Самодельные АС на динамиках Камертон
Автор Сообщение
Iowa90 Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 07-02-2012 15:15
(07-02-2012 13:46)AlexanderTD писал(а):  Та у вас і струбцини Expert з эпіцентру і Момент Столяр - все як треба Happy0144 Мені правда останнім часом подобається більше "Момент Супер ПВА D3" - адгезійна міцність вище, хоча для МДФ воно усе добре бо сам МДФ слабший за клей

Якщо залишились кружки після фрезеровки отворів - можна їх розрізати на 4 частини та посилити окремі місця. Просто і весело:
http://img72.imageshack.us/img72/293/05102011688.jpg

Тут справді найкраще що можна зробити - з'єднати передню та задню стінку перегородками. Ще я б посилив передню панель підклеївши щось вертикально..

Як обрали цей проєкт, свідомо хотіли щось у МТМ форматі ?

Да все з епіцентру) просто потрібно було і клей,і струбцини(Expert нікудишні струбцини взагалі,лише горіхи ними чавитиУлыбка.Недалеко біля Епіцентра живу просто) тому все так получилосяBiggrin
Кружків вже немає,викинув, (щось ще придумаю)...Усиляти стєнки АС буду стружкою,і ПВА багато.Ще 3 перегородки поставлю,а там дальше подивлюся,+ коли збереця АС повністю,планую вифрезерувати під ізгин ас ще 2 панелі верхню,і нижню.Передня панель 19 мм, хотілося б більше,но все впираєця кріплення динаміків.
Зараз настройкою фільтра бавлюся,незакінчена АСCool
[Изображение: P1280060.JPG]

Зараз вже як діло іде помаленько до завершення,з"явилися інші мислі,як було зробити ще попроще (так сказать мисель приходит в последний момент).Закінчу АС,візьмусь до центра і полочніків.Там вже діло піде швиче)
(Отредактировал 07-02-2012 в 15:17 Iowa90.)
Найти все сообщения

AlexanderTD Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 07-02-2012 16:22
(07-02-2012 15:15)Iowa90 писал(а):  (Expert нікудишні струбцини взагалі,лише горіхи ними чавитиУлыбка
Чому, не гірше за інші швидкозажимні, просто краще відібрати при покупці (є брак), але для МДФ самє те - гвинтові трощать МДФ який якщо занадто здавити перетворюється на картон. Раджу, до речі, наклеїти щось м'яке на красні пластмаски

А так виглядає добре, тільки перегородки - між кожним СЧ і ВЧ і задною стінкою і бомба Happy0144 Правильно підсилені 19мм будуть навіть кращі за просто товстіший МДФ

А шурупи викручувати будете? Краще не залишати, а дірки залити міцним клеєм, може щось епоксидне

Чим будете обклеювати в середині? Радив би войлок+синтепон

Про фільтр - зазвичай МТМ (чи "Д'аполіто") використовують мінімум 3-й порядок з різних причин, але у вас такі екзотичні динаміки що тут вже мабуть не до того. Цікаво що там буде з направленістю з таким коаксіалом, бо те що в МТМ звужується вертикальна та поширюється горизонтальна направленість ВЧ я точно знаю бо сам добудовую подібний проект і одна колоша вже грає

"You can't open your mind boys to every conceivable point of view." - Bob Dylan
Найти все сообщения

Александр Ю. Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 07-02-2012 16:33
(07-02-2012 16:22)AlexanderTD писал(а):  ...
А шурупи викручувати будете? Краще не залишати, а дірки залити міцним клеєм, може щось епоксидне
...
Не феншуЕво или это рекомендации товарища Страдивари? Biggrin
Я думаю что они ничем не повредят.

...что и не снилось нашим мудрецам.
Найти все сообщения

AlexanderTD Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 07-02-2012 17:22
(07-02-2012 16:33)Александр Ю. писал(а):  Не феншуЕво или это рекомендации товарища Страдивари? Biggrin
Просто МДФ довольно хрупкий материал который не любит локальных напряжений. Саморезы могут прослабнуть со временем, особенно пока корпус не лакирован и мдф продолжает набирать влагу... Но пожалуй не критично, просто немного связан с восросами прочности\напряжений\нагрузок по работе и видимо сказывается некоторый перфекционизм Улыбка
(Отредактировал 07-02-2012 в 17:23 AlexanderTD.)

