видати за універсальні особисті конкретні рішення в конкретних умовах під конкретий смак (або ж нЕсмак).
(Отредактировал 05-01-2023 в 20:00 UncleStas123.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: ВА67 , Тибетский Ламер
serapion1984 Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 05-01-2023 20:14
(05-01-2023 19:49)UncleStas123 писал(а):  Чому ж ні? Все це може впливати.
На що і яким чином вище згадані плюшки можуть впливати?

Нагадую, я говорив що плюшки не впливають саме на цифрову цілісність файлу доставленого в кеш.
Я також пояснив свою думку як плюшки можуть впливати на якість звуку. Party0012

(05-01-2023 19:49)UncleStas123 писал(а):  Так, за умови біт-перфектності різниці в данних немає. Але є різниця в тім, яке буде навантаження на цифровий тракт для забезпечення тієї біт-перфектності.
З думкою згоден. Тому і поставив свіч після роутера. Так скажимо хай роутер навантажується, свіч розвантажує а плеєру вже розжоване до пащі щоб проц плеєра не витрачав ресурс на боротьбу з помилками Biggrin
Звісно це дуж образно.
(Отредактировал 05-01-2023 в 20:16 serapion1984.)

Підпис на стадії переродження..
Найти все сообщения

Выразили согласие: Vasiles
Vasiles Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 05-01-2023 20:29
(05-01-2023 20:14)serapion1984 писал(а):  Нагадую, я говорив що плюшки не впливають саме на цифрову цілісність файлу доставленого в кеш.
Нас, як аудіофілів можливо повинно меньше цікавими "ця сама цілісність файлу" бо напевно щось має бути несправним, що "цілісність" мала бути пошкоджена .
Але власне, тут інше звук

Я вважаю, на відміну від rotla який цією цариною не займається (бо інакше він не говорив би таке). Що всяке покращення відносно стокових елементів від стіни др плеєра суттєво впливає власне на якість звуку
Може давайте проголосуєм, чиє твердження набере більше голосів. Моє чи rotla

Все пізнається в порівнянні !

Sometimes, Music is the only Medicine the Heart and Soul need.
Найти все сообщения

rotla Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 05-01-2023 21:11
(05-01-2023 20:29)Vasiles писал(а):  Я вважаю, на відміну від rotla який цією цариною не займається
Ви уявлення не маете, чим я займаюся!

P.S. голосуванням такі речi не вирiшуються!
(Отредактировал 05-01-2023 в 21:13 rotla.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: vitamir
Vasiles Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 05-01-2023 21:13
(05-01-2023 21:11)rotla писал(а):  Ви уявлення не маете, чим я займаюся!
Але точно, не проблемою організації стрімуTongue0011

Найти все сообщения

rotla Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 05-01-2023 21:15
Займався.
Але такий погане джерело мене не влаштовуе.
Найти все сообщения

Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 05-01-2023 21:53
(05-01-2023 20:14)serapion1984 писал(а):  Нагадую, я говорив що плюшки не впливають саме на цифрову цілісність файлу доставленого в кеш.
Цифрова цілістість - необхідна умова, але не достатня для відсутності впливу. Наприклад, є різниця в звучанні різних софтових плейерів. Або, скажімо, різне звучання flac-wav-ape, хоча всі ці формати - lossless.

Цитата:поставив свіч після роутера. Так скажимо хай роутер навантажується, свіч розвантажує а плеєру вже розжоване до пащі щоб проц плеєра не витрачав ресурс на боротьбу з помилками Biggrin
Роутер, за візначенням, має 2 порти; у випадку домашнього інтернету - одним підключений в мережу провайдера, іншим - в свою локалку.
Домашні роутери зазвичай мають вбудованй свіч щоб підключати декілька споживачів інтернету. Тому якщо приймати стрім ззовні (Тідал тощо) то додатковий свіч ні на що не впливає, а якщо стрімити самому або тримати файли на НАСі - ізоляція музичного трафіка окремим свічом має сенс.

