3-х полосная АС и кое что, в дополнение.
|
Автор |
Сообщение |
quadrokot
Старый Кукадос
|
|
|
|
Вадимыч
Ветеран
|
|
|
|
quadrokot
Старый Кукадос
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 03-09-2018 16:22
Вадимьіч, Сергій, Вас я не запрошую.
"Графік" гарний, гарніший Вашого. Нема часу шуукати відповідну статтю у Вікіпедії.
Міряв не я ( аналогічно до Вашого," я лише міряв, а система Олега"), система моя.
На "графіку" можна побачити точки зведення у 500 Гц та 6000 Гц.
Коли не подобається, що все "рівненько", то домалюйте самі горби на ями. Можу і я, але завтра.
Вивчаю ноти.
|
|
|
|
Mazur
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 03-09-2018 17:19
(03-09-2018 16:22)quadrokot писал(а): Вадимьіч, Сергій, Вас я не запрошую.
"Графік" гарний, гарніший Вашого. Нема часу шуукати відповідну статтю у Вікіпедії.
Міряв не я ( аналогічно до Вашого," я лише міряв, а система Олега"), система моя.
Коли не подобається, що все "рівненько", то домалюйте самі горби на ями. Можу і я, але завтра. Чесно, виглядає так ніби це просто змодельований в програмі кроссовер, без даних динаміків
Але якщо у Вас дійсно грає 20Гц без спаду, то це
|
|
|
|
Вадимыч
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 03-09-2018 17:47
(03-09-2018 16:22)quadrokot писал(а): Вадимьіч, Сергій, Вас я не запрошую.
Коли не подобається, що все "рівненько", то домалюйте самі горби на ями. Можу і я, але завтра.
В "кращих" традиціях форуму, було б варто наговорити кучу "гарних" слів. Але не буду.
"Гарненький" малюнок, має дуууже далеке відношення до того що реально випромінює АС.
На 99% це АЧХ якогось "блатного" кроссовера, бо навіть вимірювання проводилось відносно 0 дБ.
Спробую пояснити на простих аналогіях.
Будь-який сучасний автомобіль має два прилади.
Тахометр та спідометр.
Тахометр — прилад, яким вимірюють кутову швидкість обертового тіла (частоту обертання деталей машин та механізмів).
Спідометр — прилад для вимірювання швидкості руху транспортного засобу
Так ось, ви виклали показники тахометра. Як би у автомобіля був прямий привід, без коробки передач. То показники тахометра корелювались би з показниками спідометра. В житті по іншому. По показникам тахометра, ми не можемо визначити з якою швидкістю рухається автомобіль. І тому є куча умов: автомобіль, двигун, тип КП, положення передачі КП, то що.
Швидкість руху автомобіля (реальну АЧХ АС) ми можемо визначити тільки по спідометру.
А все чому:
- нема динаміків з лінійною АЧХ;
- на АЧХ динаміка впливає тип акустичного оформлення, а воно також не лінійне;
- на АЧХ АС впливає акустичне оформлення КДП;
- список можна продовжувати.
Так що, можете прибити до стіни цей "геніальний кросовер", а поряд в рамочку помістити картинку з гарненькими графіками!
Вас в черговий раз підманули.
Щоб досягти успіху, для кожної індивідуальної АС розробляється індивідуальний кросовер.
Щиро бажаю Вам процвітання, успіхів, досягнення цілей, сил та наснаги до нових звершень!
(Отредактировал 03-09-2018 в 18:44 Вадимыч.)
Думай головой, слушай ушами!
|
|
|
|
artshop
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 03-09-2018 19:27
(02-09-2018 22:43)Вадимыч писал(а): На останок.
І саме головне. По НЧ працює конструкція "Pilot", в діполі, та в мініатюрних розмірах відносно нижньої граничної і реальної альтернативи їй допоки ще ніхто не запропонував.
...да ладно!
Альтернатива - любой музыкальный саб!!!! Которому можно найти нужное место в КДП!
Диполи - это штука сложная... Вписывать в КДП надобно их очень точно!
Предположить, что дипольная АС (это три верхние полосы у Олега), состыковались с дипольным сабом, которому нельзя подыскать нужное место в КДП из-за единого конструктива..., да Вы гоните!!!!!
-------
Олег, в погоне за идеей Вадимыча, котороя таки имеет право на существование, Вы в своей системе дитя то уже давно выплеснули.....
Вспомните, пару лет назад, в Вашей беседке, мне Вадимыч настойчиво парил свой дипольный саб... Но я на тот момент уже был в теме темы... Просто вспомните наш разговор.... Много денег и времени сбережете!!!!!!!
Завистливые люди часто обсуждают то, чего не умеют, и критикуют тех, до уровня которых им никогда не дотянуться.
(...Ницше...)
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
quadrokot
Старый Кукадос
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 04-09-2018 07:44
Вадимьіч, отримуєте два срібних камертона.
У кращіх традиціях форуму, я використовую "лапки". Так і писав "графік".
Міряв не я. Сказано "графік". Чим це не графік?
От де Ви сильні, це у проголошенні "аксіом", таких як:
- на АЧХ АС впливає акустичне оформлення КДП. Ви ж міряли у безеховій камері.
- чесні 30 Гц в пОлку по мінус 12 дБ
І що ці знання дають для отримання звуку? Теж саме, що Ваш "графік", що мій.
Але є велике "але".
Я не позіціоную себе, як електрофізик, яким я дійсно не є. На відміну від Вас, Олега та artshop.
(03-09-2018 19:27)artshop писал(а): Предположить, что дипольная АС (это три верхние полосы у Олега), состыковались с дипольным сабом, которому нельзя подыскать нужное место в КДП из-за единого конструктива..., да Вы гоните!!!!! artshop, це у вас дві полоси на прегнатесті.
В Олега на СЧ компресійний драйвер, навантажений на рупор.
Ви, як людина із дипломом КПИ із електрофізики, безумовно у курсі, що всі крмпресійні драйвери працюють, як діполі.
Наведіть, буль ласка декілька прикладів таких драйверів.
Можете запитати в Ватагіна&Хоценко.
P.S. дайте визначення Вашого терміну "музьікальньій саб".
(Отредактировал 04-09-2018 в 07:58 quadrokot.)
Вивчаю ноти.
|
|
|
|
zick
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 04-09-2018 09:47
Музыкальный саб artshop-а это вершина конструкторской мысли.
Задумка такая - берутся ценные породы дерева и склеивается короб с четырьмя парами параллельных плоскостей для обеспечения правильных стоячих волн. Вклеиваются 4 щепочки для жёсткости.
Вставляется пара вуферов, причём не сабовых, а обычных прошных Эминенсов, потом полировка, самое важное. Когда блестит достаточно, выставляется прайс 2400 евро.
Технические параметры фирмой не раскрываются, это понять можно, один классик верно заметил, что гармония и алгебра несовместимы. И кто усомнится, что за эти деньги саб не музыкальный? Красивый же.
(Отредактировал 04-09-2018 в 09:54 zick.)
Не вижу смысла.
|
|
|
|
Выразили согласие: | Sound-YP , oleg2566 , vitaly , Тибетский Ламер , alex23 , Вадимыч , serg68 , quadrokot , t.800 , Mazur , etlik , AlexanderTD |
|
artshop
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 04-09-2018 10:44
Олег, на самом деле сшить два абсолютно разных басовика в одном экране архи сложно...
Вспомните, как мы двигали Ваши АС.
Чуть вперед - есть мид, быстрота, но нет суб-баса и маловато фундамента.
Чуть назад - провален мид но вылазит суб, и весьма проблемный....
-----
О чем это говорит? ...читаем выше...
Пройдет время, и Вы поставите две одинаковых 10" или 12". Нет - тогда танцы с бубном будут продолжатся до бесконечности.....
Завистливые люди часто обсуждают то, чего не умеют, и критикуют тех, до уровня которых им никогда не дотянуться.
(...Ницше...)
|
|
|
|
|
|
Вадимыч
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 04-09-2018 12:52
(04-09-2018 07:44)quadrokot писал(а): Вадимьіч, отримуєте два срібних камертона. quadrokotе, ДЯКУЮ!
Але, допоки я їх не отримав..., чи можливо замінити два срібних на один срібний з позолотою?
Жарти-жартами, але "повернемось до наших баранів." О! Пардона. До динаміків.
(02-09-2018 13:13)quadrokot писал(а): Пане Вадимьіч, тре визнати, що спеціаліст Ви великий, як і розміри Вашого рупоного НЧ із 30 Гц у полку, на чотирьох динаміках, які нижче 75 Гц не грають. Перейдемо по вашому посиланню _http://ldsound.ru/75-gdn-1-4-30-gd-2/
Червоний графік - це АЧХ 75 ГДН, знятий у відкритому просторі без акустичного оформлення. Синій -це АЧХ того ж динаміка в акустичному оформлення. Дуже добре видно, що під впливом акустичного оформлення і АЧХ змінилось і 30 Гц. він грає.
Перейдемо дографіку АЧХ двох динаміків 10" та 18" в системі Oleg2566.
Червоний графік - 18", синій - 10"
18" - акустичне оформлення "Pilot", 10"- акустичне оформлення - щит.
(02-09-2018 13:13)quadrokot писал(а): Скажіть, будь ласка, зя яким спадом грає 50 Гц 10ти дюймовий динамік із Qts 0,4 у щиті? 50 Гц. по мінус 5 дБ.