Найти все сообщения

Александр Ю. Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 07-02-2012 17:28
(07-02-2012 17:22)AlexanderTD писал(а):  
(07-02-2012 16:33)Александр Ю. писал(а):  Не феншуЕво или это рекомендации товарища Страдивари? Biggrin
Просто МДФ довольно хрупкий материал который не любит локальных напряжений. Саморезы могут прослабнуть со временем, особенно пока корпус не лакирован и мдф продолжает набирать влагу... Но пожалуй не критично, просто немного связан с восросами прочности\напряжений\нагрузок по работе и видимо сказывается некоторый перфекционизм Улыбка
На клей саморезы садить нужно чтобы не прослабли. Закручивается саморез, выкручивается, в отверстие с резьбой наливается клей и саморез закручивается снова. Клей армирует мдф вокруг резьбы, проникая в поры.

...что и не снилось нашим мудрецам.
Найти все сообщения

Выразили согласие: AlexanderTD
Iowa90 Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 07-02-2012 18:24
Перегородки вже якраз сохнуть,більше струбцин поки не маю,тому вот фото
[Изображение: P1280064.JPG]

Шурупи лишати буду) так як на клей повныстю довыри немаю).(хоть я клею ы не жалыю)..Шурупыв не багато,иби норм тримало просто (звик так працювати клей+шурупи+ молекулярний клей,щоб наверныка)

Обклеювати планував вот таким матеріалом http://www.parts-express.com/pe/showdetl...er=260-516 (можлива і вашим варіантом скористуюся)

Фільтр ВЧ/СЧ буде першого порядку чуйку не хочу занижати + від цего коаксіалу мало іскальженій іде) хоть напряму включайBiggrin НЧ другого порядку...
Нині включав колонку одну (не то але всьожтаки),і слухав різні направленості музики,мені понравилось,поставив АС по середині кімнати,і не міг зрозуміти звідки звук лунає,в коаксілах швиче всього іде направленість в кругу) топто все рівномірно,і чітко виразано,звукува сцена,включав доволі бистрі композиції,ніодного натяку що запорює інструмент..одним словом всьо чьодкоHappy0144
(Отредактировал 07-02-2012 в 18:26 Iowa90.)
Найти все сообщения

L.A.P. Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 07-02-2012 18:46
Цитата:Чим будете обклеювати в середині? Радив би войлок+синтепон
Войлок + сентипон краще буде за Acoustic Wadding Material ?
Найти все сообщения

AlexanderTD Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 09-02-2012 12:17
(07-02-2012 18:46)L.A.P. писал(а):  Войлок + сентипон краще буде за Acoustic Wadding Material ?
Ну це лише набивка, тобто варiант синтепону - войлок то вже альтернатива акустичному поролону.
Специалiзованi набивки можуть бути краще бо вiдразу мають оптимальну щiльнiсть, массу i т.i. - легше вiдмiряти потрiбну кiлькiсть, деякi мають спецiальну структуру як acousta stuff. Але ж цiна та у нас я знаходив лише Монакоровськi набивки хоча вони дуже добрi, але 70-80 грн за пакет на 20 лiтрiв (125 грамм)
Синтепон просто дешево. Ще можна взяти натуральну овечу шерсть але ж моль Улыбка
Рецепт войлоку з синтепоном я позичив у Троэля Гравесена
http://www.troelsgravesen.dk/JA8008_DTQW...amping.jpg
(Отредактировал 09-02-2012 в 12:18 AlexanderTD.)

