Найважливіше питання у high-end - це розташування акустики у приміщенні та його обробка (далі живлення, якість АС та м‘язи підсилювача). Для експерименту і пошуку оптимальної точки прослуховування акустика спочатку була на заводських коліщатах. Але це все не про звук, а так, його бліда тінь. Дякуючи друзям serg68 та SWAT знайшли (як на мене) саме ту позицію та кут повороту для АС, яка ідеальна для цього приміщення (10х6,4м). Що цікаво, так я завжди дивувався акустичним калькуляторам, які між точкою прослуховування видавали відстань меньшу, ніж від слухача до тилової стіни В мене вийшло так, що АС від фронтальної стіни 2,5м, від до точки прослуховування до АС 2,8м, а від крісла до тилової стіни - 4,5 метри
А REW с микрофоном пробовал померять? Довольно точные результаты даёт, которые совпадают потом с "ушными" тестами. Экономит массу времени и сил. Одно дело мышкой по экрану поводить пять минут, смотря за изменениями АЧХ, другое - колонки тяжеленные таскать туда-сюда полдня. Есичо, микрофон могу дать.
Дякувати добрим людям - сьогодні до-налаштував і запустив обидві свої вінілові вертушки
Шо його казать, єслі воно канєшно?
Якою б не була класною цифра, але вініл зовсім з іншої планети
Дерижер - Etsuro Urushi Cobalt Blue
Звичайно, що все відносно!
Тому наступний свій допис про прослуховування на своїй системі СД та вінілу буду доповнювати фотками конкретного релізу альбому, що слухаю, бо без привязки до конкретної платівки всі слова безглузді (але тільки після нормалізації енерго постачання в країні, бо сижу в пітьмі для мінімізації електро споживання)
Цікаве спостереження:
Через обстріли російських терористів перейшов на режим економії електроенергії, але через перманентні відключення доводиться вмикати бензин-генератор. А раз генератор увімкнутий для побутових потреб, то чому б і музику не послухати?
І виявилося, що від генератора звук виявився значно кращим незважаючи на відсутність якихось стабілізаторів і фільтрів, а саме я маю на увазі атаку та динаміку Зрозуміло, що в мережі напруга постійно скаче і не дає необхідні 220В, але все одно мене приголомшила різниця у звучанні
На цьому не зупиняюсь, на днях встановлю сонячні панелі і спробую підключити систему до аккумулятора - такий собі хенд-мейд Stromtank
Ну і купую диски - куди без них?
Не фахівець. приятель аудіофіл придбав аккумулятор(70 ампер..) і пристрій щоб було живлення всього помешкання з обладнанням на випадок відсутності електрики. Спало на думку приєднати систему, досить непогану, і був здивований якістю звучання. Краще все. починаючи з динаміки.
Ну я буду встановлювати аккум з ємкістю 150 А*годину і пристойний інвертор Шнайдер до нього - сподіваюсь зловити дзен))
Тільки єдине питання - на який проміжок часу прослуховування системи вистачить цього аккума? Орієнтовно? Для довідки, якщо вже слухаю, то слухаю гучно, але не так, щоб динаміки вилітали
(25-10-2022 21:41)bylujnik писал(а): Ну я буду встановлювати аккум з ємкістю 150 А*годину і пристойний інвертор Шнайдер до нього - сподіваюсь зловити дзен))
Тільки єдине питання - на який проміжок часу прослуховування системи вистачить цього аккума? Орієнтовно? Для довідки, якщо вже слухаю, то слухаю гучно, але не так, щоб динаміки вилітали
150*220=33000
Акум ємністю 33кВт.год.,тобто якщо ваша "система" буде жерти 1кВт на год(ел.праска),то музона вистачить слухати 33 години пiдряд.
Якiсть безумовно буде в два рази лiпше.
Для прикладу,акум 1.76 кВт.год живить пiдсилювач в класi D вже третiй мiсяць пiшов щоденного прослуховування,але то не А клас.
baheba
шо ты несешь ?
электроник еб ту за коромысло
например :
Допустим емкость 1 АКБ 150 АЧ, и вольтаж 12 В у акб . Соответственно полная емкость составит 150 АЧ *12 В=1800 Вт*ч.( или всего 1.8 кВт час ) Беда в том, что если разрядить такой АКБ на 100% он выйдет из строя. Поэтому нужно оставлять 30% емкости. Соответствено 150 АЧ * 12 В * 0.7=1260Вт*ч ( или грубо всего 1,2 киловатт час ) .
разряжать такой акуммулятор желательно токами 10 -20 А (не более) , а значит потреблять надо где то всего 240 ВАТТ на всю систему максимум !
что вобщем то достаточно не мало ,как для усилителя класса АВ и комнаты метров до 150-180 ).
хватит вам его на пять часов максимум ( при таком потреблении ,но.... в реалиях побольше.) .
--------------
bylujnikвам мощный шнадер при таком аккумуляторе не нужен . он стоит он не дешево и смысла нет особого. есть к примеру Phantom UPS-0512 .вам его должно хватить. и еще он не ШУМИТ ! НЕТ КУЛЕРОВ ВОБЩЕ.
можете тут почитать тему https://hi-fi-forum.net/forum/thread-200717.html
(26-10-2022 10:09)Made in USSR писал(а): baheba
шо ты несешь ?
электроник еб ту за коромысло
например :
Допустим емкость 1 АКБ 150 АЧ, и вольтаж 12 В у акб . Соответственно полная емкость составит 150 АЧ *12 В=1800 Вт*ч.( или всего 1.8 кВт час ) Беда в том, что если разрядить такой АКБ на 100% он выйдет из строя. Поэтому нужно оставлять 30% емкости. Соответствено 150 АЧ * 12 В * 0.7=1260Вт*ч ( или грубо всего 1,2 киловатт час ) .
разряжать такой акуммулятор желательно токами 10 -20 А (не более) , а значит потреблять надо где то всего 240 ВАТТ на всю систему максимум !
что вобщем то достаточно не мало ,как для усилителя класса АВ и комнаты метров до 150-180 ).
хватит вам его на пять часов максимум ( при таком потреблении ,но.... в реалиях побольше.) .
--------------
bylujnikвам мощный шнадер при таком аккумуляторе не нужен . он стоит он не дешево и смысла нет особого. есть к примеру Phantom UPS-0512 .вам его должно хватить. и еще он не ШУМИТ ! НЕТ КУЛЕРОВ ВОБЩЕ.
можете тут почитать тему https://hi-fi-forum.net/forum/thread-200717.html
Вот "несёшь" именно ты,как ты собрался на 12 В включать свою "систему",с преобразователем напряжения?
А раз ТС собрался это сделать-значит батарея у него соответствующая-220В.
И почему ты решил что ТС подключается ко свиной(свинцовой) батарее,а не литиевой?,а вот с литиевой идёт электронная защита и управление ячейками в обязательном порядке,которая предохраняет от перезаряда и переразряда.
Так шо...иди учи мат часть.
Щоб не бути голослiвним,ось батарея 36В 49Аг. котра живить уже третiй мiсяць без пiдзарядки пiдсилювач в класi D:
baheba ты глупый двоешник.
ты не правильно посчитал. ты вообще понял что ты написал ? ты не то на не то умножил.
спорить нет смысла вообще. спроси понимающих и не позорься.
-----------
не будем тут спамить. хочешь понять почему ты не прав переходи в мою тему про генераторы.