Ось і закінчив свій цікавий експеримент з мідно-срібними кабелями.
У гілці Юри, Sound-YP я трохи розкрив технологію яку я використав, хоча дуже коротко, але для «думаючих» там все є.
Звісно, я ще не зовсім розкрив потенціал кабелів, бо вони в мене ще поки що знаходяться в ізоляції з ПВХ, але я вже придумав як їх помістити в поліетилен, навіть з екраном.
Не хочу на цьому зациклюватись, треба йти далі.
Тепер трохи про звук.
Можливо ще багато «натріпати на клаві», але ще раз розкажу про поставлену задачу - просто захотів видалити ще одну перепону для звуку в виді викривлень в акустичному кабелі, котрі можливо і були сприятливими на деяких стилях музики, але були зайвими для інших.
Але в результаті вийшло так, що всі музикальні жанри, в "надцятий" раз, заграли по новому , мелодійно, красиво, м’яко, і в той же час, динамічно, живо, з притаманними акцентами на фортісімо.
Дуже сподобалась зв’язка трьох різнорідних випромінювачей в голосовому діапазоні, вони сплелись в одне і структура голосу дуже близька до того, що я хотів би почути.
Та ще трохи й бас змінився. Короткий «хлоп» по бас-бочці, глибокий, не розтягнутий, а контрабас своєю тембральною структурою, творить, чудеса, тай годі.
Хоча… це моє сприйняття, може на певний час, але я одержав те що хотів і не втратив те що мав, а це дуже важливо, тому що звуковідтворення дуже компромісне ремесло.
Розумію, роботи ще дуже і дуже багато. Це навіть не середина шляху, а тільки його початок.
Чи хватить життя, а ідей дуже багато.
Сьогодні закінчив модернізацію букових шайб Вадімича - між НЧ та СЧ/ВЧ блоками.
Раніше вони гуркотіли по верній полиці НЧ блоку
Модернізаця полягала в встановленні мікро шипів на нижній та верхній поверхні шайб. Давно хотів це зробити.
Результат, так сказати, на "фейсі" .
Ніяких призвуків, мікродинаміка значно поліпшилась.
У неділю відбудеться невеличке, кулуарне прослуховування системи.
Також у програмі, можливо, послухаємо новий DAC Олександра ТД на XMOC + ES9018, Бас-Пілот Вадімича та ще дещо.
Як завжди - цікаві бесіди на повітрі
Щиро дякую всім, хто в це, велике свято був присутнім на моєму, значно скромнішому, але для мене, теж, визначному.
Було дуже приємно поспілкуватись, та послухати нові девайси, пару з котрих є зовсім новими, ще мабуть не дуже закінченими, але.....
Пристойно звітувати, поки що важко.
Yesterday
Так ось
Шість чи сім годин - пролетіли як... і не помітили.
Були присутні Костя (Karp), Володя (bobrw), Саша (AlexanderTD), Слава (2012), звісно, Сергій (Вадимыч).
Система росла прямо на очах, починаючи з моєї "голої" інсталяції, потім змінили ЦАП на XMOC + ES9018 Олексанра, погрались дещо міжблочниками, один з котрих був на секретному водному розчині!!!, зрозуміло "руки" Сергія, так так, я не помилився - на водному розчині: Н2О +
Потім, заткнувши фазоінвентори, зрозуміло, шкарпетками, істалювали в систему Бас-Пілоти, того ж Сергія. Дуже вдало вийшло.
Зрозуміло, було ще багато обміну інформацією на свіжому повітрі
Десь так. Кілька фото, щоб не казали, що не було
P.S. на одному з фото Олександр демонструє той... міжблочник.
На останньому - Ямаха сумує за Славком...
Спасибо огромное Олегу за гостеприимство и возможность послушать интересные девайсы и опытных однофорумчан Понравился звук хозяйской системы,неплохо звучал цап,который сконструировал Александр,но больше всего удивил авторский кабель Вадимыча,я был очень удивлен от полета авторской мысли о звуке этого кабелька лучше пусть отпишутся опытные форумчане,как по мне -то кабель Sound-YP на данный момент был лучшим,но кто знает что там Вадимыч еще выдаст на суд форумчан
Мне было интересно услышать бас-пилоты. Я лишний раз убедился что "свободные" оформления, без ящиков и резонаторов могут копать очень глубоко, а качество баса несопоставимо с резиновыми гуделками в типичном hi-fi.
Насцет ЦАПа - так как сравнений не проводили он просто поиграл, да и смысла думаю сравнивать не было. Но благодаря прослушке я собрал больше мнений о том какой режим фильтра лучше звучит.
По мере завершения будем тестировать серьезнее, надеюсь к тому времени подтянется кто-нибудь с хотя-бы PerfectWave
"You can't open your mind boys to every conceivable point of view." - Bob Dylan
(25-08-2014 23:15)AlexanderTD писал(а): Насцет ЦАПа - так как сравнений не проводили он просто поиграл, да и смысла думаю сравнивать не было. Но благодаря прослушке я собрал больше мнений о том какой режим фильтра лучше звучит.
По мере завершения будем тестировать серьезнее, надеюсь к тому времени подтянется кто-нибудь с хотя-бы PerfectWave
По опыту могу сказать, что в разных системах могут быть разные предпочтения по фильтрам. Было бы хорошо Саша, если иметь на борту несколько их вариантов и переключаться
П.С. Молодцы что находите время для встреч и тестов
Ну и Вадимыч молодец со своими, не только акустическими, экспериментами
Більш-менш зібрався з враженнями! Нової інформації дуже багато.
Перше, що хочу відмітити по системи Олега. Стало менше паразитних, сторонніх призвуків в звучанні самої АС. Робота звуковипромінювачів вийшла далеко вперед. Сам звук став прозоріший.
Можливо, не останню роль тут зіграло встановлення дисків СЧ-ВЧ секції на шипи.
Друге. ЦАП від Олександра. Звук більше аналоговий, з явною тенденцією подачі в СЧ-ВЧ діапазоні до вінілу, ніж до цифри.
Третє. Вперше послухав Pilot-BASS за межами своєї квартири. Особисто залишився задоволений.
Протягом місяця Pilot-BASS буде жити у Олега, можливо він виявить якісь недоробки.
Четверте. Представив на обговорення прототип моделі міжблочного безметалевого кабелю Н2О+.
(26-08-2014 10:40)Sound-YP писал(а): По опыту могу сказать, что в разных системах могут быть разные предпочтения по фильтрам. Было бы хорошо Саша, если иметь на борту несколько их вариантов и переключаться
Так и есть - у меня в системе (на 1.5" тканевых твиттерах в рупорках) выводы не такие однозначные, я ощущаю чуть большую атаку и остроту сверху при более крутом режиме FIR, но вроде и не ощущаю "лишнего" - то, что слышал Вадимыч и Олег на прослушке...
Но главное что я могу переключать режимы по желанию - ради этого и стоит иметь набортное управление с ПЗУ
Вадимыч - чем лучше питание, меньше джиттер, различные шумы и искажения - тем ближе цифра по звучанию к винилу где всего этого нет (но есть свои заморочки)
Олег, я постараюсь завтра заскочить если ты будешь чтобы померять