Вініл. Питання від початківця
Автор Сообщение
PhantomBoS Не на форуме
Ветеран

Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 13:05
Я знаю що скажуть пошук. Знаю що отримаю попередження. Але все ж таки напишу. Хочу всі питання викласти тут. Я думаю в більшості початківців такі питання є.
1. Платівки. В мене є платівки які більше року не прослуховувались. Що з ними зробити перед прослуховуванням ? Протерти, помити, замінити упаковки (на які? які існують? Яка різниця ?). Я питаю про домашні умови. І коли грошей на мийні апарати не має.
2. Програвачі. Якийсь догляд потрібен за ними спіцефічний ? Потрібно протирати диск чимось ? Яка різниця між дешевими та дорогими програвачами?
3. Голка. Як часто міняти її ? Які краще брати ? В будь який програвач можна вставити будь яку голку ? А як замінювати ? Коли взнаєш що потрібно міняти голку ? Як за нею доглядати?
4. Картридж (голова). Це відноситься до вінілу ? що це таке ? Що воно робить і як його доглядати?
5. З чого порадите починати. Якийсь план дій. Щоб ви зробили. якби починали все з початку, але мали б свій досвід.
Буду вдячний за нормальні відповіді. А не пошукай в інеті і тому подібне. Я вирішив спитати в людей які розуміються на цьому. А вас тут багато.
Найти все сообщения

yur Не на форуме
Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 13:55
Тут багато всяких и разных.Но для начала напишите не в Аудио,а туда,куда положено.
И еще.Найдите у себя в городе двух взрослых людей с виниловым прошлым(или настоящим),они ответят на большинство Ваших вопросов.Обойдется это в бутылку водки и легкую закусь.
Считайте мой ответ нормальным,но вряд ли кто-то станет тратить время здесь на "таблицу умножения".Поройтесь-таки в Сети для начала.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Дмитрий Медведев , Yuri S , oleg2005 , Sergey 61 , thunder , vrtal
Дмитрий Медведев Не на форуме
Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 14:13
YUR ответил Вам АБСОЛЮТНО правильно.
А если Вам нужны более-менее КОРРЕКТНЫЕ ответы - задавайте вопросы по одному и формулируйте их более КОРРЕКТНО.
А это приходит хотя-бы с НАЧАЛЬНЫМ опытом.

"Быть таким, каков ты есть - в этом мужество и честь..." (c)
"Не отпускаю в кредит. Не принимаю чеки и кредитные карточки..."(с)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Yuri S , thunder
Yuri S Не на форуме
Специалист

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 15:49
Хотелось бы узнать у ТСа: что заинтересовало его так в виниле?
Может он уже все-таки где-то его слушал, то почему там-же и не спросил?
(Отредактировал 12-11-2011 в 15:50 Yuri S.)
Найти все сообщения

accept1975 Не на форуме
Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 15:51
(12-11-2011 13:05)PhantomBoS писал(а):  Я знаю що скажуть пошук. Знаю що отримаю попередження. Але все ж таки напишу. Хочу всі питання викласти тут. Я думаю в більшості початківців такі питання є.
1. Платівки. В мене є платівки які більше року не прослуховувались. Що з ними зробити перед прослуховуванням ? Протерти, помити, замінити упаковки (на які? які існують? Яка різниця ?). Я питаю про домашні умови. І коли грошей на мийні апарати не має.
2. Програвачі. Якийсь догляд потрібен за ними спіцефічний ? Потрібно протирати диск чимось ? Яка різниця між дешевими та дорогими програвачами?
3. Голка. Як часто міняти її ? Які краще брати ? В будь який програвач можна вставити будь яку голку ? А як замінювати ? Коли взнаєш що потрібно міняти голку ? Як за нею доглядати?
4. Картридж (голова). Це відноситься до вінілу ? що це таке ? Що воно робить і як його доглядати?
5. З чого порадите починати. Якийсь план дій. Щоб ви зробили. якби починали все з початку, але мали б свій досвід.
Буду вдячний за нормальні відповіді. А не пошукай в інеті і тому подібне. Я вирішив спитати в людей які розуміються на цьому. А вас тут багато.
1. Всі без винятку платівки треба помити. Краще звичайно спеціальною рідиною, однак вона коштує певних грошей. А самий дешевий варіант написаний ось тут: http://inthouse.ru/vinil/YXOD/YXOD.html. Після помиття відразу поставити в антистатистичний пакет, а не пакет бумажний, або той, в які упакувувала пластинки фірма "Мелодія". Різниця в пакетах дуже велика, оскільки в антистатистичних пластинка так не електризується і до неї не притягується відповідно пилюка, яка шкодить якості відтворення запису пластинки з часом. Перед прослуховуванням платівки після її помиття з неї треба зняти пилюку відповідною велюровую щіткою.
2. За програвачом треба догляд в залежності від того який у Вас програвач. Однак, якщо тонарм і голова на ньому правильно настроєна, згідно інструкції до програвача, то слід доглядати тільки за головою. Час від часу її треба протирати від пилі і грязі, яка скоплюється на ній від "грязної" платівки спеціальною рідиною і щіточкою, яка так само коштує грошей. Різниця між дешевим і дорогим програвачем по перше у якості відтворення (звуку) платівок його катріджа з головою, вагою, з чого він зроблений, а також чи повністю автоматизований, ну звичайно розкручена торгова марка "бренд". Чим важче програвач, починаючи з 10 кг, тим краще він програє платівку, ну і звичайно який стоїть на ньому тонарм, а також катрідж з головою від цього відповідно і залежить якість звучання.
3. До кожної голови є відповідна інструкція про термін (кількість годин) її експлуатації. Коли цей час вичерпався головку треба замінити.
4.Катридж не відноситься до вінілу. На ньому кріпиться голова. Замінювати можна тільки голову без катріджу, тоді ціна наполовину дешевша.
5. Щоб відповісти на пит.5 мені треба знати, яким бюджетом ви володієте.
(Отредактировал 12-11-2011 в 16:32 accept1975.)

Радіти життю треба тихо.
Найти все сообщения

Выразили согласие: slayer_inc
yur Не на форуме
Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 16:08
(12-11-2011 15:51)accept1975 писал(а):  ...Чим важче програвач, починаючи з 10 кг, тим краще він програє платівку...

4.Катридж не відноситься до вінілу. На ньому кріпиться голова. Замінювати можна тільки голову без катріджу, тоді ціна наполовину дешевша.
Ну вот,пошли первые советы...Wink
Голова без "катриджа" или наоборот - Вам,ТС,предстоит немало интересного еще узнать.WinkУлыбка
Найти все сообщения

Выразили согласие: accept1975 , Дмитрий Медведев , kolunn , Sergey 61 , luckyman
accept1975 Не на форуме
Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 16:34
(12-11-2011 16:08)yur писал(а):  
(12-11-2011 15:51)accept1975 писал(а):  ...Чим важче програвач, починаючи з 10 кг, тим краще він програє платівку...

Голова без "катриджа" или наоборот - Вам,ТС,предстоит немало интересного еще узнать.WinkУлыбка
Ответил как мог, обошелся без бутылки водки и легкой закуси.
(Отредактировал 12-11-2011 в 16:40 accept1975.)

Радіти життю треба тихо.
Найти все сообщения

Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 16:49
(12-11-2011 16:34)accept1975 писал(а):  
(12-11-2011 16:08)yur писал(а):  

Вы ОТВЕТИЛИ полную ЧУШь!
Даже не ПРОЧИТАВШИ ОПРОСНЫЙ лист.
Стандартный.
Дальше думайте сами.
(Отредактировал 12-11-2011 в 16:50 Дмитрий Медведев.)

Найти все сообщения

yur Не на форуме
Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 16:56
Вот видите!Все-таки за водкой придется сбегать...WinkУлыбка
Т.С.Не пожалейте пару грн,позвоните кому-нибудь по телефону.Например,тем,у кого присматриваете проигрыватель.Уверен,что быстрее и понятнее объяснят "как сдавать,с чего ходить".

П.С. ТС - ФантомБосс.На всякий случай...
(Отредактировал 12-11-2011 в 16:57 yur.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Дмитрий Медведев
accept1975 Не на форуме
Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 16:56
(12-11-2011 16:49)Дмитрий Медведев писал(а):  
(12-11-2011 16:34)accept1975 писал(а):  
(12-11-2011 16:08)yur писал(а):  [quote='accept1975' pid='842718' dateline='1321102295']

...Чим важче програвач, починаючи з 10 кг, тим краще він програє платівку...

Вы ОТВЕТИЛИ полную ЧУШь!
Даже не ПРОЧИТАВШИ ОПРОСНЫЙ лист.
Стандартный.
Дальше думайте сами.

Думаю с такими умными ответами человеку который что-то хочет узнать о проигрывателе или о виниле у ветеранов этого форума делать здесь нечего.

Радіти життю треба тихо.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Дмитрий Медведев , Fisher
Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 17:03
2 accept1975 - не знаем - не пишем. ok?Fighting0088

Найти все сообщения

PhantomBoS Не на форуме
Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 17:13
Якщо чесно accept1975 написав приблизно так як і потрібно. Знаючих людей в нас знайти не реально. По телефону розмова гірша ніж повідомлення на форумі. Тай якщо щось забув можеш перечитати. В якому іншому місці тему створити ? Я не знайшов гілку по вінілу.
І будь ласка не сперечайтесь. Якщо хтось не правильно написав виправте написавши правильне рішення. Я думав тут буде по більше людей з бажанням поділитись своїм знанням та досвідом. Так сказати передати новому поколінню.
Щодо горілки та закуски. По життю не довіряю розмовам під "шафе".
Найти все сообщения

Выразили согласие: accept1975
Normann Не на форуме
Участник
**

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 17:22
(12-11-2011 17:13)PhantomBoS писал(а):  Якщо чесно accept1975 написав приблизно так як і потрібно. Знаючих людей в нас знайти не реально. По телефону розмова гірша ніж повідомлення на форумі. Тай якщо щось забув можеш перечитати. В якому іншому місці тему створити ? Я не знайшов гілку по вінілу.
І будь ласка не сперечайтесь. Якщо хтось не правильно написав виправте написавши правильне рішення. Я думав тут буде по більше людей з бажанням поділитись своїм знанням та досвідом. Так сказати передати новому поколінню.
Щодо горілки та закуски. По життю не довіряю розмовам під "шафе".
Если хотите, то напишите или позвоните мне по Skype: vectorhorn. Постараюсь ответить на Ваши вопросы.Улыбка
Найти все сообщения

Выразили согласие: paschima
Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 17:24
Хорошо. Я вам отвечу из СВОЕГО опыта.
Нравится Вам это или нет - это не мои проблемы.
Если Вы не ГОТОВЫ к расходам под 10 кЕвро - не стоит даже заморачиваться этим.

Найти все сообщения

accept1975 Не на форуме
Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 18:06
(12-11-2011 17:03)Дмитрий Медведев писал(а):  2 accept1975 - не знаем - не пишем. ok?Fighting0088
Хорошо, но тогда ответьте Вы правильно на этот вопрос, как ветеран форума

Радіти життю треба тихо.
Найти все сообщения

fazer Не на форуме
Кассетный дилер

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 18:11
(12-11-2011 17:24)Дмитрий Медведев писал(а):  Хорошо. Я вам отвечу из СВОЕГО опыта.
Я такого бреда давно не читал....10 косарейУлыбка Так можно и про машины писать, если нет на Х6 то машину нет смысла покупать....бред какой-то.
Парень к прекрасному тянется, не к иголке с наркотой а тут такие понты полезли. Взрослые вроде люди, написали бы парню что с малого надо начинать, постепенно все придет с опытом и навыками.
Найти все сообщения

Выразили согласие: accept1975 , Yuri S , arsentiy , TarasBoolba , Alex_kag , element , Alex Kay , thunder , Паук , serguru , quadrokot , vlasov , Ygens67 , serg0603 , snegovik , Гера , swu , Provizor , Fisher , Круглый , ADV , Sergio AS , Нейтрон , slayer_inc , iovchev vova , minoltist , kidkoala , oommeenn
accept1975 Не на форуме
Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 18:15
(12-11-2011 18:11)fazer писал(а):  
(12-11-2011 17:24)Дмитрий Медведев писал(а):  Хорошо. Я вам отвечу из СВОЕГО опыта.
Я такого бреда давно не читал....10 косарейУлыбка Так можно и про машины писать, если нет на Х6 то машину нет смысла покупать....бред какой-то.
Парень к прекрасному тянется, не к иголке с наркотой а тут такие понты полезли. Взрослые вроде люди, написали бы парню что с малого надо начинать, постепенно все придет с опытом и навыками.
Ветераны форума крутые чуваки меньше за десятку евро они проигрыватели винила и остальные прибамбасы к ним не покупают. Теперь мне понятно почему не могут ответить парню на простые вопросы.