Але так буває якщо все зроблено з розумом і на нормальних девайсах.
Інакше, не оптимальна мережева архітектура може дійсно щось лікувати в конкретному сетапі, але це не означає що це варто бездумно повторювати на підставі що це - чийсь "практичний досвід"
(Отредактировал 05-01-2023 в 21:57 UncleStas123.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: vitamir , serapion1984
Vasiles Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 05-01-2023 22:16
(05-01-2023 21:53)UncleStas123 писал(а):  але це не означає що це варто бездумно повторювати на підставі що це - чийсь "практичний досвід"
А тоді якими словами означити цей "досвід" ? : "місцевий" "подиночний" "індивідуальний" "я так зробив" ? Biggrin

(05-01-2023 20:14)serapion1984 писал(а):  Тому і поставив свіч після роутера.
Сергію, що в тебе Модем/Роутер в одній коробці ? Я так і не зміг це вияснити.
Якщо так, тоді існує думка, що це не найкращий варіант.
Тому можливо такий суттєвий вплив додаткового свіча.
Я "окремий свіч" не використовую. Ну не чую я в цьому потреби. Тим більше, що Ауралік, власне рекомендує в ролі Роутера - Netgear певної моделі.
А робити експеримент, це треба і свіч і хороший патч (не гірше Хемдейла), на це поки не наваживсяParty0012

(05-01-2023 21:15)rotla писал(а):  Але такий погане джерело мене не влаштовуе.
Ви ніколи і на очі не бачили їхні нові розробки. Так що не треба ля-ля Party0012
(Отредактировал 05-01-2023 в 22:17 Vasiles.)

Найти все сообщения

Выразили согласие: serapion1984
rotla Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 05-01-2023 22:21
(05-01-2023 22:16)Vasiles писал(а):  Ви ніколи і на очі не бачили їхні нові розробки.
Аурилiка? Нi, не бачив, та не бажаю - це клiнiка.
Але Ауралiки - це не едине обладнання для стриму.
Найти все сообщения

Vasiles Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 05-01-2023 22:36
(05-01-2023 22:21)rotla писал(а):  - це не едине обладнання для стриму.
Звичайно, є і кока-кола і пепсі і Canada Dry і і і і .....Biggrin

(05-01-2023 17:47)serapion1984 писал(а):  Якість треку в цифровому вигляді не змінюється незалежно яким шляхом цифра потрапила на кеш плєра.
Цікаво. Чому тоді в мене при "сліпому тестуванні" двох патчів, таких як Хемдейл і Цинамон АК є така велика різниця.
Я слухаю один і той же трек на одному кабелі, потім беру інший кабель міняю трек і тутже повертаюся до тестового треку. Різниця в якості звуку міняється дуже суттєво . При потрійний перевірці двоє людей ніразу не помилилися де Хемдейл, де Цинамон.
Або я не розумію про що ти ? Можеш пояснити чому в мене різниця в звуці коли в кеш плеєра закачана інфа різними кабелями ?
Party0012
(Отредактировал 05-01-2023 в 22:49 Vasiles.)

Найти все сообщения

Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 05-01-2023 23:00
(05-01-2023 22:16)Vasiles писал(а):  А тоді якими словами означити цей "досвід" ? : "місцевий" "подиночний" "індивідуальний" "я так зробив" ? Biggrin
"я так зробив".
Але ще більше мені імпонує "я вважаю так тому що" - це дає змогу оцінювати аргументи прямо, а не через особу.

Але це не важливо, якщо розуміти різницю між "мені так сподобалось" і "так правильно".

ПС. "Так правильно" передбачає пруф, в якості якого твердження "ви уяви не маєте" - викликає іронію і дає законний привід для потролити
Wink
Найти все сообщения

Vasiles Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 06-01-2023 02:03
(05-01-2023 23:00)UncleStas123 писал(а):  Але це не важливо, якщо розуміти різницю між "мені так сподобалось" і "так правильно".
Взагалі не зрозуміла Ваша позиція. При чому тут "мені так сподобалось".
Мені так сподобалось, може бути що мені сподобалась та чи інша акустика, посилювач не камінь а лампа і тд і тп
Але як можна говорити що подобається "замилений" звук , тому що в стрім секції знаходяться неякісні компоненти , такі як стоковий патч, або дешевий роут від провайдера на 50 центовому блоці живлення.
Щось Ви тут заговорилися, а так хотілось сказати щось суттєве і доленосне. Правда?Biggrin
Але Ви не переживайте, таких тут багато

Найти все сообщения

Boostaddict Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 06-01-2023 02:35
(05-01-2023 20:14)serapion1984 писал(а):  На що і яким чином вище згадані плюшки можуть впливати?
Это похоже на историю с ЮСБ кабелями).
Сергей, вот уж поверь, разница не то что заметная, она глобальная! В феврале буду готов продемонстрировать, если тебе эта тема на самом деле интересна. Жаль только, что ты уже не работаешь на соседней улице.

(05-01-2023 21:53)UncleStas123 писал(а):  Домашні роутери зазвичай мають вбудованй свіч щоб підключати декілька споживачів інтернету. Тому якщо приймати стрім ззовні (Тідал тощо) то додатковий свіч ні на що не впливає,
Извините, но после этого понятно, что вы "чистый теоретик" и никогда в жизни не то что не использовали лично, но даже не слышали как работает ХОРОШИЙ свитч в стриминге. Причем , со слов товарищей, чьим ушам доверяю, хорошие стартуют с 400 баксов. Что, по меркам аудио, не особо то и много.
Мой стоит 2.5К , полагаю, что есть и лучше...я не в курсе, меня мой устраивает

(05-01-2023 22:16)Vasiles писал(а):  Я "окремий свіч" не використовую.

Большая ошибка. Поблагодарите потом.Wink
(Отредактировал 06-01-2023 в 02:48 Boostaddict.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Vasiles , serapion1984
Vasiles Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 06-01-2023 02:57
(06-01-2023 02:35)Boostaddict писал(а):  Большая ошибка. Поблагодарите потом.Wink
Я не можу звичайно обговорювати те, що сам не попробував. тобто чистий свіч.
Але я чомусь ні від кого не можу отримати чіткої відповіді, що знаходиться які комплектуючі від стіни до аудіофільського свіча і на якому воно живлені
Можете відкрити цю таємницю Party0012
З.І. в моєму випадку заміна стокового кабелю від Модема ДО Роутера-Свіча на Хемдейл міняє звук в краще сторону, як Ви виразилися - глобально !
Хоча теоретики кажуть, "що таке не може бути, ба таке бути не може " Happy0196
(Отредактировал 06-01-2023 в 03:08 Vasiles.)

Найти все сообщения

rotla Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 06-01-2023 12:45
(05-01-2023 22:36)Vasiles писал(а):  Чому тоді в мене при "сліпому тестуванні" двох патчів, таких як Хемдейл і Цинамон АК є така велика різниця.
У Вас i запобiжники по рiзному грають Shocked

(06-01-2023 02:35)Boostaddict писал(а):  Это похоже на историю с ЮСБ кабелями).
Сергей, вот уж поверь, разница не то что заметная, она глобальная!
Может быть "глобальная", может и никакой не быть - от кучи причин зависит.
При корректном использовании исправных и сответствующих стандартам кабелях, разницы конечно никакой нет, и быть не может в принципе (предохранителей и сетевых проводочков, кстати, это тоже касается).
Но есть "нюансы", на днях рассказызвал на хоботе - я проверял разные варианты сетапа для одного моего друга (чтобы потом проблем небыло, он на другом континенте и потом что-то исправлять будет сложнее).
Так замена одного USB-кабеля на другой (причем более короткий), приводила практически к полной неработоспособности системы.
Но как я и говорил - "там много нюансов".
(Отредактировал 06-01-2023 в 12:58 rotla.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: serapion1984
Boostaddict Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 06-01-2023 13:21
Завидую...у Вас ещё все впереди)).
Найти все сообщения

Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 06-01-2023 14:26
(06-01-2023 02:03)Vasiles писал(а):  При чому тут "мені так сподобалось".
При тому, що крім емоцій від почутого у вас нічого немає, ні вимірювань, ні скільки-небудь правильно проведеного, з точки зору методології, прослуховуваня...

Подобається - ну й славно.

Цитата:...тому що в стрім секції знаходяться неякісні компоненти , такі як стоковий патч, або дешевий роут від провайдера на 50 центовому блоці живлення
Всі стокові патч-корди неякісні? Пруф є?
Пруфи на інші ваші твердження є?
Так отож
Wink
(Отредактировал 06-01-2023 в 14:35 UncleStas123.)
Найти все сообщения

rotla Не на форуме
Ветеран

RE: Tidal vs Qobuz / 06-01-2023 14:37
(06-01-2023 13:21)Boostaddict писал(а):  Завидую...у Вас ещё все впереди)).
Позади Улыбка
Но Вас я понимаю Улыбка
(Отредактировал 06-01-2023 в 14:38 rotla.)
Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS