(08-03-2018 22:58)artshop писал(а): ...та не...
Я - не ты. Не путай....
Это я на суржике спецом. Чтобы обом понятнее было...
---------
...а скажи, как я..
С одного патрона - и сразу в десятку!
Чичас неделю обсуждать будите...
(08-03-2018 23:02)Вадимыч писал(а): Конечно, я не ты.
Все остальное муйня.
Доброго вечора форуму
Вчора заїздили до мене друзі - Вадімич та bobrw
Слухали музику, обговорювали життя, аудфофільські питання.
Вадімич привіз з собою презент, послухали його вплив.
Скільки привозили мені вібророзв'язок - жодна не давала впливу на звук по ряду причин, ці дали чомусь. Довго сміявся.
Продовжив роботу по вдосконаленню Нейтріно-Пілотів
Ну це стало просто необхідно після вдосконалення ЦАПи (ігри з провідниками) - вилізло декілька глюків в АС, які раніше посто маскувалсь
Дещо переналашував, а дещо прийшлось перероблювати.
По перше - ввів у СЧ/ВЧ канали резистори - змінив управління напругою на управління струмом, а за одне, зменшив чутливась цих каналів, що дуже добре вплинуло на загальне сприйняття музичного матеріалу.
Прослухавши те що вийшло провів чимало вимірів АЧХ кожного з динаміків та їх сумм.
Дуже цікаво - при шматочно-лінійному третинооктавному і логарифмічному режимах, виходять дуже різні тенденції побудови сумарної АЧХ
Це я помітив вже давно, але не приділяв раніше уваги. Спробував обидва способи як взірець лінійної АЧХ.
Більше по душі прийшовся перший, шматочно-лінійнійний, басовитий та повнокровний. Натомість логарифмічний - сухий і трохи калічний Ось такий виклик природи вийшов.
Також знайшовся не дуже приємний пічок на 5 кГц, буква "Ч" в кінці діапазону на Кліпшах.
Ну так як резистор вже введенний, можна було вирахувати шунтуючий динамік конденсатор, що і було зроблено і встановлено.
Після цого АС ще раз була зведена і прослухана, в результаті чого тепер маю гарний настрій і пишу вам ці строки.
(18-03-2018 18:45)oleg2566 писал(а): Дуже цікаво - при шматочно-лінійному третинооктавному і логарифмічному режимах, виходять дуже різні тенденції побудови сумарної АЧХ
В смысле ? На одном сигнале, что ли ? Так на октавник надо давать розовый шум, а на логарифм - белый, иначе будут дикие перекосы в АЧХ. Это, как-бы, и так понятно, по умолчанию
(18-03-2018 22:23)Nikitis писал(а): Олег, а какая была цель именно с резисторами? Уровень же можно и в усилителе убрать.
Так, звісно, я так завжди так і роблю, але кажуть що меньші інтермодуляційні викривленя в динаміках з резисторами.
На слух - так і є. Але ж я не буду це робити на міді та басі.
Доброго здоров'я форумній спільноті
Согодні зібрались маленьким гуртом з хлопцями побалакати, послухати і дещо уточнити.
План на групове зібрання виконали і навіть музику посухали
Дещо уточнили налаштування ВЧ драйверів, при всій повазі, одному це зробити просто не можливо - у кожного свій смак, свій погляд на це питання. Цього разу у вирішальних дебатах я вже участі не брав і був згоден з рішенням колег.
Судячи по всьому всім звук сподобався, про себе вже помовчу.
Дякую всім хто був присутнім - Олександру, Тарасу, Володимиру та Сергію.
Як завжди, трійко фото.
Були, слухали - все добре Нарешті бас та увесь діапазон були майже ідеально сбалансованими, хоча здаєця усім подобається трохи своє налаштування.
Також для себе відкрив ці маленькі чудо-компьютери які на диво добре грають. Вирішив і сам спробувати зібрати подібний транспорт. Олегу дякую за досвід та гостинність
"You can't open your mind boys to every conceivable point of view." - Bob Dylan
Олежа, "финиш" уже скоро или есть ещё задумки в построении системы, ведь всем
друзьям не угодишь...сколько людей, столько и мнений. И шо то за чудо-компьютери
які на диво добре грають, аж самому захотелось.
(02-04-2018 07:42)t.800 писал(а): Олежа, "финиш" уже скоро или есть ещё задумки в построении системы, ведь всем
друзьям не угодишь...сколько людей, столько и мнений. И шо то за чудо-компьютери
які на диво добре грають, аж самому захотелось.
Привіт тезка, можна рахувати що фініш вже є, але ж цікаво коли система має розвиток, технології ж пруть вверх і вперед і їх не зупинити - треба бігати з ними поруч, навіщо не знаю, але це цікаво
Ще є задуми по підсилювачу та ЦАПі.
