Progressive Rock
Автор Сообщение
Comandante Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 05-11-2015 13:17
Тема тут не приділах.
Пишуть її люди, то може провину в цьому необхідно в них шукать? При чому, кожен у собі.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Anvar
Edipp Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 05-11-2015 13:46
(05-11-2015 13:07)Novak писал(а):  ...эта тема действительно себя изжила окончательно...

зызы
Причём ещё до моего появления
Вопрос: До Вашего появления ГДЕ Unsure?
А тема отличнаяHappy0144! Узнал о многих интересных (для себя) командах.
Желательно тему не хоронить.....разве что индивидуально и в одностороннем порядке.

Для каждого звука есть своё ухо.
Найти все сообщения

Выразили согласие: doom , Melcrelif , VAdios , apr.kobra , Audiodoom , Karp , B@lfeg0r , sumy7676 , 555-777
savik13 Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 05-11-2015 14:13
(05-11-2015 12:20)Novak писал(а):  Не знаю, Савик, чем Вы занимались все эти 40 лет, если не знаете, что - термины proto-prog и prog-related действительно используются, в том числе и профессиональными критиками;
- ни одна из перечисленных Вами групп, конечно же, к ним не относится.

И не узнаете уже, поскольку придерживаетесь модели поведения, которая называется "ignorance" Grin
Для "одаренных" местных критиков размахивающих "манифестом":
proto-prog:
http://www.progarchives.com/subgenre.asp?style=37
prog-related:
http://www.progarchives.com/subgenre.asp?style=38
а Ваш настенный "манифес"т родом отсюда, где топчутся в основном "профессиональные" ....аматоры(любители):
RIO/Avant-Prog :
http://www.progarchives.com/subgenre.asp?style=36
Скоро там будут бурановские бабушки и нанайские мальчики со своим авангардным прог....-фолком, например, ведь у них есть собственные "вменяемые" поклонники со своими "ипользуемыми "терминами и понятиями.
А вопрос остается тот же - эта тема о пргрессивном роке, и понятие рок в нем определяющее, а не авант-фри абсурд и прочее творчество недоученных сантехников.
P.S. Я уже читал Ваши рекомендации от "профессионального" критика.
http://music.paullee.ru/rio_man.htm
А что касается моих занятий на протяжении 40 лет то я Вам отвечу, что многих Ваших "профессиональных" критиков знаю лично, других по переписке, и для меня не секрет в каких шпалоподбойных "консерваториях" они получали образование и после какого стакана рожали свои "термины".
(Отредактировал 05-11-2015 в 14:50 savik13.)

«Он знал, что вертится Земля, но у него была семья…»
Найти все сообщения

Выразили согласие: doom
doom Не на форуме
Специалист

RE: Progressive Rock / 05-11-2015 14:30
Spaced Out -неплохая и довольно самобытная Франкоканадская формация,которая исполняет проговый джаз-фьюжин!!Я думаю,что эта группа будет очень интерена ОСОБЕННО любителям и скорее даже фанатам Brand X. Конечно есть масса откликов,обвиняющие этих талантлевых Канадцев в плагиате Брендов,но....слушайте сами и делайте вывод!!
В принципе конечно можно провести некую параллель в их творчестве,ибо у них есть одна общая черта-это харизматичный лидер,который играет на бас гитаре!!Конечно техника игры на безладовом басу очень продвинулась,и Антони Фарад,реально превзошел своего учителя-Перси Джонса!!Музыка очень насыщенная и слушается на одном дыхании!!Хорошего прослушивания!!
ветка про Бренды есть! ! http://hi-fidelity-forum.com/forum/thread-123708.html

Если вдруг надо освежить памятьHappy0158Happy0158.у.г новака-это не касаетсяCry
(Отредактировал 05-11-2015 в 14:33 doom.)

