Сов’єтьський кінотєатрал – на природу!
|
Автор |
Сообщение |
IZ SELA
Ветеран
|
Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 05:08
[right]6-й або 7-й клас
Чи ІІ-га, чи ІІІ-тя четверть[/right]
«Таке мете! Да такий злий вітер з берега дує, шо не приведи господи!» - каже баба увійшовши з надвору. А мені по барабану, чи по цимбалам – я на печі! За прогрітим перекатом, на гарячій черені, упершись ногами у теплий комин. Тож баба не розуміє, (а може все вона краще за мене розуміє, але як завжди не каже) шо вітер той такий сердитий, не через те, що з берега, а просто він сєвєро-востошній! ЗАслонка від печі ще повністю не закрита, шоб не вчадіть (недавно ж тільки витопили) і через неї так добре чутно, як той вітер у трубі виспівує. Чим тобі не рай!? А нєт жеж! Під свист зимової хурделиці треба обов’язково гнівить богів і мріяти як весна прийде і все вгамує. А за тим, в кінці городу, у тому ж самому березі, і вода спаде від весняної повені. І те, що після школи, поробивши уроки на завтра, вже не поплаваєш на дідовому баркасі – то таке… Мариться-мріється аби за весну наторгувать грошей, шоб на літо купить магнітохвона, хотяби такого як у сусіда, і устроїть, у тому ж березі, у вербах діскотєку! О!
…Був магнітофон. Насобирав я на «Весна 205» (моно), а мені купили «Весна-212» (стєрєо) ото була радсті!!! Діскотєк було під той магнітофон!... І під одним двором на вулиці і під другим – куди тільки могла «достать розєтка». І у школу по суботам вчителі брать розришили! Там на шкільних «Вогниках» моя «Весна» взувала «Скіфа» запросто!!! Потім я проважав додому на протилежний куток села дівчину, і повертався додому теж із музикою на батарейках, ледь не чиргаючи магніком по землі. Усього було… А чогось діскотєки в березі у вербах так і не було...
[right]«Край берега у затишку прив’язані стоять човни
Там три верби схилилися, мов журяться вони…
…До вас ще верби, ви мої, ще вернеться весна,
А молодість не вернеться, не вернеться вона.»[/right]
Власне, стосовно звуку!
Бог його знає шо воно таке. І взагалі хай-фай притомив. Кризіс! Але ж недавно получив получку на роботі. «За всяку цєну» треба, шоб тільки жінка ні про що не дізналась. А куди ж їх сховать до весняної поїздки на село. А вдруг вони вообще не грають . Ні-і-і… ну Andy1968 не думає, що вони не робочі. А він мене не підводив. Вони ж у заводській упаковці, ну й шо, що після пожару і в сажі. Та шо їм могло статьця за восімнадцять год!..
Жінки дві години не буде дома – це мій шанс! Без ліфта. Думаю шо легші, але на шильдику написано 57кг – раз! і 57 кг два! Газети на підлогу. Монстриків на газети. Гиржаві шайбочки - із клем. Кабель –VDH. Одна грає. Ура! Друга грає, но хрипить великий динамік. Точно. Блін! Громкость менше нема як - но сусіди обіжатимуться. Рупора – чотко, но рєзко. Три положення – ручку ВЧ на мінімум. Всеодно різко. А… Та... На природі розвіється. Але ніби-то об’ємно. Хоча тута близько не поймеш. Я слишу голоса. То хіба ж ці рупора тільки ВЧ? Присідаю і там голоси, (правдаж з хріпотцой маті їті)– так шо може він і середньо-низько-частотник, тіпа широкополос, цей 395-приблизно-міліметровий. А де бас? Скоро прийде жінка!!! Де бас. За колонками є. А перед - за метер – нема. Мало. На всих дісках… Рок драйвово. Наче... Всьо. Назад. Монстриків з газет. Газети в смітник. Вологе пибирання. В двічі тяжче.Вниз. В машину. В гараж до знайомого…
До жінки в люлю. «А де це ти був? І чого це в тебе синяки на ногах?»
…Каже Andy1968, шо те що хрипить – то скоріш за все щось відвалилось всередині колонки (у дирку видно як паралон у ній звісає) і застряло у динаміку між корзиною і дифузором. Те що мало басу – ще не розработались...
Якщо, хтось щось чув про подібне чудо, буду радий якщо поділитесь своїми думками. Бо до села ще далеко, а вуха сверблять.
На шильнику написане наступне:
ЗОА-230 91
Сделано в СССР
На магніті «піщанки»:
ВЧ-1А-2
Рпасп – 12Вт
Zном – 25Ом
Шо пишеться на здоровому динаміку, що у середині - не знаю. Подивлюсь як розберу в селі.
…Тепер мрію хоч на «старості лєт», протівостоять «сєвєро-востошнім вєяніям» "рокотєкою" коло клуні, шо у березі.
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
vitaly
Ветеран
|
|
|
|
|
|
Михайло
HI-FI GURU
|
|
|
|
|
Andy1968
Ветеран
|
|
|
|
|
Михайло
HI-FI GURU
|
|
|
|
|
palpal
Ветеран
|
|
|
|
|
Михайло
HI-FI GURU
|
|
|
|
|
|
palpal
Ветеран
|
|
|
|
|
|
Михайло
HI-FI GURU
|
|
|
|
|
yur
Ветеран
|
|
|
|
|
|
|
IZ SELA
Ветеран
|
Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 15-02-2009 00:21
(14-02-2009 10:35)asmodiuc link писал(а):А Ви не пробували себе в якості письменника , писати гумористичні повісті ? А на шо ж я житиму? І хто ж за мене розвантажуватиме мішки? Як би не останні, я ці "Руські Альтеки" і зміста б не зрушив. Десь на другому поверсі, згадав було враження Михайла від таскання Альтеків, про що він писав у "Нє по Сєнькє шляпка"! Дак, якщо мені мої новоприбульці з минулого, не дай бог, у селі, не сподобаться, то це вже виглядатиме як: (даруйте) "Не по Хуану, мля, самбреро"!
(14-02-2009 10:35)asmodiuc link писал(а):У Вас дуже гарно виходить !
Читав та насолоджувався вашим твором !
То все із-за Andy1968. Він запропонував відкрити гілляку, на випадок, що може хтось із наших щось по ним підскаже. Ну я й написав як воно є. І, дивлюся, не даремно.
(14-02-2009 12:36)vitaly link писал(а):з усього твору зрозумив лише одно-жинку треба миняты Віталію Спірідоновичу, заміна даного компоненту в звучанії системи ніхріна не міняє! Вона просто або грає, або не грає; а не звучить, чи не звучить. Короче, найгеморойніше і найбезрезультатніше діло - не буду даже й пробувать!
(14-02-2009 13:01)asmodiuc link писал(а):Можна мати дві жінки ! Аби грошей у письменника вистачило на двох жінок ... Я стільки мішків не винесу! Та й після дня трутового, треба ж бути не падлюкою, а вже як мінімум дважди людиною. А там "скарєй би утро, да на работу!"...
(14-02-2009 14:43)Михайло link писал(а):а басовик - скорее всего 4-а-32 це, на скільки я розумію, ширік
а це:
(14-02-2009 15:17)Andy1968 link писал(а):Низкочастотник может быть 2А-11. чисто басовик?
чим тоді це краще?
(14-02-2009 15:45)veterok link писал(а):Сегодня купил 4А28. Только новодел, блин. Старые все по разному играли. не получилось пару собрать. Киии-но!.. А вони що, до цих пір випускаються?
Набагато гірші за старі? І як дорого коштують, і чи можна їх вільно придбати?
Можна в лічку?
(14-02-2009 20:00)Norma link писал(а):Володя грешен,каюсь, года три уже как книг не читал, но Павло Глазовый и Остап Вышня мои любимые,родные украинские, и \"В степах України\" Темофия Левчука. Три года...
Сергію, да ти впорівнянні зі мною сама не винність! Я взагалі книжок не читаю. :`( Оце з пару місяців тому зробив спробу - важко, довго, але на решті цікаво і корисно. Але про це є підходяща тема в Курільці. Треба буде якось туди завітати.
Дякую за наведених вище авторів! Може на "старості лєт" у своїй клуні не тільки "рокотєки", а й хату-читальню забульбе
ню!
(14-02-2009 20:00)Norma link писал(а):Эх, пыши ще ! Трастя его батька. Чим часто писать собственні глупості, краще почитать чиїсь розумності, що на форумі, що в тих же книжках. Треба почекати часу і надхнення. Я ж фанат "ВВ", а у них нове не часто виходить, на то Ва...... ; ладно, скажімо так: інші є.
|
|
|
|
|
|
IZ SELA
Ветеран
|
|
|
|
|
veterok
Ветеран
|
Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 15-02-2009 02:55
(15-02-2009 00:21)IZ SELA link писал(а):[quote author=veterok link=topic=8708.msg160253#msg160253 date=1234615540]
Сегодня купил 4А28. Только новодел, блин. Старые все по разному играли. не получилось пару собрать. Киии-но!.. А вони що, до цих пір випускаються?
Набагато гірші за старі? І як дорого коштують, і чи можна їх вільно придбати?
Можна в лічку?
[/quote]
Новодел- имелось в виду из последних, пластиковая корзина! и ферритовые магниты. Отдал за них 170грн (пара). Послушал, пару часов- Михаил прав (и даже очень мягок в диагнозе, видимо этих динамиков не слышал, а то бы написал ) . Свободно купить можно, но нужно ли ?
Каждый слышит то, что может, слушает то, на что хватило денег, разглагольствует на сколько хватает длины извилин.(С)
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|
|