Tidal vs Qobuz
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
|
Eugene Balakin
Ветеран
|
RE: Tidal vs Qobuz / 12-01-2023 16:20
(12-01-2023 15:25)rotla писал(а): ADSL через телефонну пару, в виде VDSL2, давно работает до 100-200мбит.
Саня, ключовий момент в хДСЛ - довжина кабелю кат3 від обладнання клієнта до обладнання провайдера (ну, і технічний стан кожної конкретної пари, кількість задіяних пар в багатопарнику, що від гребінки в парадному йде до провайдера (бо пари впливають одна на іншу, -кросстокінг завади). Саме від цього залежить вибір конкретної технології.
Для ВДСЛ2 довжина щось на кшталт 300м макс. (якщо вірно пам'ятаю). З АТС не дотягнутися (середня довжина пари до квартири користувача коло кілометру).
Тому ВДСЛ2 це архітектура FTTC - "волокно до curb" Буквально - волокно до тротуару, чи вимощення будинку, на якому встановлено відносно невелику шафу з провайдерським обладнанням - ДСЛАМ, ББЖ...
Декілька років тому Укртелеком встановлював в Одесі та Києві такі шафи прямо коло будинків, бо вони мали намір модернізувати свою мережу доступу.
А АДСЛ - це з АТС до СРЕ клієнта, бо довжина кабелю відповідна.
Якщо мова про опто волокно - також потрібно розуміти, що за технологія використовує це волокно. Є дві в мережах доступу - активний оптичний езернет і xPON.
Хоч ці технології принципово різні, але і та і та з надлишком перекриває всі побутові потреби.
Задавать вопросы нужно только после того, как на них не ответил Google!
С уважением
Евгений Балакин
|
|
|
|
Vasiles
Ветеран
|
RE: Tidal vs Qobuz / 12-01-2023 18:02
(12-01-2023 16:20)Eugene Balakin писал(а): Хоч ці технології принципово різні, але і та і та з надлишком перекриває всі побутові потреби. Побутові, то може і перекриває. Але кого це хвилює в цій темі ?
Хоча тут власне більшість про це і пишуть. Але всіх цікавить, а може і не цікавить, як отримати з інету хороший звук.
А про це ніхто не пише, або як пише, то нічим не обґрунтовану свою маячню
Будя яку "лінію" можна заставити "грати" просто до кожної треба прикласти різні зусилля .
Якщо лінія "засмічене" є варіант "мостів"
Все пізнається в порівнянні !
Sometimes, Music is the only Medicine the Heart and Soul need.
|
|
|
|
|
rotla
Ветеран
|
RE: Tidal vs Qobuz / 12-01-2023 19:58
(12-01-2023 16:20)Eugene Balakin писал(а): Тому ВДСЛ2 це архітектура FTTC - "волокно до curb" Буквально - волокно до тротуару, чи вимощення будинку, на якому встановлено відносно невелику шафу з провайдерським обладнанням - ДСЛАМ, ББЖ...
Я вище про це говорив. Але i до VDSL2, коли був ADSL на 8-12мбiт, вiн теж працював без обривiв, i краще нiж коаскиал тих часiв.
P.S.О, а ось i Василь знову з вафаем, а тiльки недавно писав що я брешу, та він про нього нiчого не говорив.
Iзоляцiя шумiв вайфваeм – це круто!
Начхати що всi эзернетiвськi кабелi трансформаторами вже iзольованi.
Це як приблизно лiпити ЛБП замість ИБП у роутери та комп'ютери, ну чхати що там на платi ще десяток ИБП стоiть, якi усi чiпи живлять, або вибирати особливi запобiжники, забуваючи що крiм них ще е багато "автоматiв", УЗО, контакторiв та iншого перед ними...
(Отредактировал 12-01-2023 в 20:08 rotla.)
|
|
|
|
|
rotla
Ветеран
|
RE: Tidal vs Qobuz / 13-01-2023 11:02
А "окрема" це що? Теж телефонний кабель, але iншiй?
Або ТВ-коаксiал? Чи можливо эзернет, вайфай, ваймакс, старлiнк, супутниковый чи оптика?
Що я бажаю? Довести що справа не в технологii а в якостi пiдключення до конкретного споживача, тобто до вас
Простий модем на 1200/none кбiт, як я вже описував, в мене працював с постiйними обривами, але у багатох знайомих теж саме працювало добре - на бiльш нових АТС, с бiльш новими кабелями и т.п (мова йде про 89-91 роки, у 92 в мене вже був 2400/mnp5, трохи швидше, обривiв трохи менш, проте теж були постiйно). Менi теж тодi треба було розповiдати, що модемна технологiя це херня? Але ця "херня" дозволяла 30 рокiв тому вже бути у мережi, iншого засобу не було (не будемо згадувати про "флоппи-нет", було i таке явище).
Вы описуете свiй окремий негативний випадок з ADSL/VDSL, але iснуе набагато бiльше випадкiв, коли це зовсiм не так i усе працювало i працюе бездоганно.
P.S. Це як в одного знайомого, полетiла коробка на его авто. Ну ii змiiнили по гарантii, але тепер он усiм розповiдае "какая гадость эта ваши, заливная рыба", про цю фiрму.
Я спочатку 4 роки, а потiм ще 3 проiздив на авто тiеi самой марки, приблизно по 30-35тис.км/рiк. На другiй взагалi нiчого, на першiй так - прикурювач довелося мiняти, згорiв.
Донька проiздила 8 рокiв на машині тiei ж фiрми, але типом на пару класiв нижче. Окрiм розхiдникiв нiчого не замiнювалося.
(Отредактировал 13-01-2023 в 11:07 rotla.)
|
|
|
|
|
vitamir
Ветеран
|
RE: Tidal vs Qobuz / 14-01-2023 00:31
(12-01-2023 18:02)Vasiles писал(а): Але всіх цікавить, а може і не цікавить, як отримати з інету хороший звук. Просто, придбайте якісний стример, в решті решт. Там все, на що ви марно витрачаете свій час, вже враховано.
І почніть вже просто слухати музику.
(12-01-2023 18:02)Vasiles писал(а): Якщо лінія "засмічене" є варіант "мостів" Профільні інженери знають безліч варіантів гальванічного відокремлення електричних кіл. А також, знають навіщо вони це роблять. Нюанси кожного з варіантів то інженерне мистецтво.
Ви не любите інженерів і досить часто з них кепкуєте.
Інженери відповідають вам навзаєм.
Ви вибрали найбезглуздіший варіант гальванічного відокремлення.
Той Інженер, хто таке придумав і виконав "в залізі", мабуть дуже недолюбдює audiophiles і вирішив, разом з другом жадібним маркетологом, підзаробити на гуманітарніях ® трохи грошенят.
Vasiles, ви ж мали чути про Леопольда фон Захер-Мазоха. Він також був гуманітарній ®, ваш коліга, в певному сенсі. Але, ви чомусь наполегливо намагаєтесь стати пацієнтом лікаря відповідного профілю. Не розумію. Будьте простіше і у вас все вийде. Менше пишіть дурниць, більше читайте. Тоді ваші експерименти будуть не рухом навпомацки, але усвідомленим дійством. Оце і є шлях до отримання звуку від стріму, зокрема
(Отредактировал 14-01-2023 в 00:44 vitamir.)
Читать гораздо труднее, чем писать, но гораздо полезнее
|
|
|
|
|
|
Vasiles
Ветеран
|
RE: Tidal vs Qobuz / 14-01-2023 00:50
(14-01-2023 00:31)vitamir писал(а): 1.Просто, придбайте якісний стример, в решті решт.
2.І почніть вже просто слухати музику.
3.Ви не любите інженерів і досить часто з них кепкуєте. 1.А з чого Ви взяли, що мій стример не якісний ? Не так вже багато стримерів такого рівня
2. А чого Ви вирішили, що я не слухаю музику? Я її слухаю зі стріму у відмінній якості !
3. Чого це я не люблю інженерів?
Я їх дуже люблю, інші справа, що більшість інженерів через свої закостинілі "знання" не в стані реалізувати свої знання у звук
У Вас же немає системи, немає стрім тракту, який грає.
То що Ви хотіли мені сказати ? Так і не зрозуміло
(14-01-2023 00:43)vadost197 писал(а): Более менее средний стриммер стартует от 1500$ Однозначно !
Наприклад один із лідерів ринку,чистий стрімер AURALiC ARIES більше 3к.
(Отредактировал 14-01-2023 в 00:56 Vasiles.)
|
|
|
|
|
|
|
Vasiles
Ветеран
|
RE: Tidal vs Qobuz / 14-01-2023 01:07
(14-01-2023 00:57)vadost197 писал(а): вы не какими обвязками и знаниями не повысети его уровень воспроизведения!!! Нууууу, тут трішки не так.
Звичайно рівень плеера уже нічим не підняти, тому що яким він зроблений таким і буде. Можна "твікати" але на мою думку, це шлях в нікуди.
Але інженерам ніколи, "чуєте ніколи " не зрозуміти, щоб почути реально на що здатен будь який блок, в тому числі і плеер, необхідно його обвязати максимально якісно: це стосується і мережі і електрики і звукових. Інакше плеер буде грати, в когось на 50, в когось на 75 відсотка своїх реальних можлтвостей
Цеж елементарно, незрозуміло нерозуміння деяких людей.
(14-01-2023 00:31)vitamir писал(а): Vasiles, ви ж мали чути про Леопольда фон Захер-Мазоха. Друже мій, я це все давним давно вивчав і знаю. Тому я і сусликів і ховрахів, бачу наскрізь
(Отредактировал 14-01-2023 в 01:11 Vasiles.)
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|
|