ПЕПЕЛ КЛААСА СТУЧИТ В МОЁ СЕРДЦЕ !!!!
Найти все сообщения

Выразили согласие: savik13 , Сергій , TOY4IK , VAdios , sumy7676
Comandante Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 05-11-2015 16:02
Однією з приємних новин цього року, є випуск альбому, одними із моїх улюбленців, гурту Ange - Emile Jacotey Resurection. Вокресіння Єміля Джакоте, приблизно так це звучить в перекладі з французської. Як вже анонсували артисти, альбом присв'ячений сороковій річниці виходу легендарного альбому Ange - Emile Jacotey(1975). До речі теж мого улюбленого альбому гурту, за театральність, схожою хіба що з Пітером Гебліелем, але зі своїм неповторним, унікальним почерком.

Але більш приємною несподіванкою є випуск варіанту живого виконання, під назвою Ange - Emile Jacotey Resurection Live. І не тільки написом на обкладинці, а дійсно живе воскресіння Єміля Джакоте. Двудискове видання, з шикарним звуком, та додатком бонусів.

Правда, відсутній один з братів Декамп засновників гурту - Френсіс. Його місце зайняв племінник Трістан.

І ще. Твочий шлях розпочато із альбому в 1972р. Всі пам'ятають цей полум'яний рік, в який було створено безліч хітових альбомів. Припам'ятали? Так саме от в цей час було створено перший альбом гурту під назвою Карикатури, в якому в сатиричній формі музиканти висміювали явища в суспільстві, які актуальні і сьогодні. Це жага привладних людей, купити, вкрасти наші душі та розум.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Сергій , TOY4IK , VAdios , sumy7676
TOY4IK Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 08-11-2015 13:17
Spaced Out - одна из немногих банд услышанных на МАЛСе, который позиционировал себя прог-материалом, который прошёл мимо наших ушей в 90-х - зачетный коллектив. Happy0144
ANGE - спасибо за напоминание Саня, одна из моих любимых групп, которая как обычно среди прогеров проводит параллели с Дженами и Петей, ну а куда без них, ведь это наше Фсё Wink обязательно послушаю оба проекта сегодня.
ANGLAGARD - как много в этом слове....., хотя по правде ничего нового вы там не найдёте, чего бы уже не слышали - дорого сцуууууко ну очень Mad0228
http://www.cdjapan.co.jp/product/ARC-3043
зы 23 не ну а чем не юбилей Biggrin
pps ну и взрослые они же как дети, а детям без мультов ну никак

лично для себя считаю альбомом-разочарованием(как и Риверов), но всё же насколько это всё "лаконично" выглядит со стороны нет никаких "перитягивания одеяла на себя, с учётом того что коллектив собрался достойный" - S.W. - дихлофос нам всем поможет и от тех, что в "голове" тоже
(Отредактировал 08-11-2015 в 13:36 TOY4IK.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Comandante , 555-777 , Сергій , doom
Comandante Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 08-11-2015 14:38
(08-11-2015 13:17)TOY4IK писал(а):  ANGE - спасибо за напоминание Саня, одна из моих любимых групп, которая как обычно среди прогеров проводит параллели с Дженами и Петей
Стосовно франко-мовного прогрессива в мене склалося якесь особливе відношення. Не знаю чому, не можу ніяк це поснити даже самому собі. Припускаю, може після того, як уважніше звернув увагу на те, що не дуже наділяли увагою франко-мовні группи. І на мій погляд перш за все тому, що франкомовні. Така вже склалась традиція в західному суспільстві, що рок бажано повинен бути англійською мовою, ну в переважній більшості. Особливо така дискримінація надходить від північно-американської публіки. Теж не знаю чому, але це факт.
Але красивий рок, супроводжений вокалом любою мовою все рівно красивий, мало того, він дуже часто виглядає дуже колоритно. Не вдалий приклад, тай до цієї гілки він не має ніякого відношення, але в якості прикладу дуже показовий - Рамштайн! Хіба це звучало би так брутально-агрессивно, як німецькою? Ні!

А стільки там перлин, це всі знають. Зараз наприклад слухаю Halloween - Le Festin. Сьогодні у нас похмуро, небо затягнуло кілько-кілометровим шаром хмар, і сьогодні, як ніколи чомусь вдало сприймається іх темнувато-таємничий саунд, на мій погляд скашений французською мовою.
Найти все сообщения

Выразили согласие: TOY4IK
BARGUZYN Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 09-11-2015 17:03
Решил вот поделиться впечатлениями о совсем недавно услышанной группой Английского происхождения Druid.
Двухальбомная группа, отметившаяся двумя релизами "Toward the Sun" - 1975г и "Fluid Druid" - 1976г. Присутствует конечно местами некоторая схожесть с YES, но это касаемо чисто вокальной стороны, в остальном никакого слепого подражания.
Мелодично-балладный, высоко-профессиональный материал, с уверенностью можно отнести к золотой эпохе прогрессива. Коллектив, достойный внимания.

[video=youtube]http://[/video]

Свободу Анджеле Дэвис!
Найти все сообщения

Выразили согласие: Relayer , Сергій , JohnZepp , doom
Comandante Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 13-11-2015 00:37
То яке враження, що до нового альбому Mystery - Delusion Rain?
Це крок вперед, назад, чи топтання на місці?

Як на мою думку, вдалий альбом, навмисне не кажу що супер. Що б такого суттєвого прогресу не почув, але це крок вперед без сумніву.

Є колективи, як то кажуть, ні не одного альбому, одної пісні. Далеко ходить не будем, Synaesthesia. Молодий гурт, напевне із амбіціями, але в єдиному альбомі ці амбіції оцінити складно. Один альбом, альбом однієї пісні. Перша композиція тривалісттю більш ніж 20 хв. де все відбулося відразу, як то кажучи, і покохались, і дітей народили, і вмерли. Немає розвитку подій, немає втягування слухача, все одноманітне за винятком деяких не суттєвих випадків.

Mystery сподобались.
Найти все сообщения

Выразили согласие: alexo , Relayer , Garfunkel , TOY4IK
Relayer Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 13-11-2015 02:53
(13-11-2015 00:37)Comandante писал(а):  То яке враження, що до нового альбому Mystery - Delusion Rain?
Це крок вперед, назад, чи топтання на місці?
Сегодня удалось целиком прослушать новый альбом канадцев. Вначале попахивало лёгким разочарованием -некоторые мелодические ходы в начале альбома показались немного упрощёнными, без должного развития и фантазии. Но дальше всё стало на свои места. Резюме: пусть и не потрясающая оригинальностью, но, тем не менее, крепкая и достойная работа, претендент на скорейшую повторную прослушку. Третья маленькая меломанская радость за этот месяц (в моём личном списке), после новинок,выпущенных Джоном Хэккетом и Недом Сильваном. Нет, было ещё одно новое для меня "старое" имя неделю назад, Unifaun (просто он датирован 2008-м годом, потому в рейтинге 2015 года, разумеется, не рассматривается. Но сам диск -полный улёт, порадовал в высшей степени).
P.S. Пишу эти строки, слушая в наушниках свежеиспечённый ELO...хоть бы не помереть от радости. Джефф Линн для меня очень давно уже личность вселенского масштаба, тот случай, когда я конкретно нарушаю завет "не сотвори себе кумира" -сотворил, и ничего с собой поделать не могу. Хоть он в разделе прог и не должен упоминаться, не могу не поделиться своим счастьем. Кому это имя не безразлично, рекомендую заглянуть сюда: http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5115368
(Отредактировал 13-11-2015 в 03:37 Relayer.)

