Сов’єтьський кінотєатрал – на природу!
Автор Сообщение
IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 05:08
[right]6-й або 7-й клас
Чи ІІ-га, чи ІІІ-тя четверть[/right]
«Таке мете! Да такий злий вітер з берега дує, шо не приведи господи!» - каже баба увійшовши з надвору. А мені по барабану, чи по цимбалам – я на печі! За прогрітим перекатом, на гарячій черені, упершись ногами у теплий комин. Тож баба не розуміє, (а може все вона краще за мене розуміє, але як завжди не каже) шо вітер той такий сердитий, не через те, що з берега, а просто він сєвєро-востошній! ЗАслонка від печі ще повністю не закрита, шоб не вчадіть (недавно ж тільки витопили) і через неї так добре чутно, як той вітер у трубі виспівує. Чим тобі не рай!? А нєт жеж! Під свист зимової хурделиці треба обов’язково гнівить богів і мріяти як весна прийде і все вгамує. А за тим, в кінці городу, у тому ж самому березі, і вода спаде від весняної повені. І те, що після школи, поробивши уроки на завтра, вже не поплаваєш на дідовому баркасі – то таке… Мариться-мріється аби за весну наторгувать грошей, шоб на літо купить магнітохвона, хотяби такого як у сусіда, і устроїть, у тому ж березі, у вербах діскотєку! О!
…Був магнітофон. Насобирав я на «Весна 205» (моно), а мені купили «Весна-212» (стєрєо) ото була радсті!!! Діскотєк було під той магнітофон!... І під одним двором на вулиці і під другим – куди тільки могла «достать розєтка». І у школу по суботам вчителі брать розришили! Там на шкільних «Вогниках» моя «Весна» взувала «Скіфа» запросто!!! Потім я проважав додому на протилежний куток села дівчину, і повертався додому теж із музикою на батарейках, ледь не чиргаючи магніком по землі. Усього було… А чогось діскотєки в березі у вербах так і не було...
[right]«Край берега у затишку прив’язані стоять човни
Там три верби схилилися, мов журяться вони…
…До вас ще верби, ви мої, ще вернеться весна,
А молодість не вернеться, не вернеться вона.»[/right]
Власне, стосовно звуку!
Бог його знає шо воно таке. І взагалі хай-фай притомив. Кризіс! Але ж недавно получив получку на роботі. «За всяку цєну» треба, шоб тільки жінка ні про що не дізналась. А куди ж їх сховать до весняної поїздки на село. А вдруг вони вообще не грають . Ні-і-і… ну Andy1968 не думає, що вони не робочі. А він мене не підводив. Вони ж у заводській упаковці, ну й шо, що після пожару і в сажі. Та шо їм могло статьця за восімнадцять год!..
Жінки дві години не буде дома – це мій шанс! Без ліфта. Думаю шо легші, але на шильдику написано 57кг – раз! і 57 кг два! Газети на підлогу. Монстриків на газети. Гиржаві шайбочки - із клем. Кабель –VDH. Одна грає. Ура! Друга грає, но хрипить великий динамік. Точно. Блін! Громкость менше нема як - но сусіди обіжатимуться. Рупора – чотко, но рєзко. Три положення – ручку ВЧ на мінімум. Всеодно різко. А… Та... На природі розвіється. Але ніби-то об’ємно. Хоча тута близько не поймеш. Я слишу голоса. То хіба ж ці рупора тільки ВЧ? Присідаю і там голоси, (правдаж з хріпотцой маті їті)– так шо може він і середньо-низько-частотник, тіпа широкополос, цей 395-приблизно-міліметровий. А де бас? Скоро прийде жінка!!! Де бас. За колонками є. А перед - за метер – нема. Мало. На всих дісках… Рок драйвово. Наче... Всьо. Назад. Монстриків з газет. Газети в смітник. Вологе пибирання. В двічі тяжче.Вниз. В машину. В гараж до знайомого…
До жінки в люлю. «А де це ти був? І чого це в тебе синяки на ногах?»
…Каже Andy1968, шо те що хрипить – то скоріш за все щось відвалилось всередині колонки (у дирку видно як паралон у ній звісає) і застряло у динаміку між корзиною і дифузором. Те що мало басу – ще не розработались...
Якщо, хтось щось чув про подібне чудо, буду радий якщо поділитесь своїми думками. Бо до села ще далеко, а вуха сверблять.
На шильнику написане наступне:
ЗОА-230 91
Сделано в СССР
На магніті «піщанки»:
ВЧ-1А-2
Рпасп – 12Вт
Zном – 25Ом
Шо пишеться на здоровому динаміку, що у середині - не знаю. Подивлюсь як розберу в селі.

