Высококачественный усилитель класса DA
|
Автор |
Сообщение |
oleg2566
Ветеран
|
RE: Высококачественный усилитель класса DA / 15-01-2018 10:46
(15-01-2018 00:59)SolAndr писал(а): Как то непонятна идеология. Считается, надо ШИМ минимум 2,8 мГц для SNR 120 dB - стандарт SACD. Под конец аудиотракта заШИМить в 7 раз меньшей частотой - несколько обидно. Не розачаровуйтесь так, то зовсім різні величини.
Так записах DSD64 частота квантування дорівнює 2, 8224 МГц, тобто, кожний слідуючий кавант може збільшити/зменшити загальну ширину імпульсу звукової частоти на 354 наносекунди.
В нашому підсилювачі частота несучої є побічною величиною, і щоб провести якусь аналогію, насправді треба знати швидкість включення/виключення самої повільної ланки пристрою, у нашому випадку вихідних транзисторів, яка дорівнює у гіршому випадку 50 наносекунд. Тим більш у підсилювачі зовсім відсутнє будь яке квантування і ширина імпульсів звукової частоти може змінюватись і на багато мньші величини ніж 50 наносекунд.
А несуча у нашому випадку впливає тільки на властивості демодулятора, навіть навпаки... елементи демодулятора впливають на вибір несучої частоти.
(Отредактировал 15-01-2018 в 11:00 oleg2566.)
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
SolAndr
Ветеран
|
RE: Высококачественный усилитель класса DA / 15-01-2018 12:42
(15-01-2018 10:46)oleg2566 писал(а): Не розачаровуйтесь так, то зовсім різні величини.
Так записах DSD64 частота квантування дорівнює 2, 8224 МГц, тобто, кожний слідуючий кавант може збільшити/зменшити загальну ширину імпульсу звукової частоти на 354 наносекунди.
В нашому підсилювачі частота несучої є побічною величиною, і щоб провести якусь аналогію, насправді треба знати швидкість включення/виключення самої повільної ланки пристрою, у нашому випадку вихідних транзисторів, яка дорівнює у гіршому випадку 50 наносекунд. Тим більш у підсилювачі зовсім відсутнє будь яке квантування і ширина імпульсів звукової частоти може змінюватись і на багато мньші величини ніж 50 наносекунд.
А несуча у нашому випадку впливає тільки на властивості демодулятора, навіть навпаки... елементи демодулятора впливають на вибір несучої частоти. Возможно, почти нисколько не спец в етой области, НО МАТЕМАТИЧЕСКОЕ МОДЕЛИРОВАНИЕ УСИЛИТЕЛЯ МОЩНОСТИ D-КЛАССА НА ОСНОВЕ ШИРОТНО-ИМПУЛЬСНОЙ МОДУЛЯЦИИ / MATHEMATICAL SIMULATION OF D-CLASS POWER AMPLIFIER ON BASIS OF PULSE WIDTH MODULATION Вестник Воронежского государственного университета. Серия: Физика. Математика. 2017 (2):46-53
не обнадьоживає: при f = 0,4 мГц -> SNR = 55 dB
The future is gonna be fantastic (c)
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
|
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
|
|
|
|
Made In Ukraine
Ветеран
|
RE: Высококачественный усилитель класса DA / 18-01-2018 10:55
Він, тоб то феріт, на око малий за своїми розмірами, але я його випаяв перш за все через те, що в ньому у дросселі щось не так, при доторканні до нього то працює взагалі сам підсілювач, то ні.
Далі я його міряю але він показує хто зна що, тоб то я навіть не можу визначитись яка саме має бути індуктивність. На ньому написано 220 1710, можно припустити, що 220 Мг, та 1710 відповідно проникнення феріта.
Ще дві плати вже придбанні по 13,5 Є на дойчешоп, та знаходяться поки що у Гамбургу у дружини.
Такі маю новини на цей ранок, тре шукати , та чекати на допомогу , як власне зробити саморобний дроссіль, з яким проникненням має бути феріт, та все решта.
Ясна Річь буду дуже вдячний за корисні поради!!!
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
|
|
|
|
|
Made In Ukraine
Ветеран
|
RE: Высококачественный усилитель класса DA / 01-03-2019 13:05
Вітаю, Вельми Шановного Пана Олега, ну і ясна річь Шановне Панство!
На цьому тиждні привіз до дому з роботи ці підсілювачі-два моноблоки. Вони в мене справжньо з ранку до ночі ,та що дня важко працювали на роботі, але на сабвуфери.
Але яке в мене було враження та здивування від перших миттєвостей, коли він заграв, як повноцінна одиниця вже вдома на АС Танной- Престиж-Единбург (200літрів)+Престиж-СуперТвіттерСТ-200.
Так от, я був шокований, та дуже приємно здивований , він мене з першої миті вдавив до крісла, своїм драйвом, напором, дуже чіткими, низькими НЧ, але що більше здивувало, так це малюнок "три Д", все на своєму місці, об"єм, повітря, та майже абсолютна ейфорія .
Вже три дні я його відслуховую , та ніяк не можу збагнути, як таке взагалі може бути.
Пану Олегу Велика Подяка за поради, та допомогу. Я звісно поміняв , як власне і радив Олег, дросселя, по входу "Солен Фаст" на 30 мкф, германій діоди Д-304, "РОЄ"- мєга-фаради, шунти "Дукаті".
Ось такі маю приємні враження на цей час.
Ще раз Красно Дякую автору та натхненнику Олегу.
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
|
|
|
Made In Ukraine
Ветеран
|
RE: Высококачественный усилитель класса DA / 04-03-2019 11:36
Вчора поставив замість "Солена" по входу MultiCap RTX 1 мкф-200в, як на мою думку самий кращий, бо ще маю у наявності найкращий Мундорф. От же я усім задоволений.
Маю ще на думці поставити Вхідний трасформер, але з декількаступеневим пониженням, нашталкт атінюатора гучності.
Таким чіном зменьшиться імпенданс програвача дисків, або іншого джерела, що піде тільки на благо.
З"явилася така думка тому, що тре гасити завелику гучність, а ще вхідний транс зробить користь ще і тому, що відпаде потреба в між-каскадному конденсаторі .
Маю в навності перммалой , через це спробую з часом накрутити трансформери.
Такі маю новини на цей час.
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
|
|
|
|
baheba
Ветеран
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)
|
|