Ні для кого не секрет, що при правильній реалізації і налаштуванні МУЗПК може відчутно переграти класичні CD транспорти.
А твік BIOS, 4 твіка Windows, реалізація лінійного блока живлення звукової карти, заведення за звукову картку тактового сигнала від лампового клока на лампах EF11 EZ11 і реалізація повністю лінійного блока живлення МУЗПК дозволяють вивести цей транспорт в зовсім іншу лігу.
Думаю, є підстави стверджувати, що МУЗПК по такій концепції сміливо переграє майже всі CD транспорти.
Першочергово, - такий МУЗПК зданий правильно виводити цифровий аудіопотік як образів CD дисків 44,1, так і музику з DVD або компа з частотами 48 96 192.
Я уже давно маю МУЗкомпика і з великим задоволенням слухаю.
У мене він маленький - материнська плата Гігабіт з інтегрованим процесором Селерон. Віндовс стоїть на картці пам"яті компактфлеш, - так історично склалось. Музика - ноутбучний терабайтний вінтик.
Звукова картка - цифрова частина Джульки.
Блок живлення компа лінійний, трансформаторний. Блок живлення звуковухи лінійний і ласповий клок на черепахах.
Корпус - симпатична алюмінієва коробочка висотою 60 мм. Але, на жаль, туди не влізе картка РМЕ...
Цих вихідних почну, а через тижні продовжу збирання ще одного компика на подібній материнці і матиму нагоду поетапно описувати що, як і за чим робиться.
Компик збирається для іспанського друга.
Він добре подбав про співочу його частину, - закупив і прислав декілька різних класичних американських, німецьких і корейських звукових проф карток для реалізації виведення цифри.
Матиму нагоду порівняти їх між собою і вибрати для нього одну з них.
Здається мені, інтуїтивно відчуваю, що це буде саме РМЕ 96/8. Але буде видно - ще є цікава американська картка Діжідесігн, яку в наших краях я ще не бачив.
Коробочку такою великою і високою я вибрав спеціально щоб всередині можна було зібрати лінійний блок і ламповий клок і щоб високі вукові картки добре влазили.
Поки тільки зібрав, перший раз запустив і ставлю Віндовс.
З часом писатиму поетапно що за чим і як робиться
Даруйте за якість фото - зроблені телефоном...
Багато написано по МУЗПК, але, враховуючи досвід збирання і налаштування свого першого - виниклобажання поділитись інформацією і досвідом.
Сподіваюсь, тема для когось стане цікавою і корисному
P.S.
Як на мене - МУЗПК це просто подарунок долі. Наскачував улюбленої музики та й слухай!
Я дуже люблю слухати аналогові носії. Але, час від часу в різних місцях трапляється почути щось дуже достойні і цікаві музичні композиції.
На аналогових носіях такі не знайдеш ну ніяк.
В таких випадках МУЗПК і хороший ЦАП стануть в нагоді
(19-07-2014 00:00)Nemo писал(а): ще є цікава американська картка Діжідесігн, яку в наших краях я ще не бачив.
Я сейчас собираю другу (полтавскому) тоже типа плеер, а какая у Вас Digidesign? У меня есть Audiomedia III, мне не удалось на XP получить с неё нормальный звук.
(19-07-2014 01:56)CTAC писал(а): Я сейчас собираю другу (полтавскому) тоже типа плеер, а какая у Вас Digidesign? У меня есть Audiomedia III, мне не удалось на XP получить с неё нормальный звук.
Давно збирався приїхати в Ваше місто в якості подорожі вихідного дня
Але поки так і не поїхав... Сподіваюсь, ближче до осені поїду!
В Мадрид також ще не їздив
Так, саме Audiomedia III. Там морока з драйверами і виведенням звуку... Мені вдалося вивести на вихід СПДІФ тільки через якесь спреціалізоване Діжідезігновське ПЗ.
Звук посередній. Не найгірший, але відчутно поступається Джулії.
Вам вдалося поставити АСІО драйвер?
Або хоча б через стандартні засоби Віндовсі?
Я ту звуковушку купувати не агітував - то виключно другова ініціатива.
Вона призначена для написання і зведення музики - має чимало можливостей.
Але ні скільки не для високоякісного виведення аудіо при відтворенні з мінімальними спотвореннями.
Про що відразу видно по горі деталей і структурі.
Для виведення СПДІФ без спотворень потрібний лише один цифровий чіп - ПЛІС або апаратний процесор.
В РМЕ так і є + чіпи пам"яті.
