Кабельная тема.
|
Автор |
Сообщение |
artshop
Ветеран
|
RE: Кабельная тема. / 26-03-2023 14:21
Александру?
Була спроба поділитись тим досвідом з XLO, NordOst, DNM, і далі?
Единой кабель, мені відомий, де дійсно потрібне підключення екрану до мінусу, то GP Harmonix....
Але воно виключно завнішне, Кіучі щось знає...
Ще стикався на єкранованих кабелях живлення з тим, що вони роблять "наводку" нуль/заземлення.
... ще двічі переробляв AR Power Reference, позбавляючи його єкрану, та "дребезгу" моножил всередені...
----
Екран десь має бути, десь ні. Як би було так просто DBS би не виник. ... чи та сама ше лупа на Grand Finale...
(Отредактировал 26-03-2023 в 14:49 artshop.)
Завистливые люди часто обсуждают то, чего не умеют, и критикуют тех, до уровня которых им никогда не дотянуться.
(...Ницше...)
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
vitamir
Ветеран
|
RE: Кабельная тема. / 27-03-2023 22:58
(26-03-2023 11:39)alex23 писал(а): Наявність гарних екранів в кабелях наразі обов'язкове, на мій погляд. Якщо система дозволяє почути різницю то і обговорювати немає що. Фонових спотворень стає непорівняно менше. Стосується всіх кабелів, мережевих, міжблоків. акустичних. Екранування має сенс у поєднанні з врахуванням особливостей з'єднуваних кабелем компонентів.
Зазвичай, правильний міжблок сконструйований як вита пара в одному, або подвійному екранах. Іноді, схема приєднання до роз'ємів асиметрична. Звісно, різниця між "правильним" і "неправильним" під'єднанням буде чутна на вухо, незалежно від класу системи. Бо різниця дуже велика навіть за показами вимірюваних приладів.
Екранування акустичних кабелів категорично шкідливе, бо заважає підсилювачу працювати. Незалежно, почуєте ви це на фізиологічне вухо, чи ні. Більш якісним буде підсилювач, де ви не почуєте впливу від екранування акустичного кабелю.
Екранування мережевого кабелю то вершина безглуздя. З огляду на конструкцію побутової електромережі. Якщо ви чуєте різницю від екранування мережевого кабелю, час замислитись про заміну підсилювача.
Читать гораздо труднее, чем писать, но гораздо полезнее
|
|
|
|
|
|
vitamir
Ветеран
|
RE: Кабельная тема. / 27-03-2023 23:36
Дурням закон не писаний.
Так, різницю між коаксиалом і витою парою в якости акустичного кабелю можна іноді навіть почути. Але, навіщо?
Коаксиал то два силових, в даному випадку, проводи з різними паразитами кожен, і зайва ємність на виході підсилювача. Вита пара в екрані в якости акустичного кабелю то ще більша паразитна ємність. Підсилювачу то не сподобається, в будь-якому разі. До певного рівня ємности він працюватиме, потім збудиться і чи виживе, 50 на 50
(Отредактировал 27-03-2023 в 23:37 vitamir.)
Читать гораздо труднее, чем писать, но гораздо полезнее
|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран
|
RE: Кабельная тема. / 27-03-2023 23:44
Нууу .. допустимо Dynaudio i OCOS дурні, а як щодо мінімум двох відомих і поважних виробників професійної кабельної продукції?
Доречі, користуюсь коаксіальним акустичним доволі давно. В моєму, конкретно, у випадку однозначно має переваги.
Але так, щодо ємності - AX-R 742 випадає в осад, коли ці кабелі застосувати на ньому
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У святкові та вихідні дні - знижки!
Я люблю свою Батьківщину, і пишаюсь країною, в якій живу!!!
Russian warship, fuck off
|
|
|
|
|
|
|
|
Выразили согласие: | zick |
|
|
zick
Ветеран
|
RE: Кабельная тема. / 28-03-2023 17:09
Я сейчас грязно пошучу, что и Реймио делали глухие японцы, они и видят плохо наверняка - глаз почти видно, одни щёлочки. Но кабели не только ловят, но и излучают. Иногда это становится проблемой. Поэтому я не буду шутить про японцев, а покажу вам немецкий студийный кабель и подожду, что вы скажете про немцев. Спросите у них зачем - они скажут - есть места где так нужно.
И никогда не понимал, почему так легко игнорировать подходы профессионалов и даже утверждать, что они не понимают, что делают. Я бы хотел видеть лица производителей хай-энд продукции, если бы им пришлось исполнять заказы профи. Там не поговоришь о телесности. Там спросят, какая аттенюация на каких частотах на 300 метрах длины , например.
(Отредактировал 28-03-2023 в 17:14 zick.)
Не вижу смысла.
|
|
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|
|