По графіку чудово видно, що спад 10" динаміка починається з частоти 85 Гц. при резонансній частоті 10" в 50 Гц.
Спад формує акустичне оформлення- щит (його розмір).
Інша ситуація у 18". Спад починається з 32гц., в акустичному оформлені "Pilot", а 32 Гц., це і є резонансна частота 18" динаміка.
Спад формує динамік, від резонансної частоти 18".
(04-09-2018 07:44)quadrokot писал(а): - на АЧХ АС впливає акустичне оформлення КДП. Ви ж міряли у безеховій камері.
- чесні 30 Гц в пОлку по мінус 12 дБ Тако ж, по графіку добре видно кімнатну моду в 120Гц., про яку Олег писав і неодноразово.
А з " - чесні 30 Гц в пОлку по мінус 12 дБ " це вам до цих. _https://www.youtube.com/watch?v=OJfaZe8ra5g
Бо у 18", по мінус 12 дБ, буде 19 Гц.
(Отредактировал 04-09-2018 в 14:07 Вадимыч.)
Думай головой, слушай ушами!
|
|
|
|
quadrokot
Старый Кукадос
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 04-09-2018 13:39
Вадимыч писал(а):По графіку чудово видно, що спад 10" динаміка починається з частоти 85 Гц. при резонансній частоті 10" в 40 Гц.
Спад формує акустичне оформлення-щит (його розмір). Вадимыч, Сергію... в щиті при Qts менше ніж 1,93 за нижню граничну прийнято вважати резонансну частоту динаміка, спад на рівні 6 дБ. Те що ви демонструете на графіку в мене ніяк не вяжеться з логікою щита
І питання до Олега oleg2566 - те що ми бачимо на 18" вище 90 Гц, в пасивній фільтрації, зазвичай, "добивається" цобелем. Я вже вище питав, про відрізок сумісної роботи 18" та 10" на відрізку вище 90 Гц. Як далеко вгору він простягається?
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У святкові та вихідні дні - знижки!
Я люблю свою Батьківщину, і пишаюсь країною, в якій живу!!!
Russian warship, fuck off
|
|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 04-09-2018 14:56
Вадимыч писал(а):Бо є ще один параметр - розмір та конструкція щита. Вадимыч, При Qts 0.4 і резонансній 50 Гц, розрахункова площа щита біля 17 м/кв... при зменшенні площі маємо спад 18 дБ/Окт, і... зменшується звуковий тиск.
Нижня грнична частота для динаміка з Qts 0,4 рівна резонансній - 50 Гц. Довжина хвилі на 50 Гц - 6,86м, отже, щит мусить мати сторону не менше половини довжини хвилі - це десь біля 3,5 м... щоб мати хоч щось, мусимо робити щит зі стороною в чверть хвилі, отже 1,7 м... Розмір АС Олега на фото ніякне схожий на 1,7 х 1,7
Ніяк не клеїться в мене...
|
|
|
|
Вадимыч
Ветеран
|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 04-09-2018 16:40
Вадимыч писал(а):Артуре, те що ви процитували, ви особисто перевіряли? Вадимыч, на динаміку з параметрами як у Олега, звичайно ні. Та навіть теоретично не став би розглядати у фрі-ейр динамік з Qts 0.4...
Але мова про інше - при заявлених параметрах динаміка, та при розмірі щита 1,7*1,7, доволі крутий спад мав би бути уже із 100 Гц... на приведенеих графіках - зовсім інше. Тому й кажу, що те що бачу викликає нерозуміння. Є, також, підозра, що 18" "душиться" по рівню для узгодження з 10"...
Але ви з Олегом настільки загадкові, що допитатись у вас про конкретні незрозумілі речі неможливо. Тому, якщо ваш проект настільки секретний - можете не відповідати. Я теж припиню допитуватись.
|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 04-09-2018 17:42
Вадимыч писал(а):Зверніться до цих хлопців., вони декларують 35 Гц. Вадимыч, з цієї фрази, я маю зробити висновок, що "ці хлопці" використовують динаміки з резонансною частотою та добротністю, як в АС Олега?
Як на мене (мені невідомі параметри параметри НЧ динаміків "цих хлопців", та JAMO їх і не розголошує - хіба зняти та виміряти, та хто ж дасть), то що в R907, що в R909 по два 12" або 15" узгоджуються з СЧ 5,5" та твітером 1" а не з рупорним оформленням того й іншого... та й загальна чутливість АС всього 89 дБ.
Чомусь мені здається, що "ці хлопці" напевне знали що робили і загальна добротність НЧ динаміків там аж ніяк не менше 2-х, а скоріше ближче до 3-х... а 35 Гц резонансної - то не таке вже й диво для 12" чи 15"
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 89 Гость(ей)
|
|