Ну а компи - це наше все ..., це такі маленькі як я зробив собі та Вадімичу, та й багато хто вже перейшов на цю платформу, а ще більше збираються.
Буду перераховувати - пальців вже не хватить і багатьох ти знаєш точно.
Це такі: https://hi-fi-forum.net/forum/thread-140...ge-13.html
Доброго дня учасникам форуму
Довгими вечорами намагався примусити свою систему грати , десь щось виходило, десь - так собі. Останнім часом все таки одержав " вовлекатор" і заробив собі "сидячу хворобу на старості
Але ж тепер грє - подумав я
Ідилія моя була не довгою - сьгодні Вадімич привіз два нові USB-ішники серії "G.S."
Відчуваю що тепер ще не буду спати і вночі... одна надія на дисципліну з режимом відпочинку онуки
Я вже і не думав що з каналу USB можна щось витягнути - стояли топові, спеціалізовані кабелюки Сергія і на них а одержав той омріяний звук.
Але ж виявилось що він може бути ще краще та точніше.
Точніше - треба пояснити... це як дурень лупить по піаніно акордами, а гарний музикант передає музику через тонкі інтонації. Це можливо грубе порівняння, але точне.
Як сказав сьогодні Володя bobrw - я тобі Олег трохи завидую - ти сьогодні вже перейшов з MP3 на CD.
Ось вам і вовлекатор.
Трійко фото:
Олег, без подвоха..., но!
Есть же обязательная последовательность в построении системы!
И в этой последовательности в самом начале фигурирует стойка для установки компонентов....
Нет стойки - будет тебе по жизни удел кривое кривым править...
Завистливые люди часто обсуждают то, чего не умеют, и критикуют тех, до уровня которых им никогда не дотянуться.
(...Ницше...)
Олег! Не пугай людей ,а то действительно подумают ,что у тебя играет мп3.На самом деле я хотел сказать,что эффект применения нового кабеля "G.S."сопоставим если на хорошей системе послушать мп3 запись а потом поставить эту же запись во флаке-настолько звук точнее и благороднее.Если говорить честно то такого разительного прироста качества я не ожидал и это притом ,что у Олега и так были очень приличные кабели usb
(29-04-2018 21:06)artshop писал(а): Олег, без подвоха..., но!
Есть же обязательная последовательность в построении системы!
И в этой последовательности в самом начале фигурирует стойка для установки компонентов....
(29-04-2018 21:06)artshop писал(а): .... в самом начале фигурирует стойка для установки компонентов....
Андрей, сперматозоид вначале бежит через трубу. Это начало, зарождения.
Но никак не лезет на пьедестал, стойку, стремянку ...
А вообще, система начинается с правильной выделенки. Ибо, электропитание не влияет на качество звука — это и есть САМ ЗВУК!!! Электропитание из розетки в стене, которое выпрямляется и фильтруется источником питания, преобразовываясь в относительно стабильный источник постоянного тока. Далее, он «модулируется» музыкальным сигналом. Этот источник постоянного тока и есть основной всего, и именно он приводит в движение диффузоры акустической системы.
Удалось: лучше, правильней, более точно "промодулировать" источник постоянного тока. Вот и все.
(29-04-2018 23:51)Вадимыч писал(а): А вообще, система начинается с правильной выделенки. Ибо, электропитание не влияет на качество звука — это и есть САМ ЗВУК!!!
В общем то, кто чем занимается, с того и начинается система.....у Андрея со стоек, а у тебя
с кабелей, по которым бегает САМ ЗВУК и чем качественнее кабель, тем ЗВУК естественно лучше.
Сами же компоненты понемногу отходят на второй план...понимаю, "полировка" системы кабелями
нужна, но не до такой же степени.
Любые кабеля являются очень важным звеном, но только самым последним, завершающим штрихом для ВСЕХ ОСНОВНЫХ КОМПОНЕНТОВ системы. Т.е. сначала источник, УНЧ, АС, а уж потом в разумном отношении и кабеля.
Я что хочу сказать - если тот или иной компонент системы г...но, то никакими золотыми в прямом и переносном смысле кабелями этот компонент не улучшить. Если конфета - Г...то из-за шоколада она не станет вкусной. Если компонент очень качественен в плане звука - тогда хороший кабель поможет лучше раскрыться, а плохой только ухудшит ситуацию.
Но ведь Андрей artshop тоже прав на счёт стойки...вылизывать систему золотыми кабелями,
компоненты которой стоят на журнальном столике или шо-то типа того, как бы не по понятиям.
Вадимыч со сперматозоидами конечно мимо кассы, стойка даст ощутимый прирост в звуке
и Олег надеюсь это прекрасно понимает.