Радіти життю треба тихо.
Найти все сообщения

Yuri S Не на форуме
Специалист

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 18:17
(12-11-2011 18:11)fazer писал(а):  ....10 косарейУлыбка
Пусть любой посчитает сколько он тратит на музыку, тогда станет понятно, что это не много. Тем более что "10 косарей" это ж не за один присест, и имеется ввиду не только железо, но и носители, пластинки тобиш.
(Отредактировал 12-11-2011 в 18:18 Yuri S.)
Найти все сообщения

Valery_Dnepr Не на форуме
Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 18:42
(12-11-2011 16:56)accept1975 писал(а):  3. До кожної голови є відповідна інструкція про термін (кількість годин) її експлуатації. Коли цей час вичерпався головку треба замінити.

4. Катридж не відноситься до вінілу. На ньому кріпиться голова. Замінювати можна тільки голову без катріджу, тоді ціна наполовину дешевша.

5. Думаю с такими умными ответами человеку который что-то хочет узнать о проигрывателе или о виниле у ветеранов этого форума делать здесь нечего.
3. Вашими же словами "Вы ОТВЕТИЛИ полную ЧУШь!" потому что это зависит не столько от ресурса иглы картриджа Biggrin , сколько от состояния пластинок. И в ММ-картридже таки менять нужно вставку с иглой, а не картридж. Улыбка

4. Вашими же словами "Вы ОТВЕТИЛИ полную ЧУШь!", потому что виниловый проигрыватель - это не магнитофон, у которого действительно головки используются, а виниловый проигрыватель, у которого для снятия звука таки используется картридж - ММ со съёмной иглой, либо МС, с, как правило, несъёмной иглой.

5. А я думаю, что с такими ответами, как Ваши, Вам лучше помолчать и самому послушать что ответят знатоки винила. Я себя к таковым не отношу, и предпочитаю от дачи неправильных ответов воздерживаться. Чего и Вам желаю.
Найти все сообщения

Выразили согласие: kui
PhantomBoS Не на форуме
Ветеран

RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 18:42
Ну в мене "Ария-102" усилок Pioneer SA-7300 (якщо відремонтую). Колоночки від музикалки (ТСМ). Декілька платівок мелодії та зарубіжки. Ось мій початок. Думав люди просто дадуть відповідь на мої питання. Так сказати як чайнику. Грошей в мене мало. Але хочу показати дітям, що таке вініл. Казки включити. Бо в дитинстві (мені 26) я з захватом слухав вініл. І хочу дітей привчити до цього. Такі питання для того щоб вберегти себе від великих витрат. Наприклад в мене є 3 платівки з казками українською мовою. Для мене це найбільший скарб. Тому і питаю як їх зберегти. А тут почався такий "базар". Якось і шкода і соромно. Якби знав то просто поліз шукати мертвих статей в інеті.
(12-11-2011 18:42)Valery_Dnepr писал(а):  
(12-11-2011 16:56)accept1975 писал(а):  3. До кожної голови є відповідна інструкція про термін (кількість годин) її експлуатації. Коли цей час вичерпався головку треба замінити.

4. Катридж не відноситься до вінілу. На ньому кріпиться голова. Замінювати можна тільки голову без катріджу, тоді ціна наполовину дешевша.

5. Думаю с такими умными ответами человеку который что-то хочет узнать о проигрывателе или о виниле у ветеранов этого форума делать здесь нечего.
3. Вашими же словами "Вы ОТВЕТИЛИ полную ЧУШь!" потому что это зависит не столько от ресурса иглы картриджа Biggrin , сколько от состояния пластинок. И в ММ-картридже таки менять нужно вставку с иглой, а не картридж. Улыбка

4. Вашими же словами "Вы ОТВЕТИЛИ полную ЧУШь!", потому что виниловый проигрыватель - это не магнитофон, у которого действительно головки используются, а виниловый проигрыватель, у которого для снятия звука таки используется картридж - ММ со съёмной иглой, либо МС, с, как правило, несъёмной иглой.

5. А я думаю, что с такими ответами, как Ваши, Вам лучше помолчать и самому послушать что ответят знатоки винила. Я себя к таковым не отношу, и предпочитаю от дачи неправильных ответов воздерживаться. Чего и Вам желаю.
Тут стільки не зрозумілих слів. Але "знатоки" не спішать ділитись Sad
(Отредактировал 12-11-2011 в 18:45 PhantomBoS.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: accept1975

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 3 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS