Аудиосистема Для Души.
|
Автор |
Сообщение |
alex23
Ветеран
|
RE: Аудиосистема Для Души. / 27-11-2020 23:02
Саня, люди навіть неуявляють скільки коштує прилад, щоб зробити виміри власних коливань підлоги в будинку.Та поверхні столу на тій самій підлозі.чи стійки в різний час доби.
Вони про якість пукалки для стінок АС, до чого це взагалі, яке має відношення до стійок. Подібні прилади коштують більше ніж у них системи.
Я поділився своїми знаннями та практичними дослідами, для ти хто має бажання зробити щось подібне, ось і все.
Написав чітко, що і як. На запитання про прилади відповідь надав. На зворотні запитання отримав, зверхні наумнячені не зрозуміло про що. І це від людей які подібного в себе не робили і не уявляють результат.
Я хіба піддаю сумніву, висновки зроблені шановними фахівцями того про що не знаю, не робив, не слухав?
........
"Ты же не задавался вопросом замеров ? А есть простое решение."
Покажеш при нагоді мені прилад для виміру власних коливань...
ти просто не розумієш про що мова.
(Отредактировал 27-11-2020 в 23:06 alex23.)
Олександр, Кривий Рiг.
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
|
|
|
|
parasound
Ветеран
|
RE: Аудиосистема Для Души. / 28-11-2020 09:16
(27-11-2020 12:04)vitaly писал(а): А есть прибор ,позволяющий определить основной резонанс ? Сначала пустой полки ,потом загруженной аппаратурой ? так же наверное проще бороться ,когда видишь ? Если бы такой прибор оказался под рукой, можно было-бы набрать статистику по качеству звучания, на слух изменяя и подбирая частоты резонансов корпусов аппаратов и полок и др, взирая при этом на показания прибора. Пока что приходится делать это вслепую, и примерно наугад уже иногда сразу попадаю в точку. При этом понятия не имею о частотах манипуляций, а вдруг могло бы выяснится, что есть какая-то закономерность, что есть благозвучные диапазоны, хотя бы для отдельных аппаратов, виниловых вертушек, ламп... Без такой подстройки аппараты очень много не доигрывают от своих возможностей . На большой громкости эффект настроек сходит не нет.
(Отредактировал 28-11-2020 в 09:22 parasound.)
Я знать не хочу ту тварь кто спалит это небо (с) Наутилус Помпилиус
|
|
|
|
|
Константин В
Ветеран
|
RE: Аудиосистема Для Души. / 28-11-2020 11:59
Ну акустику я могу даже руками прикасаясь проверить на совсем явные резонансы. Мелкие думаю в любом случае есть но они минимальны. Покрытие АС тоже на это влияет.
Хотя помните АС изготавливали в том числе наоборот из вибрирующих материалов.
Да еще и лакировали для ,,лучшей,, озвучки.
И попробуй переставить динамики в даже крутой но глухой корпус. все звук умер.
Так что для меня эта тема еще не совсем раскрыта до конца..
Я так себе представляю что раньше динамики были не мощными. И корпус как помогал. муз инструменты по такому же принципу создавались. и оч давно.
А сейчас дины фигачат так что ни какой .,музыкальный,, корпус не ,,выдержит,,
Шось муз. индустрия нас не туда ,,ведет,, )
|
|
|
|
|
|
alex23
Ветеран
|
RE: Аудиосистема Для Души. / 28-11-2020 15:55
(27-11-2020 23:42)futbolka писал(а): Саня, привет! Можете в цифрах привести примеры стоимости подобных устройств и стоимости "у них системи" ? Можливо, я незрозуміло виказав свої пояснення, тому спробую більш детально та зрозуміло. Приміщення та предмети в ньому знаходяться під пливом зовнішнього середовища та мають коливання_вібрації. На предмети коливання передаються через механічний контакт з підлогою(+ стінами). В свою чергу величина цих коливань складається з багатьох факторів, коливання земельної ділянки природнє + техногенніпідприємства, тр-рт, комунікації), коливання самої будівлі(від фундаменту до поверху) на додаток влив комунікацій всередині будинку(водопровід, електрика, лифт) + до всього побутові(в якому під'їзді хто як кастрюлями гримить чи діти бігають....На протязі доби ці навантаження змінюються. Це часткове пояснення чому в ночі краще грає, а також в приватному будинку за містом.... Ось чому важливо нейтралізувати вплив зовні, бо саме від поєднання з свласними коливаннями компонентів системи і виникають основні резонанси. .. А друге проблема це вже боротьба з другорядними резонансами, які складаються з власних + вони самі які повертаються через точки опори назад на сам апарат.
Олександр, Кривий Рiг.
|
|
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
|
|
|
эполитт
Ветеран
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|
|