…Тепер мрію хоч на «старості лєт», протівостоять «сєвєро-востошнім вєяніям» "рокотєкою" коло клуні, шо у березі.
Найти все сообщения

Выразили согласие: kashtan
asmodiuc Не на форуме
Ветеран
*

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 10:35
А Ви не пробували себе в якості письменника , писати гумористичні повісті ? Biggrin

У Вас дуже гарно виходить ! Улыбка

Читав та насолоджувався вашим твором ! Happy0144
(Отредактировал 14-02-2009 в 10:37 asmodiuc.)
Найти все сообщения

vitaly Не на форуме
Ветеран

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 12:36
з усього твору зрозумив лише одно-жинку треба миняты Biggrin Biggrin Biggrin
Найти все сообщения

asmodiuc Не на форуме
Ветеран
*

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 13:01
Навіщо жінку міняти ? Sad

Можна мати дві жінки ! Happy0144 Аби грошей у письменника вистачило на двох жінок ... Biggrin

Тим більше у автора даного твору, такі мистецькі погляди, таке поетичне бачення краси с жартівливим нахилом в напрямку МУЗОНА ! Улыбка
(Отредактировал 14-02-2009 в 13:02 asmodiuc.)
Найти все сообщения

Михайло Не на форуме
HI-FI GURU

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 14:43
на пищалке, скорее всего, 1-а-22, а басовик - скорее всего 4-а-32
если нравится, то следующий шаг - Голос Театра Улыбка
Найти все сообщения

Andy1968 Не на форуме
Ветеран

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 15:17
Низкочастотник может быть 2А-11.

.jpg  30А-230.JPG (Размер: 34.28 Кб / Загрузок: 110)
Найти все сообщения

Михайло Не на форуме
HI-FI GURU

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 15:35
да, тогда это еще лучше Улыбка
Найти все сообщения

palpal Не на форуме
Ветеран

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 15:50
У меня в мастерской такая хреновина с рупором как на картинке лежит...
Может кто ищет ?
Найти все сообщения

Михайло Не на форуме
HI-FI GURU

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 15:52
(14-02-2009 15:50)palpal link писал(а):У меня в мастерской такая хреновина с рупором как на картинке лежит...
Может кто ищет ?
глянь, если на ней шильдик "altec lansing", "vitavox" или "westen electric" - так и быть, облегчу твою жизнь. и заберу. самовывозом Улыбка

Happy0196 Happy0196 Happy0196
Найти все сообщения

veterok Не на форуме
Ветеран

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 15:45
Сегодня купил 4А28. Только новодел, блин. Старые все по разному играли. не получилось пару собрать.Wink

Каждый слышит то, что может, слушает то, на что хватило денег, разглагольствует на сколько хватает длины извилин.(С)
Найти все сообщения

palpal Не на форуме
Ветеран

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 16:16
Оттираю шильдик от пыли,уже появилась свастика и буковки ТЕLEF..Тереть дальше ?Wink
Найти все сообщения

Uncle Bob Не на форуме
Ветеран
*

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 16:20
(14-02-2009 16:16)palpal link писал(а):Оттираю шильдик от пыли,уже появилась свастика и буковки ТЕLEF..Тереть дальше ?Wink
а мож не нада? и так много сказано

Слова - лакмусовая бумажка, определяющая тип разума<br />анекдот от трагедии отличается лишь точкой зрения
Найти все сообщения

Михайло Не на форуме
HI-FI GURU

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 16:38
это настоящий мексиканский тушкан!
Найти все сообщения

yur Не на форуме
Ветеран

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 17:03
Знаю адрес клуба сельского,где висели на стенах КИНАПы...Анискина там нет давно,так что можем экспедицию соорудить!Wink
Найти все сообщения

Михайло Не на форуме
HI-FI GURU

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 17:07
для озвучки переносных кинопроекторов Кинап делал комплектик (идею, как вегда, у Сименса уккрали) - усилителт ставиля в эдакой коробочке под проектор. Ну не о том... комплектовалось это чудо квадратной такой колночокой. в большинстве стояли 4а28, но в некотрых попадались ШП Аудаксы. Оригинально так и ставили... икс три, почему и откуда, но попадались таки Улыбка
Найти все сообщения