В Джульці цифровій частині і апаратний процесор від виробника Віа і додатково ПЛІС.
Порівняв звучання звуковушок з використанням ЦАПп і виводу цифри по SPDIF.
Результати:
1. DIGI 96/8
2. DIGI 96/8 PAD
3. ESI Juli@
4. Digidesign Audiomedia III
З досвіду - варто зауважити, що є дуже хороші китайські і корейські проф звукові картки формату Чайнтеча або Чунтеча, які дуже достойно звучать - на рівні джульки. Трохи не дотягують...
Це картки на чіпсетах формату VIA Envy24HT-S (У мене чайнтеч була VT1721 - аналогічний чіп як і в Джульки)
Але значно переграють сучасні і дорогі картки формату Асус ксонар екстенсе.
Різниця між Джулькою і РМЕ досить відчутна. РМЕ будуть тохи вищого класу.
На двох МРЕ стоять однакові чіпи, тому звуком вони дуже схожі а то й однакові. Щоб добре відслухати різницю потрібно зробити всі твіки і лінійні блоки.
А взагалі перше враження - МУЗПК просто необхідно робити лінійні блоки живлення звукової картки і самого компа. І ставити туди ламповий клок.
Згодом порівняю звук транспорта від імпульсного блока без клока з звуком свого компика, де цих дві ланки присутні. Хоча я і так по пам"яті уявляю яка різниця.
Це клопотно і морочливо, але ефект покращення звуку дуже великий.
На стільки великий, що без цих твіків МУЗПК скоріше за все може програти деяким ТОПовим СД транспортам.
А з твіками - однозначно їх переграє - фізика прочесу
Даруйте за творчих безлад на фото - у мене постійно великі зміни і переробки. Але уже скоро я все доведу до толку і складу в стійці акуратно і практично, і скоріше за все стійку іншу придбаю.
(19-07-2014 10:08)Nemo писал(а): Давно збирався приїхати в Ваше місто в якості подорожі вихідного дня
Але поки так і не поїхав... Сподіваюсь, ближче до осені поїду!
В Мадрид також ще не їздив
Так, саме Audiomedia III. Там морока з драйверами і виведенням звуку... Мені вдалося вивести на вихід СПДІФ тільки через якесь спреціалізоване Діжідезігновське ПЗ.
Звук посередній. Не найгірший, але відчутно поступається Джулії.
Вам вдалося поставити АСІО драйвер?
Або хоча б через стандартні засоби Віндовсі?
Ну будете в наших краях, заходите в гости, буду рад
Насчёт audiomedia, мне удалось получить с неё хороший звук только в W7 через waveout, asio к сожалению никак, и винда не видит её как устройство вывода звука так как wdm драйвер отсутствует. Через waveout всё нормально работает при использовании winamp, почему-то только на W7.
Короче я её пока отложил так как делаю плеер на основе материнки VIA на которой W7 не запустить
Однако мне кажется что с audiomedia можно будет получить отличный звук, просто надо поработать и аудио плеер ограничивается winamp, ну может ещё какой, я так уж далеко ещё не рыл, но foobar2000 точно нет, думаю все остальные тоже.
(19-07-2014 10:46)Sickle писал(а): Nemo, в этот корпус нужно ставить низкопрофильный кулер для процессора?
Цей корпус під материнські плати МІНІІХТ.
Материнська плата з інтегрованим процесором АТОМ.
Там 7 Вт потужності максимум.
В моїй материнці стоїть Селерон - 17 Вт максимум.
Що там що тут нема сенсу змінювати радіатор і кулер, є сенс вчепити кулер не напругу +5В - +7В - обертів буде не чутно взагалі.
Вопрос был в том, какой высоты кулер можно поставить на процессор, чтоб он не упирался в БП. Присматриваю корпус для HTPC, а кулер у меня достаточно высокий.
(19-07-2014 11:29)Sickle писал(а): Вопрос был в том, какой высоты кулер можно поставить на процессор, чтоб он не упирался в БП. Присматриваю корпус для HTPC, а кулер у меня достаточно высокий.
Від материнської дна плати до веху місця для блока живлення відстань 80 мм
(19-07-2014 11:26)Nemo писал(а): Цей корпус під материнські плати МІНІІХТ.
Материнська плата з інтегрованим процесором АТОМ.
Там 7 Вт потужності максимум.
В моїй материнці стоїть Селерон - 17 Вт максимум.
Що там що тут нема сенсу змінювати радіатор і кулер, є сенс вчепити кулер не напругу +5В - +7В - обертів буде не чутно взагалі.
