Вініл. Питання від початківця
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
|
accept1975
Ветеран
|
RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 15:51
(12-11-2011 13:05)PhantomBoS писал(а): Я знаю що скажуть пошук. Знаю що отримаю попередження. Але все ж таки напишу. Хочу всі питання викласти тут. Я думаю в більшості початківців такі питання є.
1. Платівки. В мене є платівки які більше року не прослуховувались. Що з ними зробити перед прослуховуванням ? Протерти, помити, замінити упаковки (на які? які існують? Яка різниця ?). Я питаю про домашні умови. І коли грошей на мийні апарати не має.
2. Програвачі. Якийсь догляд потрібен за ними спіцефічний ? Потрібно протирати диск чимось ? Яка різниця між дешевими та дорогими програвачами?
3. Голка. Як часто міняти її ? Які краще брати ? В будь який програвач можна вставити будь яку голку ? А як замінювати ? Коли взнаєш що потрібно міняти голку ? Як за нею доглядати?
4. Картридж (голова). Це відноситься до вінілу ? що це таке ? Що воно робить і як його доглядати?
5. З чого порадите починати. Якийсь план дій. Щоб ви зробили. якби починали все з початку, але мали б свій досвід.
Буду вдячний за нормальні відповіді. А не пошукай в інеті і тому подібне. Я вирішив спитати в людей які розуміються на цьому. А вас тут багато. 1. Всі без винятку платівки треба помити. Краще звичайно спеціальною рідиною, однак вона коштує певних грошей. А самий дешевий варіант написаний ось тут: http://inthouse.ru/vinil/YXOD/YXOD.html. Після помиття відразу поставити в антистатистичний пакет, а не пакет бумажний, або той, в які упакувувала пластинки фірма "Мелодія". Різниця в пакетах дуже велика, оскільки в антистатистичних пластинка так не електризується і до неї не притягується відповідно пилюка, яка шкодить якості відтворення запису пластинки з часом. Перед прослуховуванням платівки після її помиття з неї треба зняти пилюку відповідною велюровую щіткою.
2. За програвачом треба догляд в залежності від того який у Вас програвач. Однак, якщо тонарм і голова на ньому правильно настроєна, згідно інструкції до програвача, то слід доглядати тільки за головою. Час від часу її треба протирати від пилі і грязі, яка скоплюється на ній від "грязної" платівки спеціальною рідиною і щіточкою, яка так само коштує грошей. Різниця між дешевим і дорогим програвачем по перше у якості відтворення (звуку) платівок його катріджа з головою, вагою, з чого він зроблений, а також чи повністю автоматизований, ну звичайно розкручена торгова марка "бренд". Чим важче програвач, починаючи з 10 кг, тим краще він програє платівку, ну і звичайно який стоїть на ньому тонарм, а також катрідж з головою від цього відповідно і залежить якість звучання.
3. До кожної голови є відповідна інструкція про термін (кількість годин) її експлуатації. Коли цей час вичерпався головку треба замінити.
4.Катридж не відноситься до вінілу. На ньому кріпиться голова. Замінювати можна тільки голову без катріджу, тоді ціна наполовину дешевша.
5. Щоб відповісти на пит.5 мені треба знати, яким бюджетом ви володієте.
Радіти життю треба тихо.
|
|
|
|
accept1975
Ветеран
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Выразили согласие: | accept1975 , Yuri S , arsentiy , TarasBoolba , Alex_kag , element , Alex Kay , thunder , Паук , serguru , quadrokot , vlasov , Ygens67 , serg0603 , snegovik , Гера , swu , Provizor , Fisher , Круглый , ADV , Sergio AS , Нейтрон , slayer_inc , iovchev vova , minoltist , kidkoala , oommeenn |
|
|
|
Valery_Dnepr
Ветеран
|
RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 18:42
(12-11-2011 16:56)accept1975 писал(а): 3. До кожної голови є відповідна інструкція про термін (кількість годин) її експлуатації. Коли цей час вичерпався головку треба замінити.
4. Катридж не відноситься до вінілу. На ньому кріпиться голова. Замінювати можна тільки голову без катріджу, тоді ціна наполовину дешевша.
5. Думаю с такими умными ответами человеку который что-то хочет узнать о проигрывателе или о виниле у ветеранов этого форума делать здесь нечего.
3. Вашими же словами "Вы ОТВЕТИЛИ полную ЧУШь!" потому что это зависит не столько от ресурса иглы картриджа , сколько от состояния пластинок. И в ММ-картридже таки менять нужно вставку с иглой, а не картридж.
4. Вашими же словами "Вы ОТВЕТИЛИ полную ЧУШь!", потому что виниловый проигрыватель - это не магнитофон, у которого действительно головки используются, а виниловый проигрыватель, у которого для снятия звука таки используется картридж - ММ со съёмной иглой, либо МС, с, как правило, несъёмной иглой.
5. А я думаю, что с такими ответами, как Ваши, Вам лучше помолчать и самому послушать что ответят знатоки винила. Я себя к таковым не отношу, и предпочитаю от дачи неправильных ответов воздерживаться. Чего и Вам желаю.
|
|
|
|
Выразили согласие: | kui |
|
PhantomBoS
Ветеран
|
RE: Вініл. Питання від початківця / 12-11-2011 18:42
Ну в мене "Ария-102" усилок Pioneer SA-7300 (якщо відремонтую). Колоночки від музикалки (ТСМ). Декілька платівок мелодії та зарубіжки. Ось мій початок. Думав люди просто дадуть відповідь на мої питання. Так сказати як чайнику. Грошей в мене мало. Але хочу показати дітям, що таке вініл. Казки включити. Бо в дитинстві (мені 26) я з захватом слухав вініл. І хочу дітей привчити до цього. Такі питання для того щоб вберегти себе від великих витрат. Наприклад в мене є 3 платівки з казками українською мовою. Для мене це найбільший скарб. Тому і питаю як їх зберегти. А тут почався такий "базар". Якось і шкода і соромно. Якби знав то просто поліз шукати мертвих статей в інеті.
(12-11-2011 18:42)Valery_Dnepr писал(а): (12-11-2011 16:56)accept1975 писал(а): 3. До кожної голови є відповідна інструкція про термін (кількість годин) її експлуатації. Коли цей час вичерпався головку треба замінити.
4. Катридж не відноситься до вінілу. На ньому кріпиться голова. Замінювати можна тільки голову без катріджу, тоді ціна наполовину дешевша.
5. Думаю с такими умными ответами человеку который что-то хочет узнать о проигрывателе или о виниле у ветеранов этого форума делать здесь нечего.
3. Вашими же словами "Вы ОТВЕТИЛИ полную ЧУШь!" потому что это зависит не столько от ресурса иглы картриджа , сколько от состояния пластинок. И в ММ-картридже таки менять нужно вставку с иглой, а не картридж.
4. Вашими же словами "Вы ОТВЕТИЛИ полную ЧУШь!", потому что виниловый проигрыватель - это не магнитофон, у которого действительно головки используются, а виниловый проигрыватель, у которого для снятия звука таки используется картридж - ММ со съёмной иглой, либо МС, с, как правило, несъёмной иглой.
5. А я думаю, что с такими ответами, как Ваши, Вам лучше помолчать и самому послушать что ответят знатоки винила. Я себя к таковым не отношу, и предпочитаю от дачи неправильных ответов воздерживаться. Чего и Вам желаю.
Тут стільки не зрозумілих слів. Але "знатоки" не спішать ділитись
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)
|
|