Norma Не на форуме
Ветеран

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 14-02-2009 20:00
Володя грешен,каюсь, года три уже как книг не читал, но Павло Глазовый и Остап Вышня мои любимые,родные украинские, и "В степах України" Темофия Левчука. Эх, пыши ще ! Трастя его батька.
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 15-02-2009 00:21
(14-02-2009 10:35)asmodiuc link писал(а):А Ви не пробували себе в якості письменника , писати гумористичні повісті ? Biggrin
А на шо ж я житиму? Huh І хто ж за мене розвантажуватиме мішки? Як би не останні, я ці "Руські Альтеки" і зміста б не зрушив. Десь на другому поверсі, згадав було враження Михайла від таскання Альтеків, про що він писав у "Нє по Сєнькє шляпка"! Дак, якщо мені мої новоприбульці з минулого, не дай бог, у селі, не сподобаться, то це вже виглядатиме як: (даруйте) "Не по Хуану, мля, самбреро"!
(14-02-2009 10:35)asmodiuc link писал(а):У Вас дуже гарно виходить ! Улыбка
Читав та насолоджувався вашим твором ! Happy0144
Ashamed0002
Ashamed0002
То все із-за Andy1968. Він запропонував відкрити гілляку, на випадок, що може хтось із наших щось по ним підскаже. Ну я й написав як воно є. І, дивлюся, не даремно.
(14-02-2009 12:36)vitaly link писал(а):з усього твору зрозумив лише одно-жинку треба миняты Biggrin Biggrin Biggrin
Biggrin Biggrin Biggrin Віталію Спірідоновичу, заміна даного компоненту в звучанії системи ніхріна не міняє! Вона просто або грає, або не грає; а не звучить, чи не звучить. Короче, найгеморойніше і найбезрезультатніше діло - не буду даже й пробувать! Biggrin
(14-02-2009 13:01)asmodiuc link писал(а):Можна мати дві жінки ! Happy0144 Аби грошей у письменника вистачило на двох жінок ... Biggrin
Я стільки мішків не винесу! Grin Та й після дня трутового, треба ж бути не падлюкою, а вже як мінімум дважди людиною. А там "скарєй би утро, да на работу!"...
(14-02-2009 14:43)Михайло link писал(а):а басовик - скорее всего 4-а-32
це, на скільки я розумію, ширік
а це:
(14-02-2009 15:17)Andy1968 link писал(а):Низкочастотник может быть 2А-11.
чисто басовик?
чим тоді це краще?
(14-02-2009 15:45)veterok link писал(а):Сегодня купил 4А28. Только новодел, блин. Старые все по разному играли. не получилось пару собрать.Wink
Киии-но!.. Huh А вони що, до цих пір випускаються? Shocked
Набагато гірші за старі? І як дорого коштують, і чи можна їх вільно придбати?
Можна в лічку?
(14-02-2009 20:00)Norma link писал(а):Володя грешен,каюсь, года три уже как книг не читал, но Павло Глазовый и Остап Вышня мои любимые,родные украинские, и \"В степах України\" Темофия Левчука.
Три года...
Сергію, да ти впорівнянні зі мною сама не винність! Biggrin Я взагалі книжок не читаю. Sad :`( Ashamed0002 Оце з пару місяців тому зробив спробу - важко, довго, але на решті цікаво і корисно. Але про це є підходяща тема в Курільці. Треба буде якось туди завітати.
Дякую за наведених вище авторів! Може на "старості лєт" у своїй клуні не тільки "рокотєки", а й хату-читальню забульбе
ню! Biggrin
(14-02-2009 20:00)Norma link писал(а):Эх, пыши ще ! Трастя его батька.
Чим часто писать собственні глупості, краще почитать чиїсь розумності, що на форумі, що в тих же книжках. Треба почекати часу і надхнення. Я ж фанат "ВВ", а у них нове не часто виходить, на то Ва...... Shocked; ладно, скажімо так: інші є. Улыбка
Найти все сообщения

Михайло Не на форуме
HI-FI GURU

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 15-02-2009 00:31
4а32 и 2а11 совсем разные динамики, в т.ч. и размером Улыбка
в данной конфигурации 2а11 предпочтительнее.

про новодельные 4а32 или как они счас могут назыываться - я бы не стал на них слишкком сильного и пристального внимания обращать Улыбка равно, как и на старые, хотя были среди старых очень неплохие экземпляры. пока не сравнишь их с чем то настоящим - так очень даже ничего... а как сравнишь...
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 15-02-2009 00:41
Второпав! Улыбка
Найти все сообщения

veterok Не на форуме
Ветеран

Re: Сов’єтьський кінотєатрал – на природу! / 15-02-2009 02:55
(15-02-2009 00:21)IZ SELA link писал(а):[quote author=veterok link=topic=8708.msg160253#msg160253 date=1234615540]
Сегодня купил 4А28. Только новодел, блин. Старые все по разному играли. не получилось пару собрать.Wink
Киии-но!.. Huh А вони що, до цих пір випускаються? Shocked
Набагато гірші за старі? І як дорого коштують, і чи можна їх вільно придбати?
Можна в лічку?

[/quote]
Новодел- имелось в виду из последних, пластиковая корзина! и ферритовые магниты. Отдал за них 170грн (пара). Послушал, пару часов- Михаил прав (и даже очень мягок в диагнозе, видимо этих динамиков не слышал, а то бы написал Shocked ) . Свободно купить можно, но нужно лиWink ?

Каждый слышит то, что может, слушает то, на что хватило денег, разглагольствует на сколько хватает длины извилин.(С)
Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS