(10-12-2020 06:25)Boostaddict писал(а): Гипсокартон, конечно, подъедает энергетику. Но у меня в полностью гипсокартонном помещении плюс тотальным размещением плотного поглотителя 40-80 мм от пола до потолка по всему периметру ( были на то причины ) обычные полочники качали так, что шуба заворачивалась.
Максим у меня также по стечению обстоятельств,тоже гипсокартон ,но плотно внутри забитый минеральной ватой,что приходилось силой придавливать плиты что бы зафиксировать, и плюс никаких НЧ поглотителей,и АС по 180 литров.И вот что получилось. Образец прилагаю. https://drive.google.com/file/d/1homM0or...Z8m1G/view
Джимми Пейдж — Led Zeppelin
«Музыка — все равно что заниматься любовью. Иногда хочется мягко и нежно, а иногда жестко и грубо»
(10-12-2020 06:25)Boostaddict писал(а): Кирилл , хочешь удивлю? Есть владельцы Бивней , которые специально ослабляют некоторые саморезы на динамиках и получают искомое. И не надо тут ля-ля про искажения и прочее. Всё дело в гармонизации резонансов, это то, на чём основываются все работы такого человека как Киучи-Сан.
Интересная информация, Максим, но в этом плане меня удивить сложно. После темы Мурата об Атлантисах, в которых полностью отвязали от корпусов динамики... и после темы Пронина про вывешивание аппаратуры (где вывешивают не только динамики, но внутренности ЦАПов, усилителей и прочих пасочек, каждую в отдельности - то есть максимально изолируют их друг от друга) - меня уже сложно удивить свободно лежащей розеткой или всего лишь ослабленными болтами динамиков.
(11-12-2020 09:58)Nikolaij писал(а): Пойди послушай на концерт живой музыки...Саксафон,скрипка,контрабас,виолончель,рояль и т.д.
Слушал, и что...я уверен, что большинство хотят получить именно "свой звук", понимание которого
у всех разное и только единицы ходят на живые концерты, чтоб потом дома похожее замутить.
(11-12-2020 09:58)Nikolaij писал(а): Я имел ввиду живой звук.Пойди послушай на концерт живой музыки...Саксафон,скрипка,контрабас,виолончель,рояль и т.д.
Так, живий і на концерті! Живий, який зараз у 90% випадках транслюють через таку ж акустику.... Дуже рідко зараз відбуваються концерти без підзвучки....
Люди, кто хочет услышать живой звук живого оркестра и классической музыки, (без всякой усилительной аппаратуры и колонок) рекомендую попасть на концерт в Киеве в помещение концертного зала, подготовленного для записи, которое находится на ул. Леонида Первомайского рядом с магазином Киянка. Был там на концерте всего один раз и был поражен, на сколько красиво звучит симфонический оркестр, ни в какое сравнение не идет ни одна концертная площадка в Киеве, ни о д н а. Рекомендую, не пожалеете, мое мнение из личного опыта.
P.S. Особенно хорошо в первой трети зала в партере. На галерке подсвистывают пере-отражения от стоящей за спиной кино аппаратной будки похожей как в кинотеатрах. К стати билеты продавались без мест, сиди где хочешь.
Вітаю всіх з прийдешнім Новим Роком, минулим Різдвом, з усіма Святами.
..........
Зробив в себе деякі вдосконалення в кросовері, а саме зняв усі акустичні порти. 16 штук. та приєднав кабелі безпосереднньо на крос, за допомогою нікельованих латуних болтів.
З'єднання в середені кроса зараз на звичайних скрутках, після можливих корекцій перероблю, на мідних запресованих трубках-муфтах.
Різниця в звуці серьозна навіть надто помітна для неозброєних вух, звісно в найкращу сторону. Дуже задоволений що зробив це. бере сумнів що навіть дуже якісні та дорогі порти нададуть кращий звук ніж майже прямий контакт. Вага одного кроссовера приблизно 22 кг.
Как то выглядит все небрежно ))) купите кленовую досточку ,либо фанеру или на худой конец текстолит ,расположите детали так чтобы было меньше проводов,на ибее продаются специальные монтажные столбики ,ух надо установит в месте соединений и пропаять ,капаситоры положить через прокладуц и притянуть стяжками ,катушки желательно перпендикулярно друг другу,а не в одной плоскости ...
Дякую Віталію, за поради, слушні та корисні.
Ящики тут з потрійною основою, з'єднані через силікон. верхня поверхня лакована фнера від старого німецького піаніно Вестермайєр 1870 року. З'єднань там взагалі обмаль, всього кілька і вони будуть запресовані за допомогою мідних муфт під великим тиском, гадаю що це краще ніж пайка. Ближче розташовувати компоненти один до одного не дуже зручно при додатковому втручанню. Дроти брав великого перетину, для меншого опору. Відстань не така вже й велика, якщо конденсатори покласти горизонтально
то ящик потрібно бути робити ще більшм, 25 см висота кожного. Котушки по одній поставлю вертикально, якось за це не подумав, дякую, як й є в тих же Кенріках. я не майстер, робив для себе, можливо не так привабливо але надійно й якісно, вони стоять за акустикою нікого не лякають. головна тут саме ідея, зовнішні кроси й великі банки, високовольтні, високочастотні фольгові ойл-конденсатори. Зрозуміло що багато місця, великі розміри і дуже велика вага - це недоліки, але результат того вартий, Звук крутий. дуже крутий. навіть при посередніх компонентах.
Дякую Віталію, завжди до Вас з повагою прислуховуюсь до вашого досвіду. Ваші роботи справляють враження.
..........
Тарасе ти Жовтієш з дня на день все більше.
До чого ця фуйня що ти навів? Ти уявляєш розміри моїх конденсаторів та котушок? Там крім зовнішньої мішури взагалі нічого якісного немає в порівнянні з моїми компонентами. Чи в тебе звичка на все блискуче кидатись? Є форма і є зміст.
(01-01-2021 12:59)alex23 писал(а): Тарасе ти Жовтієш з дня на день все більше.
До чого ця фуйня що ти навів? Ти уявляєш розміри моїх конденсаторів та котушок? Там крім зовнішньої мішури взагалі нічого якісного немає в порівнянні з моїми компонентами. Чи в тебе звичка на все блискуче кидатись? Є форма і є зміст.
Олександре, Ви коричневієте з дня на день все більше...
Шкода, що моя скромна порада сприйнялась негативно. Є люди, які можуть зчитати схему, скрутити, але акуратно це зробити не вміють. Наскільки пам'ятаю, то кабелі Вам приводив в порядок покійний Олег. Тут щиро порадив людину, яка приведе кроси в порядок, а у відповідь випад одразу.
Але якщо не дійшло з першого разу, то розжую - красиво зкручений крос можна зробити і на Ваших компонентах і навіть використовуючи фанеру із 200-літнього фортепіано чи роялю
А фото кросів Олександра Піонера, які робив Юрій, лише як приклад акуратності виконаних робіт.
Тарасе, краще роздавай своі підступні поради своєму керманичу багатоликому Янусу. В твою щирість я не вірю, лицемірство то твоє. Так що забудь. Ти вже як твій друг Буратіно із південної Пальміри тільки коричневе бачиш. Змінюйся поки не пізно. За поради не дякую і більше мені нічого не пиши і не радь. Є тільки Так Так й Ні Ні все інше від лукавого.
(01-01-2021 13:15)alex23 писал(а): Тарасе, краще роздавай своі підступні поради своєму керманичу багатоликому Янусу. В твою щирість я не вірю, лицемірство то твоє. Так що забудь. Ти вже як твій друг Буратіно із південної Пальміри тільки коричневе бачеш. Змінюйся поки не пізно. За поради не дякую і більше мені нічого не пиши і не радь. Є тільки Так Так й Ні Ні все інше від лукавого.
БачЕш бачЕш...
Слава навіки!
"Сивина в бороду, біс у ребро".