Трохи особистих міркувань...
Не маю довіри до стокових опор, накшталт гуми.
Маю неаби якій досвід у цьому батлі.
Навіть у дуже коштовних приладах, зміна гуми на щось більш технологічне/якісне, надавало вельми гарну перевагу!
Досвід базується на не одному десятку спроб. Виключення, то є Sugden Stemfoord SF100. Не було можливості замінити 6 гумових ніг. Мабудь виробник на чомусь розумівся...
Новітній досвід... Зміна стокової гуми на Audio Note CD 3.1x/II на Audio Replas, то відрив башки!
... от питання... Що має у макітри виробник, ставлячи на девайс за $8000 гуму.... ?
----
Як що..., питайте, нотуйте.
З повагою...
Завистливые люди часто обсуждают то, чего не умеют, и критикуют тех, до уровня которых им никогда не дотянуться.
(...Ницше...)
Виробник все вірно думав, причому економно думав, бо знає що їх апарати потребують якісних і дорогих розв'язок. Ті гумові ніжки тільки для переміщення з коробки на підлогу чи стіл....А взагалі гума зі звуком не сумісні, начебто натуральний каучук поводить себе зовсім по іншому.
Я наприклад , експериментальним шляхом на свій смак підібрав "ноги" з пружного матерялу. Це не гума і не каучук, це якийсь досить пружний типу "поролон" , який тримає Корни з незначним просіданням цього матерялу. Мені подобається.
Пробував ноги від саба, не пішло
Василию...
А де Ви мешкаєте?
Я б Вам радив спробувати ноги з танкової броні. Сендвіч з трьох шарів.
Завжди гарно, де не використовуй! Ліпше є, та то зрозуміло...
Я їх виготовляю вже декілька років....
Завистливые люди часто обсуждают то, чего не умеют, и критикуют тех, до уровня которых им никогда не дотянуться.
(...Ницше...)
(28-01-2023 19:31)artshop писал(а): А де Ви мешкаєте?
Можу з'їздити на полігон, може там десь відбили кавалок модернізованої броні, власне через неї і не передають нам деякі модифікації М1.
А якщо серйозно, то можна поділитися конструкцією "сендвіча" ?
Все пізнається в порівнянні !
Sometimes, Music is the only Medicine the Heart and Soul need.
(28-01-2023 17:47)artshop писал(а): Е виключення. Саби потребують гуми.
Сабы от других колонок отличаются тем, что на их корпуса не подаются никакие частоты кроме низких.
Однослойный материал ведёт себя очень показательно при колебаниях на звуковых частотах. Ещё при Наполеоне это выяснили, наблюдая за за узловыми линиями , на которых нет амплитуды колебаний и там собирается песок.Сендвич из материалов с разной упругостью слоёв гасит эти колебания за счёт разного местоположения на плоскости пучностей и узлов.
Сабы трясёт как цельную конструкцию в основном. Представьте себе стиральную машину на шипах.
Потому под них эффективнее ставить упругую прокладку. Резина должна быть нужных параметров.
Везде где есть задача ограничить вибрацию в каком-либо теле, в промышленных изделиях с амортизирующими подставками, указывается вес нагрузки для данной опоры. Точно так же и производители аудио-развязок уточняют, что поглощение происходит при определённом весе аудио прибора. При других условиях эта подставка не работает. Сорботановые коврики и ножки например.
(28-01-2023 20:22)Serpens писал(а): Дебил, твой саб на прошных динамиках - это не саб, а хз что. Что ты знаешь о сабах, кроме того, что написал про себя здесь? Инфрабаса там нет.
Взагалі то в мене Santorin 30-500 на тонюсіньких ніжках метал/гума/метал.
Що до WLM DUO 15, то кращого Сабу до корегування КДП я не знаю. Дві п'ятнашки, рознесені по висоті майже на метр, творять дива з кімнатними модами!
... а як низько копає? Дуже низько....
Ніяк не поступається Santorin. А живлення, акустичні, підсилення - в них однакові. То зрівняння якості відбувається у форматі тесту, а не "один балабол-глушман сказал. Хоть в руках не держал, не слышал... "
(...Ницше...)
Добре ставлюсь.
То є таємна магія, та велике задоволення!
Може є у інформаційному просторі десь мастер-клас великого мага сучасності Кіучі.
Він на смак слухача налаштовує саунд за допомогою пагод із гармонізаторів Harmonix.
Опытные акустики! Короб для генератора: изнутри как чередовать слои одеяло верблюжье, поролон, войлок. Автомобильную войлочную шумку клеим на корпус генератора. Снизу короба - виброизоляция: генератор на своих виброногах, плотный войлок от пола ВАЗ-09, пенопластовая плита, поролон, пенопластовая плита - основание для короба. Снизу на куски микропорки от летних шлепок. Или яичная упаковка?