"Что бы вы ни хотели сделать и о чём бы ни мечтали – приступайте. В дерзости – и гений, и сила, и волшебство. Немедленно приступайте"
Иоганн Вольфганг фон Гёте

«Лучше быть ненавидимым за правое дело, чем любимым за неправое»
Павел I
Найти все сообщения

Выразили согласие: гурон , Comandante , alexo
Comandante Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 13-11-2015 14:55
(13-11-2015 02:53)Relayer писал(а):  Пишу эти строки, слушая в наушниках свежеиспечённый ELO...хоть бы не помереть от радости. Джефф Линн для меня очень давно уже личность вселенского масштаба, тот случай, когда я конкретно нарушаю завет "не сотвори себе кумира" -сотворил, и ничего с собой поделать не могу. Хоть он в разделе прог и не должен упоминаться, не могу не поделиться своим счастьем. Кому это имя не безразлично, рекомендую заглянуть сюда: http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5115368
Дійно насолода для шанувальників ELO. Відразу попадаєш в ті роки, коли не було таке доступне розмаїття, що спостерігається сьогодні.

Чому, якось виникали спори тут по поводу ELO. Я це дуже добре пам'ятаю. Ще був цікавий в цьому сенсі чоловік під ніком ZERO (здається, як що не помиляюсь). Просто, користувачі потроху тут змінюються, і кожен новий приходить зі своїми інтересами, дуже часто не знаходячи порозуміння з рештою.

Та ми й самі не завжди одне одного розуміємо. Здавалося б, говорим про одні й ті ж самі речі, а враження таке, що розмовляють іноземці.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Relayer , alexo
Garfunkel Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 13-11-2015 16:42
Цитата:То яке враження, що до нового альбому Mystery - Delusion Rain?
З цього альбому почав знайомство з цією групою (вчора). Сподобалось, альбом наче непоганий. Правда мені здалось, що однойменна пісня набагато яскравіша решти альбому і не хотілося б, щоб при повторному прослуховуванні це враження підтвердилось. Але альбом явно вартий уваги.

Правда моїм №1 у 2015 році залишаться інші хлопці. Дуже яскравий альбом і, як на мене, чудово збалансований - є і ліричний матеріал, і динамічні інструментальні ходи, і багато клавішних інструментів - все, що я люблю. Майже настільки ж цікавий альбом, як і дебютний. Те саме стосується і основної пісні - вищий клас:

Найти все сообщения

Выразили согласие: Сергій , Comandante
Comandante Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 24-11-2015 01:31
А я на тому тижні, нарешті трохи втомившись наздоганяти цьогорічні новинки, вирішив превести дух. От де насправді віддихає душа то це в переслуховуванні давно знайомого, де не потрібно натужуватись, а як то кажуть, розслабитись та отримувати задоволення.
Kaipa, про яку неодноразово згадували тут, на протязі всього тижня, та ще й сьогодні знаходиться на привілейованому становищі.
Як завжи в центрі уваги на прогрессивній сцені Швеції її заслужений артист Королівства Швеції, пан Ройне Стролт. Це шведський братішка каліфорнійця Ніла Морса. Вони мені чимось нагадують одне одного, хоча і пропагандують трохи різні смаки до прогрессива. Як раз під час його присутності Kaipa, на мій погляд зіграла свої найкращі альбоми. Це початок:
1975 Kaipa
1976 Inget Nytt Under Solen
1978 Solo
Який яскраво вказує на головний орієнтир для них тих часів Genesis, але шведською мовою. Було зіграно красиві арт-рокові альбоми.
Потім Ройне Стролт кудись зник із Kaipи на деякий відрізок між 1979 і 2000 роками, може хтось детальніше знає куди? В цей перід Kaipa випустила два альбоми. Доречі я їх не чув, тому не маю що сказати за них, немає де взяти, кажуть люди, що це величезний рарітет і вартість дисків починається приблизно з тисячі долларівBiggrin
Ну вже з появою в складі гурту на початку 2000-х років, хоч Kaipa і змінила трохи оріентування на більш схоже на The Flower Kings.
Почався другий етап, записавши три красівенні альбоми зі Столтом:
2002 Notes From The Past
2003 Keyholder
2005 Mindrevolutions
Потім він десь знову зникає, залишивши все на засновника Kaipa Ханса Лундіна та побратимів. Маю підозру, що не єдиною Kaipою жив РойнеBiggrin
Концепція звучання подальших альбомів вже без Ройне до наших днів, мені теж до вподоби.
Але слід зауважити, що Kaipa в усі часи мала невеличку тягу до малесенького мейстріма. Мабуть до початкового періоду це не стосується, а от вся подальша творчість, весь час намагалася від нього втекти. Десь це вдавалося зробити, десь ні, але на мій погляд вони дуже вдало втікали від нього, придаючи своїй втечі в деякій мірі шарму, який непогано ім пасував.
(Отредактировал 24-11-2015 в 01:35 Comandante.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: VAdios , TOY4IK , Garfunkel , Сергій , Melcrelif
lemon4ik Не на форуме
Пользователь
*