Если эта мать нормально воспроизводит видео, я бы поставил W7 и загрузил xbmc вместо windows explorer, очень удобно, вывод звука по wasapi. Только регулятором громкости xbmc лучше не пользоваться. У меня такая конфигурация стоит на моём компе, очень доволен, однако я поставил видео карту nvidia, на встроенной были проблемы....
Да, у меня мать с процессором celeron 847 без кулера, видяха без кулера тоже.
(19-07-2014 11:37)CTAC писал(а): Если эта мать нормально воспроизводит видео, я бы поставил W7 и загрузил xbmc
А можно вопрос?
5,1 пускали в такой конфигурации? У меня сейчас так же, перешёл с XP... но не смог добится вывода 5.1, только PCM стерео. В xbmc, в настройках, даже пункта "конфигурация динамиков" нету.
(19-07-2014 11:41)Nemo писал(а): Я буду використовувати WinXP з твіками i cPlay - провірена і відслухана концепція
А Вы попробуйте, это ведь не сложно, xbmc очень удобная платформа, и со звуком у меня проблем нет, во всяком случае это лучшее что я пока слышал. Однако cPlay пока не пробовал, моя Audiocience не имеет ASIO драйвера Да и мне видео тоже как-бы надо В принципе в Вашем случае можно поставить две системы и сравнить, насколько я знаю, то RME видит ALSA, можно линух с xbmc ещё попробовать
Я сейчас строю на основе XP+Winamp waveout DIGIGRAM PCX924 audiocard, думаю всё будет ОК, времени не хватает закончить, хочу попытаться избавится от windows explorer каким-то образом и наладить управление с планшета.
(19-07-2014 11:46)viruskin писал(а): А можно вопрос?
5,1 пускали в такой конфигурации? У меня сейчас так же, перешёл с XP... но не смог добится вывода 5.1, только PCM стерео. В xbmc, в настройках, даже пункта "конфигурация динамиков" нету.
Нет не пускал, у меня DAC стерео и карта 5.1 тоже не поддерживает, даже через SPDIF, думаю при наличии другой карты всё должно быть ОК
Может будет полезна такая ссылка Daphile.com
Плейер сделан на Линуксе, но для х86
Все таки ХР это вынужденая мера, мне кажется.
Про удобство использования я вообще молчу.
Для управления с планшета музПК, необходим VNC сервер, рекомендую TightVNC, проверенное решение с минимумом потребления системных ресурсов и минимальным влиянием на звук.
Или как вариант использовать стандартный Виндосовский Remote Desktop, его я не пробовал ввиду ограничей моей ОС
Клиентов под планшеты вагон и маленькая телега, наиболее удачные на мой взгляд: RealVNC Viewer: IOS/Android
И Screens только для IOS, платный
(19-07-2014 13:40)Yozsh писал(а): Может будет полезна такая ссылка Daphile.com
Плейер сделан на Линуксе, но для х86
Все таки ХР это вынужденая мера, мне кажется.
Про удобство использования я вообще молчу.
Я Linux не пробовал как следует, однако уже очень скоро закончу проект Apple TV1 (crystalbuntu) + M-Audio USB Audiophile, в принципе всё работает, про качество звука не могу сказать так как не готов ещё нормальный блок питания для M-Audio. Если всё получится со звуком, то решение очень даже хорошее Сразу скажу что громкость в цифре регулировать будет нельзя, качество звука при регулировке с xbmc отвратительное.
Windows предлагает намного более гибкие решения, именно по удобству использования
(19-07-2014 11:46)viruskin писал(а): А можно вопрос?
В XBMC нужно указать устройство прямого вывода звука и установить переключатели на тех форматах, которые нужно выводить напрямую без декодирования.
(19-07-2014 14:01)CTAC писал(а): Windows предлагает намного более гибкие решения, именно по удобству использования
Это миф, линукс в плане построения ОС для музыки куда более логичная ОС, потому как конфигурируется с низу вверх начиная от Компиляции ядра и довески тех компонентов которые необходимы под проект. И навесить можно что угодно вплоть до так вами любимого xmbc
Напротив же виндовс конфигурируется сверху вниз, т.е. Сначала ставим ОС с огромной кучей хлама (не нужной не только для звука, а и для работы в повседневном быту) и начинаем пилить ее напильником вырезая все и вся что бы добиться определенного результата.
Другое дело что сконфигурировать линукс задача куда более сложная т.к. Необходимо очень хорошо владеть коммандной строкой и иметь представление об обустройстве архитектуры, все таки это вам не форточки с окошками в первостепенном виде