Найти все сообщения

Выразили согласие: L.A.P.
Iowa90 Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 09-02-2012 14:05
Хто допоможе розрахувати фазік?
чистий обєм 33 літрів
желаєма настройка 27 Гц при - 6дб,я так зрозумівУлыбкаяк були і настроєні в заводських Камертонах. планую заді вмонтовувати тому довжина не має перевищувати 240 мм...а то прийдеця в низ вмонтовувати) що явно збільшує обєм роботиУлыбка
Найти все сообщения

kan3250 Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 15-02-2012 00:35
(09-02-2012 14:05)Iowa90 писал(а):  Хто допоможе розрахувати фазік?
чистий обєм 33 літрів
желаєма настройка 27 Гц при - 6дб,я так зрозумівУлыбкаяк були і настроєні в заводських Камертонах. планую заді вмонтовувати тому довжина не має перевищувати 240 мм...а то прийдеця в низ вмонтовувати) що явно збільшує обєм роботиУлыбка
Есть специальная програма для расчета,посмотри вот http://www.aie.sp.ru/Calculator_faz.html
(Отредактировал 15-02-2012 в 00:38 kan3250.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Iowa90 , u911
Iowa90 Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 15-02-2012 11:26
(15-02-2012 00:35)kan3250 писал(а):  
(09-02-2012 14:05)Iowa90 писал(а):  Хто допоможе розрахувати фазік?
чистий обєм 33 літрів
Есть специальная програма для расчета,посмотри вот http://www.aie.sp.ru/Calculator_faz.html
з цим сайтом я вже знакомийHappy0144
Говорив з виробником "Камертона"порт буде настроєний на 35Гц при -6 дб....далі будеУлыбка
Найти все сообщения

Serlam Не на форуме
Учу Правила

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 16-02-2012 18:53
А как вы собираетесь ФИ настраивать? как определяете местоположение и размер трубы? Я тоже с ФИ борюсь и незнаю куда его толково и с частотой оформить. Если можно, мож ссылку на материал почитатьт. Спасибо.
Найти все сообщения

Iowa90 Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 16-02-2012 19:20
(16-02-2012 18:53)Serlam писал(а):  А как вы собираетесь ФИ настраивать? как определяете местоположение и размер трубы? Я тоже с ФИ борюсь и незнаю куда его толково и с частотой оформить. Если можно, мож ссылку на материал почитатьт. Спасибо.
порт буде унікальний,виготовлений з того же самого МДФ)
давайте я упрощу вам задачу,пишіть в приват,допоможу вам.Happy0144
Найти все сообщения

AlexanderTD Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 17-02-2012 02:23
Спробував поклацати про ваші камертони і якщо нічого не наплутав (хоча я звісно не єксперт) то оптимальний Vb для них 11.3 літри, подвоївши (бо 2 дінаміка) маємо 22.6... Я так розумію на третину більший объем ви взяли щоб піти трохи нище? З таким обємом калькулятори кажуть що оптимальна Fb порту 46.29Hz (диаметр 10.16, довжина 26.403)
Так повинно грати 45гц по F3. Не певен що це будет 33 по -6 вважаючи крутий спад отже вам мабуть порадили трохи більш агресивний варіант.
У будь якому разі ніщо ж не завадить спробувати так і так?

За "аудіофільскім принципом" часто роблять робити сзаду, мабуть через СЧ які можуть вилітати через порт. Але дехто каже що вибір росташування залежить від відстані до задньої стіни і т.і...

Найти все сообщения

Iowa90 Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 17-02-2012 12:12
(17-02-2012 02:23)AlexanderTD писал(а):  Спробував поклацати про ваші камертони і якщо нічого не наплутав (хоча я звісно не єксперт) то оптимальний Vb для них 11.3 літри, подвоївши (бо 2 дінаміка) маємо 22.6... Я так розумію на третину більший объем ви взяли щоб піти трохи нище? З таким обємом калькулятори кажуть що оптимальна Fb порту 46.29Hz (диаметр 10.16, довжина 26.403)
Так повинно грати 45гц по F3. Не певен що це будет 33 по -6 вважаючи крутий спад отже вам мабуть порадили трохи більш агресивний варіант.
У будь якому разі ніщо ж не завадить спробувати так і так?