RE: Progressive Rock / 24-11-2015 14:25
(25-11-2010 15:40)savik13 писал(а):  Не оставили равнодушным:

1.Ephemeral Sun-Harvest Aorta
2.Frogg Caf.-Bateless Edge
3.BunChakeze-Whose Dream?
4.Raccomandata Ricevuta Ritorno-Il Pittore Volante
5.Haken-Aquarius
Хорошие вещи!!!! Украл себе
Найти все сообщения

TOY4IK Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 25-11-2015 14:07
На мой взгляд одна из лучших работ года в нео-проге MYSTERY -
свежая кровь в лице вокалиста Happy0144

Найти все сообщения

Выразили согласие: Comandante , Сергій , VAdios
savik13 Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 25-11-2015 14:19
(24-11-2015 01:31)Comandante писал(а):  Потім Ройне Стролт кудись зник із Kaipи на деякий відрізок між 1979 і 2000 роками, може хтось детальніше знає куди?
2002
2003
2005
Потім він десь знову зникає, залишивши все на засновника Kaipa Ханса Лундіна та побратимів. Маю підозру, що не єдиною Kaipою жив РойнеBiggrin
Это о чем здесь пишется!!? Кто и куда исчезал и в какой период?? Нонсенс!!
Тот кто записывал на протяжении двух десятков лет по альбому ежегодно в составе THE FLOWER KINGS или тот кто не слезал со сцены с международной бандой лабухов TRANSATLANTIC, переигравших на концертах все, начиная с "битловского прото-прога(??)" и заканчивая "муркой". А может тот, кто настрочил полдюжины знатных "сольников", будучи уже привидением.
И вообще мы о ком судачим?! Ройне Стролт - кто это??
(Отредактировал 25-11-2015 в 14:46 savik13.)

Найти все сообщения

SomS Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 25-11-2015 15:05
(25-11-2015 14:19)savik13 писал(а):  Это о чем здесь пишется!!? Кто и куда исчезал и в какой период?? Нонсенс!!
Это не нонсенс, это тонкая ирония Tongue0011
Найти все сообщения

Comandante Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 25-11-2015 15:17
(25-11-2015 14:19)savik13 писал(а):  Это о чем здесь пишется!!?
Друже, замість пошуку описок, уважніше пошукай краще Столта в інших альбомах окрім вказаних, чи вже Трансатлантік став частиною КайпиBiggrin
(Отредактировал 25-11-2015 в 15:18 Comandante.)
Найти все сообщения

savik13 Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 25-11-2015 15:39
(25-11-2015 15:05)SomS писал(а):  Это не нонсенс, это тонкая ирония Tongue0011
Я заметил, особенно тех, кто быстренько "согласился" с ней.

Найти все сообщения

Comandante Не на форуме
Ветеран

RE: Progressive Rock / 25-11-2015 15:45
Ти вже знайшов?
Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS