Кабельная тема.
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
serapion1984
Ветеран
|
RE: Кабельная тема. / 13-03-2023 13:01
(12-03-2023 20:27)serg68 писал(а): https://hi-fi-forum.net/shop/view/20441
Кабель незрозуміло класний за свої гроші. Не рекламую!))) Просто користуюся в системі на роботі і отримую задоволення.
З приводу теми. Тут актуально торкнулися питання яким інструментом твікати звук умовно лінійним (джерело, підсилювач), нелінійним (акустична система,, кабеля), непередбачувано нелінійним (розташування АС, кімната, опора для АС і т.д.).
Згоден, чим далі від лінійного тим ефект більш відчутний АЛЕ менш передбачуваний.
Наприклад, часто буває якщо підсилювачі за 2 тисячі і за 20 тисяч зроблені інженерно грамотно, якісно, по схожій схемі підсилювання, використовуючи той же принцип РГ то різниці на 18 тисяч почути буде в однакових умовах досить проблематично.
З іншого боку нелінійні твіки. Поставиви АС на керамічні ізолятори (приклад - фініте елементс), поставив на амортизуючи ізолятори (приклад - ізоакустікс), поставив ша шипи, на дерево, на гранит і так далі. В кожному випадку звук буде змінюватися ЗНАЧНО виразно.
Цим "трішечки" користується маркетингова складова виробників кабелів. Тому і виникає питання "підібрати". Хтось негативно до цього ставиться, хтось позитивно, я ставлюся як до дійсності. Кабель може сильно впливати, я це просто враховую. Хочу граюся з цим, хочу не граюся. Але не звинувачую я в дійсності ані маркетологів виробника, ані продавців кабелів. Будь яка ніша варіативності якості продукту створює пул для роботи маркетингу, це нормальне явище.
Підпис на стадії переродження..
|
|
|
|
|
|
|
|
vitaly
Ветеран
|
RE: Кабельная тема. / 13-03-2023 13:37
так с проводами все просто ,когда лет 25 назад сильно болел этой темой ,пришлось повозиться ,потратив кучу средств и времени ...так вот в идеале сделал имхо ,что все должно стремиться к минимуму -емкость,индуктивность,сопротивление ...отсюда в топку толстые провода,всякую чистую медь,серебро,сплавы золота и прочей ерунды...нашел маленькую компанию ,делающую ленту из редкоземела с малым скин эффектом ,ничтожной индуктивностью,сопротивлением и емкостью,провода невесоиые ,сигнал проводят отлично ...с тех пор забил на все и просто читаю дерзания друзей по оружию
|
|
|
|
|
zick
Ветеран
|
RE: Кабельная тема. / 13-03-2023 14:26
(13-03-2023 13:37)vitaly писал(а): ...с тех пор забил на все и просто читаю дерзания друзей по оружию Ну до того, как вы нашли эти провода, вы нашли головки, о которых многим даже мечтать сложно, к ним правильный привод, тонарм, проводники на это всё специальные, записи, усилок и акустику, под свои предпочтения. И это всё потом корёжить проводами с перекосами было бы странно
А что делать Васе или Феде?
(13-03-2023 12:51)VZ писал(а): Какая там просадка ВЧ в современном жилье. Многие люди тащат домой акустику, которая сделана для обработанных помещений, где не звенит.
АЧХ монитора Falcon Acoustics LS3/5a
(Отредактировал 13-03-2023 в 14:50 zick.)
Не вижу смысла.
|
|
|
|
|
Выразили согласие: | zick |
|
Floyd Pink
Ветеран
|
|
|
|
|
|
Выразили согласие: | zick |
|
zick
Ветеран
|
RE: Кабельная тема. / 13-03-2023 19:16
Василий, я не оспариваю , слышите улучшения - замечательно.
Я просто поделился фактом. Помогал ли Альцгеймер мистеру Гау воевать с кабельщиками, или помогал он ему строить усилители - это мне неизвестно.
Что я должен отметить - вы прошли долгий путь , затратный, по восходящей в линии вашего кабельного бренда, и как порядочный человек, предупредили всех, что брать нужно сразу верхний. Респект!
А тут вообще сложно что-то высказать, не задев или чьих-то чуств, или интересов. Судя по тому, что часть постов исчезла.
(Отредактировал 13-03-2023 в 19:19 zick.)
Не вижу смысла.
|
|
|
|
Vasiles
Ветеран
|
RE: Кабельная тема. / 13-03-2023 19:29
Вадиме, я читав і бачив дуже багато дурнуватих дописів в інеті, де порівнювали дріт від вішалки з кабелями якоїсь там якості і ціни. Це власне цей пан і писав. І висновок був, що різниці немає. І що з того ? На паркані багато чого пишуть, але це не відповідає дійсності .
Я не відразу прийшов до топів, писав же. Але максимальний результат , дає власне топ певної фірми. Принаймні, це мій практичний досвід
Цитата:И есть тёмный кабель, у которого высокая индуктивность, она придавит ВЧ сильнее чем остальную полосу. Добре Вадиме, а як пояснити, що силовими кабелями можна робити теж саме ?
(Отредактировал 13-03-2023 в 19:34 Vasiles.)
Все пізнається в порівнянні !
Sometimes, Music is the only Medicine the Heart and Soul need.
|
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 6 Гость(ей)
|
|