У пятницю спаяв блок живлення.
Схема не претендує на звання "The Best" але з точки зору езотерики є дуже сумісною з моїм девайсом. Скажемо так, вона застосовується в деяких, не дуже простих девайсах та являє собою, майже, акумулятор.
Схема, скоріш всього, проста, але має два ступені стабілізації.
Різниця в звуці в порівнянні з імпульсним БЖ, дуже велика, в комплексі зі зміною типу віхідного фільту та новими (тестовими) міжблочниками "Золотої серії" від Sound-YP.
Так що, я ні на мить не жалкую з вибором цього ЦАПу, а далі буде видно
Фото й схеми далі.
(13-09-2014 22:38)alexsandr писал(а): Олег, а какие параметры у катушек? Я так понимаю этот элемент нужно будет изготавливать индивидуально?
Звісно Олександре, але в мене встановлені, поки що, дві "гантельки" по 1мГн середньої якості послідовно. Веду переговори що до виготовлення чи хоча б технології з виготовлення.
Поки... все так.
Це вже дві великі різниці, що використовувати та, для чого воно використано.
""импульсные усилители" ;) " як ви казли, теж живляться від потужних блоків живлення, скажемо, не дуже простих та дешевих і як раз за традиційною схемою, з використанням великого трансформатора, а то й двух.
Мені давно пропонували здешевити конструкцію Нейтріно й всановити ІБЖ, але езотерика мені підсказувала, що це недоцільно.
А що до класу DA, то ні в кого з невеличкої групи власників, ніякого дискомфорту ці підсилювачі не викликають.
Як і в кожній системі, просто, потрібна цільова інсталяція, щоб розкрити всі переваги, та знівелювати недоліки. Все ж просто.
Що ж стосується нового DACу, теж, все просто - право на його зовнішній облаштунок в мене є повне, і я поступово все це втілюю в життя.
Результат - позитивний
Сьогодні зібрались давні мої друзі й головні критики. Вже замовляють собі такі платки, а надалі все залежить тільки від колективного розуму.
P.S. Найкращий звук системи був відтворений завдяки міжблочному кабелю "Золотої серії" Sound-YP. Юра, дякую
Сьогоді були оцінки тільки – відмінно!
Олегу за на лаштування системи (в межах наявних компонентів) і АП ЦАП!
Юрі (Sound-YP) за міжблочний кабель "Золотої серії".
Хлопці, у вас золоті руки!
Традиційними набором слів та фраз, описати це музичне дійство я вже не можу. Низи-верхи та середина, ширина-глибина, атака, динамічний диапазон, повітря тощо. Все Є! Є навіть більше. Таке треба слухати.
Але в трьох словах скажу. Звучання системи: нейтральне-однорідне, детальне і музичне!
По кабелю "Золотої серії" - голографічні 3D образи в єдиному просторі!
P.S.
Олег отримав на передфінішне тестування диски-підставки для підсилювачів.
Самий стійкий "Нейтріно" класу АD (порівнюючи з ламповиками і класом А), до зовнішнбого впливу і той...
Ага. і той піддався.
Виявити поліпшення в чистоті звуку можливо.... як що вилучити ці диски, тоді стає чутною їх відсутність, одразу хочеться вернути їх на місце, під підсилювач.
Так как живу рядом с Олегом -есть возможность часто заходить в гости послушать музыку и оценить новшества,которые Олег постоянно внедряет.
Звук нового цапа сначала озадачил-при бешенной динамике чувствовалась какая-то напряжность ,которая мешала слушать музыку долго.С каждым апгрейдом цап звучал все лучше и лучше-ушла напряжность,звучание стало тембрально более насыщенным и это при сохранении динамики.Так что цап неплохой-хорошо поддается апгрейду и звучит гораздо выше своей цены
По поводу дисков-подставок могу подтвердить-это работает.Тестировали на разных композициях и всегда присутствие дисков отражалось положительно на звуке,хотя их влияние на усилитель меньше чем на ас.
Еще мне понравилась новая разработка межблочника Вадимыча.Конечно трудно конкурировать с кабелями Sound-YP,но тем не менее его кабель очень неплохо звучал.
Дякую колегам, навіть Володя дав своє резюме, що зустрічається дуже рідко
Хочу зробити тільки два доповнення до вище згаданного.
По перше, ЦАПа має не слабкий струм на виході, близько 40 мА і з цього приводу скоріш підкресює переваги міжблочників, чим виявляє їх недоліки.
По друге, хочу відмітити дуже приємний тембральний баланс нового міжблчника Юрія та його тональну чистоту. Колорит тембру, що інтрументів, що вокалу - просто... красивий. Що стосується того, що казав Вадимыч про 3D, просто підтверджую.
Десь так
Олег, попробуй провести копеечный эксперимент - второпластовые шайбочки под ножки. После того, как я у себя услышал на одном устройстве результат, то поставил везде (делал ножки со фторопластовыми вставками по заказу).
Лично мне подошло лучше, чем дерево и шипы. Звук стал более теплым и ламповым, как это ни странно звучит . Для тебя это может быть полезным потому, что, возможно, быстрее уйдет резкость.
bobrw, спасибо за адекватные комметарии!
Олег, и еще вопросик. Скажи, пожалуйста, слушал ли ты у себя в системе фирменные кабели той же ценовой категории, что и новые Юрины? Если да, то какие, и как впечатления? Для меня скоро кабельный вопрос выйдет на первое место, начинаю задумываться
Пробував, все трішечки не так як воно первинно здається. Тут теорія відрізняється від того що спливає на думку першим.
Слухав Референс та Майстер Юрія.
Фірмових - принципово підтримую вітчизняного виробника, а так слухав чимало, але ціна була вторинною, не цікавився.
Кста... яку різкість ти маєш на увазі? В мене іі нема.
Резкости как таковой не было. Звук мягкий, но с второпластом стал еще мягче. Это слушали и слышали еще два человека - я ставил на ножки три компонента подрят, и каждый раз звук делался мягче и теплее.
Поддерживать отечественного производителя - эт правильно, тем более сейчас. Заполним Европу украинским хай-фаем!
У меня есть свой звук, с блэкджеком и шлюхами!
Если ты вызываешь дождь, будь готов промочить ноги.
Олег, советую, таки, обязательно заменить два клока (24.5760 MHz и 22.5792 MHz), которые непосредственно задействованы для звука, третий-13MHz, в принципе можно не трогать , вряд ли его замена что-то даст.
Плавность звучания, певучесть, налет жесткости на ВЧ (зернистость), навязчивая "цифровость" в звуке, все это смело можно отнести на качество клока.
Музыка образует середину между мыслью и явлением. (Генрих Гейне)
Згоден Саша, але це вже буде останній штришок, тому що зараз, ніякої присутності якоїсь "цифірі" я не чую, за те чудово чую на саморобних "хай резах" з LP, як "ніяка" голка шкребе по вінілу, як той "мутний" корректор - мутить все на світі.
А ось "фірмові" "хай рези", це зовсім інше, це чудове тембральне наповненя по всьому звуковому діапазону, скажемо, вся сцена наповнена інструментами, при чіткому визначені іх позиції. Дуже приємний та красивий звук. Значно відрізняється від CD.
Ще готую базу під DSD, програвач та записи.
Ось так, поки що
(17-09-2014 21:50)alexsandr писал(а): Тут, как по мне, само использование чипа XMOS позволяет вытягивать из файла все до последней капли, детальность невероятная!
Есть как плюсы, так и минусы.
Плюсы: сцена, середина и верх.
Минусы: информация в басу. И некоторый налет синтетики.
Это я про WaveIO.
А когда сравнивали WaveIO с хорошим китайским, возможно, даже лучшим китайским хмосом, который стоил в Китае около 100 дол, и которым люди, купившие его потом, нарадоваться и нахвалиться не могли (он вроде даже обыграл итальянский юсб-свисток). Так вот, в сравнении с WaveIO было впечатление, что китаец поломан по звуку.
Без обид, но Ваша система, вероятно, далека от хорошего разрешения и информативности.
serpens !Дима ,твой пост говорит о том ,что в наше технологичное время выходит много новинок,которые все надо попробовать и выбрать лучшее для себя.Но к сожалению многие надо дорабатывать и можно получить гораздо лучший звук чем первоначальное мзделие