За "аудіофільскім принципом" часто роблять робити сзаду, мабуть через СЧ які можуть вилітати через порт. Але дехто каже що вибір росташування залежить від відстані до задньої стіни і т.і...
ці що на оф.сайті динаміки від "Камертону" в pdf це ще перша ревізія,так сказать,мої динамки мають другі параметри.Обєм корпуса вийшов такий,бо раніше вони стояли в заводських корпуса,яж лише взяв обєм внутрішній,і трошки своєї фантазії включив.питався в людини яка виготовляє ці динаміки,порт має мати 50мм діаметр і 40 мм довжиниBiggrin
Найти все сообщения

sky alien Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 06-03-2012 00:56
Автору моё уважение ! ! ! Это какой же титанический труд изготовить такую акустику ,расчитать объём , размеры корпусов АС , изготовить хорошие фильтра я думаю тоже проблематично , настройка фазоинвертора ,окнчательная сборка - вообщем работы хватает . Да и ещё вдруг они ещё и не зазвучат как того от них ожидаешь ? Я думаю надо заниматься с ними только тогда когда для этой работы есть соответвтвующее вдохновение (или энтузиазм ) ,вообщем тогда они обязательно зазвучат когда дело делаешь с душой ! Автору желаю успешного завершения работ и КАЧЕСТВЕННОГО ЗВУКА ! ! ! ! ! ! !
Найти все сообщения

Выразили согласие: valerajan
haus258 Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 06-03-2012 23:41
Все супер!!!Автору успеховHappy0158
Найти все сообщения

Iowa90 Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 11-03-2012 20:27
Дякую всім за теплі словаУлыбка
Проект пока приостановився,є трошки роботи іншої.
Цікавить слідуюче:Недавно появилися корпуса під "полочніки" об"єм внутрішній 14 літрів.точніше 13,9. під динаміки вже вирізані дирки,но планую інші вмонтувати ідеально підходить 6,5" + ВЧ,щоб могли дані користувачі порадити щоб вмонтувати.?.Приглянувся до динаміків Peerless 830875 і Vifa XT25BG60-04 .Вислухаю і ваші варіанти.Happy0144
Фото полочніків:
[Изображение: P3010066.JPG]
Найти все сообщения

Iowa90 Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 20-04-2012 23:23
Ну щож одну колонку практично зробленно,з другою потрібно ще бавитися,жосткість стєнок вернув,навіть ще краще як було (без розспилуBiggrin).Верх-низ приклеїв мдф 19 мм разом 38 мм (стали тяжкми досить),шурупи я не лишав,заклеяно і зашпакльовано гарно,обклеїні досить товстим войлоком + синтипон.В блищий час буде робитися друга колонка,і шліфуватися/краситися.
Підключав щоб почути,чи не резонують стєнки,і як грати будуть с "ФИ".Бас ну дуже хороший,вокал передає дуже класно,класику,джаз,рок,грають дуже файноKiss
Фото додам:
[Изображение: P3300082.JPG] [Изображение: P3310093.JPG] [Изображение: P3310096.jpg] [Изображение: P3300083.JPG] [Изображение: P4060108.jpg] [Изображение: P3200077.JPG]
(Отредактировал 20-04-2012 в 23:25 Iowa90.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Neprus , L.A.P. , AlexanderTD
AlexanderTD Не на форуме
Ветеран

RE: самоделние АС на динамиках от камертон / 23-04-2012 16:28
Добре Happy0144
Мабуть тепер буде бажання зробити шпон і усе таке, але я б дуже радив як мінімум зробити краї закругленими - дефракція не дрімає (в чому я мав можливість впевнитися власноруч). Звісно округлі краї і шпон речі несумісні, але можна зробити закрулені вставки по обидва боки лицевої панелі..

Ще на тему шурупів - якщо хочете підвищити міцність то добре відразу використовувати деревяні мебельні кілочки (з будь якого меблевого). Сверлите в торець дірку під діаметр і потім забиваєте туди змочений у клей кілок.
Краще це робити взагалі коли клеїте - притянули струбцинами рівно, засверлили дірки, вставили кілки а потім усе на клей і все точно сідає на своє місце та й ще підвищується міцність
(Отредактировал 23-04-2012 в 16:30 AlexanderTD.)

Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS