Помогите с выбором сабвуфера
|
Автор |
Сообщение |
quadrokot
Старый Кукадос
|
RE: Помогите с выбором сабвуфера / 13-09-2021 16:58
(13-09-2021 12:26)zick писал(а): Я правильно понял, что неплохо бы установить в саб тарелку вместо диффузора? Абсолютно вірно із вашого сприйняття, а ще зробити тарілку легкою, принаймні легше існуючих, бо маса, як ви казали впливає на туди, а треба ще сюди.
Коли тотальна безграмотність затролює тему (це про вас zick), то стає зрозуміло, як ви меньше ніж за рік від повної дезорієнтованості у питаннях фізики шкільної програми стали фаховим спеціалістом із діфобчислювання.
Питання до serpens&Nekrozov, які лайкають у темі: який розмір(роздільна здатність) спектрограми яку виклав zick? І чому на них відсутній інфраниз?
Нє, ну ви ж специ?
Зараз побачите,zick, що ви не найкращій троль форума.
Вивчаю ноти.
|
|
|
|
Выразили согласие: | zick |
|
zick
Ветеран
|
RE: Помогите с выбором сабвуфера / 13-09-2021 17:07
(13-09-2021 16:58)quadrokot писал(а): Питання до serpens&Nekrozov, які лайкають у темі: який розмір(роздільна здатність) спектрограми яку виклав zick? І чому на них відсутній інфраниз?
Константин, если вы имеете в виду скрин в чёрно-зелёном цвете, который я выгладывал, то там инфраниз есть.
Я отвечу за ребят, чего им отдуваться за меня.
Эта программа выводит спектр по другой оси. В горизонте время, в вертикали спектр, внизу низкие частоты от 0.
Там шум с центральной частотой 1000 герц, имеющий примерно такую же широту, то есть от тысячи вниз и вверх по 500 герц с ослабленим уровня. А в самом низу, от нуля до десяти примерно, ровный, практически чистый инфраниз без всяких флуктуаций. Я и спрашивал Владимира, что это. Он ответил, что Парсонс такой сигнал придумал, чтобы выяснять параметры колонок. А сам Парсонс написал в аннотации к диску, что это для калибровки уровня на дат-рекордерах.
Так кто тролит публику?
(Отредактировал 13-09-2021 в 17:25 zick.)
Не вижу смысла.
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
EduardR
Ветеран
|
RE: Помогите с выбором сабвуфера / 13-09-2021 17:17
(13-09-2021 16:39)freesound писал(а): Якщо вже писати без жартів і проаналізувати те, з яким АЧХ потрібно відтворювати музику, звичайно хочеться це зробити максимально точно оригіналу.
Тепер про можливості звукозапису. У всій апаратурі стоять фільтри, які відсікають інфру, тобто на записи ми вже нічого не зможемо почути (відчути) нижче 20Гц, а то, що пролазить є сміттям від блоків живлення і всіляких інших перешкод типу зсувів постоянки від конденсаторів великої ємності в ланцюгах сигналу и живлення до цифрових перетворент і цих проблем може бути мільйон.
Що стосується відтворення, то тут все теж саме, але додається ще й неможливість акустичною системою адекватно відтворити все, що лежить нижче 40-50 герц, не кажучи вже про діапазон нижче 20. І в першу чергу це різні затримки на різних частотах, де як нам здається нібито це такий собі вузький діапазон, а насправді від 20 до 80 герц це цілих 2 октави, і труднощі досягнення лінійної АЧХ в цій смузі не тільки через якість самих сабів, а й з-за акустичних властивостей КДП.
Я, наприклад тільки "ЗА" відтворення музики найближче до оригіналу, тільки без фанатизму і помилок О, якщо без жартів зовсім, тоді, щоб позбавитись сміття від БЖ треба різати не на 50 і навіть не на 100 Гц(промислова частота та подвоєні пульсації від БЖ, а треба різати, мабуть десь 400-500 Гц, краще 1000, бо там же ще гармоніки! Так чи ні??
Що стосується адекватного відтворення звуків в АС, то в багатьох нині взагалі бумбокси пластикові, вони ледь 100-150 Гц відтворюють. То давайте для них поріжемо ще вище, а нашо воно їм треба, якщо не чутно?
|
|
|
|
freesound
Ветеран
|
RE: Помогите с выбором сабвуфера / 13-09-2021 17:22
(13-09-2021 16:47)EduardR писал(а): А наш мозг (и мозг животных тоже) всегда проводит математические Фурье преобразования для восстановления из набора этих синусоид формы сигнала? а зависит ли скорость и разрядность преобразование от вычислительной мощности? Жаль, но я сейчас не возле камина...
Це питання вже обговорювалося з практичного боку в плані того що нам відтворює цифрова апаратура. І на мої міркування про те, що ЦАП не в змозі відтворити трикутники, меандри і інші несинусоїдальні сигнали на ВЧ, так ніхто толком і не зреагував, Просто проігнорували цю проблему
(13-09-2021 17:17)EduardR писал(а): О, якщо без жартів зовсім, тоді, щоб позбавитись сміття від БЖ треба різати не на 50 і навіть не на 100 Гц(промислова частота та подвоєні пульсації від БЖ, а треба різати, мабуть десь 400-500 Гц, краще 1000, бо там же ще гармоніки! Так чи ні??
Що стосується адекватного відтворення звуків в АС, то в багатьох нині взагалі бумбокси пластикові, вони ледь 100-150 Гц відтворюють. То давайте для них поріжемо ще вище, а нашо воно їм треба, якщо не чутно?
Ми ще можемо подискутувати про смартфони, Сяомі наприклад
(Отредактировал 13-09-2021 в 17:32 freesound.)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
quadrokot
Старый Кукадос
|
RE: Помогите с выбором сабвуфера / 13-09-2021 17:52
(13-09-2021 17:41)serpens писал(а): Квадрокот, я так и не понял. Тарелка - это саб, потому что у нее амплитуда колебаний как у садового динамика, или нет?
Если саб, какие тарелки вы порекомендуете? Мне нравится Зилджен, но что говорит ваш опыт? Ось саме про це я і казав. Грамотності ніякої, особлво технічної. Тролити намагається скрізь, особливо, де присутні Fostex, вініл та цифра - там геть ніякого розуміння.
Прошу адмінів зрозуміти, чому я скопіював попередній пост.
Вивчаю ноти.
|
|
|
|
|
artshop
Ветеран
|
RE: Помогите с выбором сабвуфера / 13-09-2021 18:10
(13-09-2021 17:52)quadrokot писал(а): ...Грамотності ніякої, особлво технічної. Тролити намагається скрізь, особливо, де присутні Fostex, вініл та цифра - там геть ніякого розуміння. Грамотности не хватает у большинства. Я тоже в их числе...
Но вполне помогает опыт...
Для того, чтобы он появился, нужно просто хотеть и делать!
.... если 10 лет лепить самопал на одних динах..., лучше не писать ничего в профильных темах....
Сорри..., но это правда!
Завистливые люди часто обсуждают то, чего не умеют, и критикуют тех, до уровня которых им никогда не дотянуться.
(...Ницше...)
|
|
|
|
|
|
zick
Ветеран
|
RE: Помогите с выбором сабвуфера / 13-09-2021 18:55
(13-09-2021 17:47)VNV73 писал(а): Да, я об этом читал, но оно было в 60-ых.
А Ваша цитата отправляет исключительно к творчеству Битлз.
В 70-ых была другая техника, с другими параметрами. Пока не появились аппараты с 76 скоростью ничего особенного в полосе не происходило, сколько б там не было дорог. Скоростные стали писать до 30 герц.
Многополосные блоки голов на рекордеры появились ещё в 69-ом году ещё, но писали с такими же параметрами.
Какие аппараты 70-х вы имете в виду, конкретнее можно?
Парсонс писал Дарк Сайд на два 16-дорожных студера первого поколения. Дорог не хватало, ударные перебросили на другой рекордер. Микшировали на рекордерах второго поколения. Когда на 25 летие альбома его спросили, что бы он поменял, если бы писал это в новое время, он сказал, что ему было бы проще иметь 96 дорог. Это всё описано в деталях.
Плохо звучит Дарк Сайд?
Мы ведь из-за этого углубились в начинку студий.
Не вижу смысла.
|
|
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 7 Гость(ей)
|
|