3-х полосная АС и кое что, в дополнение.
|
Автор |
Сообщение |
Ruslan Korchagin
Редактор
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 25-01-2016 14:41
Ну как Олег, как тебе те чувства когда проделав долгий путь не хочешь начинать с чистого листа, когда и старое не хочется убирать, но желание менять еще сильнее.
Много раз проходил этот этап, когда проделав кучу труда и затратив усилия не считая материальных растрат, душишь свою жабу и начинаешь все сначала.
Ради поддержки в этом деле скажу тебе, что новый опыт всегда ценней материальных ценностей.
Так что успехов в создании новой системы
Философский камень - это ум человека, ибо только ум способен спасти жизнь, сделать человека богатым, помочь увидеть свободу и красоту там где ее нет, подарить счастье, найти ответ на вопрос. Simuran ©
|
|
|
|
quadrokot
Старый Кукадос
|
|
|
|
Выразили согласие: | Тибетский Ламер , Serpens , apr.kobra , onv , Дима hi fi , oleg2566 , etlik , Вадимыч , cosmos , Sound-YP , TarasVIP , Karp , slyhach |
|
oleg2566
Ветеран
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
|
|
|
Выразили согласие: | TarasVIP , bobrw , Sound-YP , ravvv2008 , quadrokot , onv , Вадимыч , Igor65 , t.800 , apr.kobra , etlik , cosmos , WoWaN , norrest , Karp , baheba , Boostaddict |
|
Вадимыч
Ветеран
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 07-02-2016 15:06
Просто , та ні фіга не просто, особливо початок останньої стадії, коли не знаєш з чого почати . Вибачте за тавтологію.
Це вже зараз, коли хлопці все склеїли та порізали, ввели свої коррективи на технологію та річні коливання температури та вологості повітря і ще кучу маленьких дрібниць, мабть вже легше. Живе дерево і нічого тут не вже не спростиш.
Зате ,як цікаво, сам процес, скільки нового пізнаєш, та ще й залишилось саме... саме інтригуюче
(Отредактировал 07-02-2016 в 15:09 oleg2566.)
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 07-02-2016 18:34
"Стучью, стучьял и стучьять буду"... уважаемый
Ні, чесно Андрію, можеш приїхати та сам оцінити, заведу до хлопців.
МДФ гарно коли звук треба "зовсім вбити", мається на увазі звук деки, ще плюс шкіра.
Тим більш, на таких великих динаміках, ми можемо тільки допомогти їм, але ніяк
, не не дозволити. ИМХО
Тут дещо інше, ну неможу передати це словами, вибач
Дякую
(Отредактировал 07-02-2016 в 18:50 oleg2566.)
|
|
|
|
artshop
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 08-02-2016 16:59
Ну, концепт понятен. Проходили, знаем.
МДФ таки да, совсем убивает паразитные призвуки, тем самым очищает полезную составляющую сигнала. Лучше есть, конечно, всякие там композиты.... Но их считать надо, и это не для домашних конструкций.
Другими словами, когда перестаните дома строить "скрипку", а перейдете к конструированию АС, может вспомните мой пост....
С величайшим ув.
Завистливые люди часто обсуждают то, чего не умеют, и критикуют тех, до уровня которых им никогда не дотянуться.
(...Ницше...)
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 08-02-2016 20:40
Дик побачемо (послухаємо), прийнято дуже багато мір, для того щоб благородна черешня "не співала", а якщо і буде - то тихо... тихо і благозвучно.
По друге - площа віпромінювачів, майже дорівнює площі щита, так що хто кого перекричить це ще те питання.
Нема ні "боковушок", ні "задниці", ні верху, основа "підтяжена" металевою болванкою в сорок кіло в демпфері, позаду дубова стрягуюча стійка, товщина щита від 32 - до 64 мм.
Моноліт
Та то таке, черешня дуже цікавий матеріал, майже не має звуку у цій товщині, за те має дуже гарний вигляд.
Надіюсь відповів на твоє зауваження.
Дякую
(Отредактировал 08-02-2016 в 20:44 oleg2566.)
|
|
|
|
baheba
Учу Правила
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 08-02-2016 21:12
(08-02-2016 16:59)artshop писал(а): Другими словами, когда перестаните дома строить "скрипку", а перейдете к конструированию АС, может вспомните мой пост.... Это в большей степени касается ящиков,способных вызвать множество резонансов а не щита, тем более такого маленького как у Олега.
Зря вы думаете что прессованный и склеенный особо опасными для здоровья смолами мусор с добавлением древесины(ДСП,МДФ) не "звучит",звучит тiко мертво-мертво.Скорость распространения в нём звука немного меньше конечно,но это даже не камень.
"Подыгривание" же чистой древесины всегда намного благозвучнее,если конечно в меру.
Ну от Олег уже випередив.
(Отредактировал 08-02-2016 в 21:13 baheba.)
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
|
|
|
baheba
Учу Правила
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 08-02-2016 21:36
(08-02-2016 21:23)artshop писал(а): baheba, какое такое "подыгрывание"?
