Ликбез по ремонту и обслуживанию техники
|
Автор |
Сообщение |
DORKS1
Ветеран
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
amatti73
Ветеран
|
|
|
|
|
DORKS1
Ветеран
|
|
|
|
|
|
Atass
Ветеран
|
RE: Ликбез по ремонту и обслуживанию техники / 25-09-2017 00:16
Прохання поради до знавців. Отримав в спадщину з Німеччини підсилювач Pioneer A-602R. Служив довгий час одному господарю, який слухав його дуже давно, в останні роки практично не використовував. При початку експлуатації, а апарат практично як новий, виявилися ознаки проблеми. Я пошукав в інеті притаманні цім підсилювачам проблеми. Це то що співпадає з симптоматикою в моєму апараті... Селектор входів барахлить, не тримав чітко заданий вибір між перемикачами. Люди порадили розібрати і випаяти в цій моделі селектор і прочистити контакт клінером, бо він переважно з часом окислюється і перестає нормально реагувати. Так і зробив, покликав знайомого майстра, він зараз по підсилювачам не спеціалізується, але з електронікою на ура багато років. Він акуратно розібрав апарат, випаяв селектор прочистив його нутрощі (там дійсно все було чорне) і все зібрав назад. Очікуваного виздоровлення на всі 100 не сталося. Підсилювач почав на 50% приблизно стабільніше працювати, канали тримає добре, але хрипіння при перемиканні присутнє як і з самого початку. Перемикаєм, він спочатку трішки похрипить поки не попрацює і налаштується. Слухати вже можно, тестував декілька годин, звучить добре, але на другий день при вмиканні апарат знов таки починає похрипувати поки не стабілізується звук.
Потрібно спеца заточеного на підсилювачах.
Словом в чому може бути суть проблеми?
Селектор входів вичищений акуратно добре, блистить.
Який може бути діагноз ще? Як це можно, і чи можно ще виправити. На диво звук мені цього підсилювача сподобався, хоч і не всі хвалять Pioneer. Буду вдячний за поради.
(Отредактировал 25-09-2017 в 00:18 Atass.)
|
|
|
|
|
Atass
Ветеран
|
|
|
|
|
|
vd-two
Ветеран
|
|
|
|
|
|
ACCU
Ветеран
|
|
|
|
|
Stich
Ветеран
|
|
|
|
vetalya1984
Ветеран
|
RE: Ликбез по ремонту и обслуживанию техники / 25-09-2017 20:20
(25-09-2017 19:15)Atass писал(а): Камараден, я перепрошую за те що дістаю, но ви повинні зрозуміти бо наболіле) Крім чистки , я так зрозумів, все-таки більшість схиляється до обов'язкової профілактики о цих релєшек для ас? Чи навіть їх бажано повній заміні? Їх не проблема підібрати до моєї моделі підсилювача?
Лучше заменить на новые, скорее всего две группы контактов, ток 5-8 ампер, обмотка 12 или 24 вольта. Должна быть маркировка на реле, если это не поможет, тогда осцил в руки и смотреть прохождение сигнала
063-623-07-33, 066-363-47-29 Viber.
Без музыки жизнь была бы ошибкой. (Фридрих Ницше)
Все приходящее, музыка — вечна! (к/ф В бой идут одни «старики»)
|
|
|
|
Atass
Ветеран
|
|
|
|
Dimoks2
Ветеран