Raspberry Pi в роли транспорта?
|
Автор |
Сообщение |
Дядик
Старожил
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
us7ign
Старожил
|
|
|
|
|
minoltist
Ветеран
|
RE: Raspberry Pi в роли транспорта? / 17-03-2020 20:40
syo
Дивлячись що ви очікуєте....
Я не дуже вмію писати про панорами, локалізації і т.п.
ДЛя мене або грає, або ні. Подобається, чи ні.
Софт після проб (@dimas не пробував) у мене залишився Yoctoap (Raspberry Pi 2/3/3b+) і цілком мене влаштовує.
Варіанти виводу - капелюхи на 4493, 9038 та 5122.
Пробував через ЮСБ на зовнішній ДАК (старенький Pegasus II). Теж чудово.
|
|
|
|
|
|
igormo
Ветеран
|
|
|
|
|
Phantoms
Ветеран
|
RE: Raspberry Pi в роли транспорта? / 18-03-2020 13:20
(17-03-2020 20:24)syo писал(а): Підніму тему. Rpi3b+, софт@dimas , USB DAC AK4493 (XMOS). Звук...норма, панорама, локалізація, м"ягка подача без випячування певного частотного діапазону. Все гармонічно. Але.... хочеться кращого (прозорість, покращений контроль низу і т.д.). Запланував перехід на I2S.
В проекті, дуже близьке до такого:
.
Почую я очікуване ?? Вдячний за ваші коменти.
А в шляпе перебрали все звуковые фильтры (перемычка J) ? Их там достаточно и можно подобрать разное звучание, у меня два фаворита осталось после перебора. Плюс я заменил конденсаторы, по питанию и в аналоговой части на выходе (со стоком не сравнивал, так как сразу заменил по приходу на ориг ELNA / Nichicon).
Так же есть у меня шляпа на АК4118 для выхода на COAX/TOSLINK + I2S, подключал к внешнему цапу на АК4490. Шляпа на АК4493 по ширине сцене значительно лучше чем АК4490, лучше в НЧ (но не всегда, смотря где установлена перемычка фильтра). Но в АК4493 можно играться фильтрами подстроить под свою систему, а в внешнем цапе АК4490 такой возможности у меня нет.
Попробуйте купить шляпу на АК4118 и взять на прослушку хороший цап и сравнить. Многие цапы не имееют I2S, а шляпа на АК4118 даст возможность расширить список внешних цапов.
Пробовал сравнивать звук с USB выходом на малине через внешний цап, мне не нравится звук через этот выход, слишком цифровой/синтетический.
Еще что заметил, в сборке ДИМАСа, если слушать через MDP Тидал/локально муз.файлы, то звук хуже чем через AP плеер или Bubble (TIDAL) по сети на AP.
|
|
|
|
Выразили согласие: | syo |
|
syo
Ветеран
|
RE: Raspberry Pi в роли транспорта? / 19-03-2020 02:28
Phantoms,обширно і дуже цікаво. Вдячний.
По тексту. Ніяких "капелюхів" не маю. Будуть. В процесі вибору. На хазяйстві дві ЦАПи (USB DAC AK4493 (XMOS), USB DAC AK4490 (XMOS) З фільтрами AK4493 грався, найбільш реалістичну (нейтральну) звукову картину в зайомих музикальних композиціях дає фільтр LDSD, доповнюючим бонусом...найменша латенція.
(важлива штука, звук швидкий ,менше шлейфів). Ще можна використовувати фільтр SSLOW. Але з ним дві проблеми, чуть завищена стереобаза ( добре для полочників, та не звично для повночастотних на підлозі). Друга...підкреслений низ, втримати контроль над яким, певна проблема (коли хочеться мігрувати в D-клас :true .
Остальні фільтри не заслуговують уваги, повна віртуальність глибини та сцени.
Рекомендована вами шляпа на АК4118 з двома клоками ?
Звук з USB не досконалий, прямую до I2S ,але ваше ...."звук через этот выход, слишком цифровой/синтетический"......ИМХО, перебільшення.
@dimas вигідний сервісами (аргументація в попередніх постах), свою фонотеку віддав дітям (внукам)...почути переваги AP плеера ...не в змозі.
|
|
|
|
|
igormo
Ветеран
|
|
|
|
|
Phantoms
Ветеран
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sanchoz
Ветеран
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 13 Гость(ей)
|
|