Я бы еще серьезно отнесся к Вашему заявлению, если бы Вы владели вопросом, как гармонизировать соотношение и амплитуды четных\нечетных гармоник в призвуках акустического оформления....
Но Вы же не сотрудник Combac? Значит не знаете... И я не знаю...
Посему исключаем "подыгрывание", и используем качественные составляющие, которые без "подыгрывания" способны "сыграть"! Понимаю,вы на той стадии удифилии когда считают что есть "мёртвые материалы",заблуждайтесь и далее,только имейте совесть,недолго.
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 08-02-2016 21:49
Так коллеги, не будемо розгортати великих дебатів навколо матеріалу моїх дек, мабуть я не з доброго дива вибрав цей матеріал, навіть бук не підійшов.
Я рахую що зробив вірно, у цьому випадку кожен має право залишитись при своїй думці, я це поважаю.
Однак хочу замітити, що професійна думка Олександра мені більш імпонує, і не тому що він мене підтримав, а тому, що мені більш подобається академічне звучання системи, яке я і хочу одержати. Саша у цьому дока
|
|
|
|
baheba
Учу Правила
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 10-02-2016 10:05
(06-02-2016 17:21)oleg2566 писал(а): Сьогодні знову чергував у друзів "сучкогризів", ну просто молодці, вже повністю прониклись ідеєю, та відповідальністю, за що їм велика шана.
Це не "цуцки-пецки", черешня, дуже рідкі залежі Камянець-Подільскої сировини в Гонеці, які відлежувались на протязі більш 10-ти років.
На жаль, залежі вже майже скінчились
Фотки заготовок під "Гранд Пілот".............. Олег,на цьому щитi треба встановити ребрa жорсткостi, одне мiж рупором i сч,а друге в самому низу,бо деревинi може захотiтися вигнутись,або всередину,або назовнi в залежностi вiд вологостi в примiщеннi.
I от коли вона вже вигнеться,то тодi буде надзвичайно складно ii вирiвняти тим же ребром,особливо коли товщина щита чимала.
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 10-02-2016 10:15
(10-02-2016 10:05)baheba писал(а): Олег,на цьому щитi треба встановити ребрa жорсткостi, одне мiж рупором i сч,а друге в самому низу,бо деревинi може захотiтися вигнутись,або всередину,або назовнi в залежностi вiд вологостi в примiщеннi.
I от коли вона вже вигнеться,то тодi буде надзвичайно складно ii вирiвняти тим же ребром,особливо коли товщина щита чимала. І це Саша вже є, і навіть зверху, правда ці поперечини виконують інші функції. Скажемо - подвійного призначення
|
|
|
|
Вадимыч
Ветеран
|
|
|
|
Вадимыч
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 16-02-2016 09:17
Матеріал провідника - мідь.
Первинна ізоляція - натуральний шовк.
Так як кабель знаходиться в безпосередній близкості від ДГ і отримує акустичне вібраційне навантаження його необхідно було демпфірувати. Для цього були використані кремнійорганічні силіконові трубки армовані бавовняною стрічкою.
По причині високою чутливості ДГ., плюсові кабелі для ВЧ та СЧ - були екрановані.
Діаметри жил і конструкція кабелю.
Ми маємо справу не просто з змінним струмом стабільної частоти, а з імпульсними токами різних частот.
Явище концентрації змінного струму в поверхневому шарі провідника називається поверхневим ефектом. Його прояв зростає зі збільшенням частоти, діаметра провідника, магнітної проникності і питомої провідності матеріалу провідника.
Наслідком поверхневого ефекту є зменшення власної індуктивності провідника через ослаблення магнітного поля у внутрішній частині провідника. У граничному випадку, коли струм концентрується на поверхні провідника в нескінченно тонкому шарі, магнітне поле всередині провідника відсутнє.
Іншим наслідком поверхневого ефекту є зростання теплових втрат при однакових значеннях змінного і постійного струму: теплові втрати більше при змінному струмі. Тому опір провідника змінному струмі (активний опір) вище, ніж опір провідника постійного струму.
Ступінь нерівномірності розподілу струму по перетину провідника в кожному конкретному випадку можна оцінити, порівнюючи лінійні розміри поперечного перерізу дроту з довжиною хвилі електромагнітних коливань в провіднику або з еквівалентною глибиною проникнення електромагнітної хвилі: У поверхневому шарі щільність струму не тільки убуває за величиною, а й змінюється по фазі. На поверхні провідника щільність струму випереджає по фазі повний струм на 45 гр.: щільність струму на поверхні пропорційна комплексної напруженості електричного поля, повний струм пропорційний комплексної напруженості магнітного поля і випереджає по фазі на 45 гр. У міру переходу до більш глибоких шарів, щільність струму запізнюється щодо поверхневого струму.
Далі буде.
(Отредактировал 16-02-2016 в 12:01 Вадимыч.)
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 40 Гость(ей)
|
|