(08-07-2017 03:30)vl27 писал(а): Як що максимум для навушників то може краще окремий підсилювач або спеціалізовані ОП типу AD815 або OPA6120
А може щось типу лемана зібрати
Да, отдельный усилитель было бы лучше, но тогда будет проигрывать в мобильности...
(08-07-2017 16:55)vl27 писал(а): плата на 6120 досить компактна, ну може живлення треба побільше
TPA6120 нужно 9 вольт, а в устройстве 5 вольт. Раннее мне Олег советовал AD8656 попробовать. Используется в некоторых моделях плееров IHIFI. Цена конечно подозрительно ниже популярных ОУ...
(07-07-2017 23:35)Limotys писал(а): Олег, я к Вам снова по поводу операционного усилителя
Корпус под платку подогнал и использую как мобильную звуковую карту в паре с ноутбуком, и хочется выжать максимум качественного звучания для наушников. На макетной плате собрал схему tda1308 и подставлял по очереди и прослушивал ne5532, njm4556 и njm4580. Питал от 5вольт. Все работали и слышимых искажений и проблем не наблюдалось, померить нечем( , но звучало нормально. Я вот думаю раз эти встали, то и более серьезные может встанут... Хочу приспособить lm4562. Может номиналы резисторов поменять? Интересно бы услышать мнение профессионала по этому поводу
Ви як завжди знов вибрали операційник. Виникає питання, який у вас опір навушників.
Ємності конденсаторів у платці на виході відповідають навушникам з опором, ну триста Ом, в іншому випадку - басу нема.
Щоб він зявився, треба збільшувати ємнісь на виході, струм збільшиться, але операційники вже не витримають. Десь так
(08-07-2017 18:04)Limotys писал(а): Цена конечно подозрительно ниже популярных ОУ...
(08-07-2017 21:25)oleg2566 писал(а): Ємності конденсаторів у платці на виході відповідають навушникам з опором, ну триста Ом, в іншому випадку - басу нема.
Саме так все і є
Limotys:
як що бажаєте більш меньш нормальний підсилювач то:
живлення потрібно +- 15 вольт
нормальний блок живлення, а не ЮСБ
нормальна ємність конденсаторів, як у живлені, так і на виході (як що вони там потрібні)
Правда як що Вам МП3 послухати, може піде й так
(08-07-2017 21:25)oleg2566 писал(а): Ви як завжди знов вибрали операційник. Виникає питання, який у вас опір навушників.
Ємності конденсаторів у платці на виході відповідають навушникам з опором, ну триста Ом, в іншому випадку - басу нема.
Щоб він зявився, треба збільшувати ємнісь на виході, струм збільшиться, але операційники вже не витримають. Десь так
Ви вже відповіли на своє питання.
Емкости на плате я все перепаивал, также менял керамику на тантал и в фильтре подпаивал np0 и пленку, следил за Вашими изменениями) На выходе емкости 220мкф, наушники 32 ом.
(08-07-2017 22:09)vl27 писал(а): Саме так все і є
Limotys:
як що бажаєте більш меньш нормальний підсилювач то:
живлення потрібно +- 15 вольт
нормальний блок живлення, а не ЮСБ
нормальна ємність конденсаторів, як у живлені, так і на виході (як що вони там потрібні)
Правда як що Вам МП3 послухати, може піде й так
Да, понимаю что так будет лучше, но тогда придется будет перейти от портатива к стационару... МП3 слушаю только те песни, которых в lossless на рутрекере нету))
(08-07-2017 22:46)Limotys писал(а): Емкости на плате я все перепаивал, также менял керамику на тантал и в фильтре подпаивал np0 и пленку, следил за Вашими изменениями) На выходе емкости 220мкф, наушники 32 ом.
АЧХ вашого підсилювача з вашими параметрами:
Проситься мінімум 560мкФ.
Доброго дня колеги.
Ось і настав той день, коли мої друзі Володя та Сергій, разом зі мною перейшли на ARM платформу, тобіш bobrw юзає систему на Малинці з пятидюймовим вінчестером під Volumio, з ЦАПою Neutrino, підсилювачем Yamaha A-960 та акустикою Victor zerro 5, кабелями Вадімича.
Вадімич одержав вчора таке ж джерело як в мене на ODROIDі, з чим обох і поздоровляю.
Тепер будемо розмовляти на одній мові
Здравствуйте, Олег!
По поводу выходного буфера, не могу понять, на схеме резистор R7 5k, на печатке буфера он присутствует? Так же интересен номинал электролитов на преобразователе 3.3 вольт, на схеме бп вижу только 1 мкф, как я понимаю, тантал. Если вас не затруднит, выгрузите пожалуйста печатку блока питания.
(11-02-2018 22:16)mnrg писал(а): Здравствуйте, Олег!
По поводу выходного буфера, не могу понять, на схеме резистор R7 5k, на печатке буфера он присутствует? Так же интересен номинал электролитов на преобразователе 3.3 вольт, на схеме бп вижу только 1 мкф, как я понимаю, тантал. Если вас не затруднит, выгрузите пожалуйста печатку блока питания.
Доброго дня
Вибачте, відповісти раніше не міг - справи.
R7 - його в схемі бути не повинно - результат емуляції.
Так конденсатори на платі тантал,10-22 мкФ.
Готується нова редакція фільтра-буфера. Дещо перероблено, буде й плата БЖ.
Катушка буде відсутня, фільтр 3-го порядку Баттерворта RC.
(17-02-2018 19:02)oleg2566 писал(а): Доброго дня
Вибачте, відповісти раніше не міг - справи.
R7 - його в схемі бути не повинно - результат емуляції.
Так конденсатори на платі тантал,10-22 мкФ.
Готується нова редакція фільтра-буфера. Дещо перероблено, буде й плата БЖ.
Катушка буде відсутня, фільтр 3-го порядку Баттерворта RC.
Интересно будет сравнить методы доработки моих двух плат, доделал по вашей методике свою первую плату, сразу удивило при прослушивании, звук стал не то чтобы лучше, он принципиально поменялся, исчез своеобразный горб на верхней середине, скрежет на частотах выше 5 кгц, звук стал чище, мягче, не знаю, как это сказать словами, но разница ощутима даже на моей системе из клонов (пред JC-2, усь E-405). Вот, кстати печатка БП , слепил сам под выводные компоненты на одностороннем текстолите, резисторы в делителе плюса на управляющий вывод стабилитронов поставил переменные, для точной настройки, смонтировал временно на картонной коробке, так что фото пока не будет
Доброго вечора колеги.
Дійшли руки до нової платки буфера для РСМ5102А.
Схема дещо перероблена під RC фільтр Баттерворта 3-го порядку.
Чому не фільтр Бесселя- все просто, останній має більшу нерівномірність в полосі пропускання і в цьому вузлі більш прийнятний фільтр Баттерворта на мій погляд.
Трохи підросли шуми зумовлені наявністю резисторів на вході, але поліпшилась фільтрація несучої 384 кГц. Збільшено напругу живлення до 14В, зменьшено ємітерні опори вихідного каскаду, їх після превірки струму можна закоротити.
Конденсатори плівкові, апаратні 5мм та NP0 0805, резистори 0805 та 1206 в ємітерах.
Плату можна використати і для попереднього LC фільтру, перемкнувши зайві опори та встановивши резистори і конденсатори згідно старої схеми.
Схема і платка(лайоут) прикріплені
Плата БП на черзі.
Успіхів https://drive.google.com/open?id=114Avrm...NbeOrRcJjL
Прошу вибачення - знайшовся глючок - при промисловому виготовлені плат буде необхідно збільшити отвори навісних деталей до 0,8 мм, замість присутніх 0,6.