Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
serg6677 Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 22-11-2013 01:14
(22-11-2013 00:55)yuri_kov писал(а):  как схемотехнически выполнен тот кварцевый генератор, на дискретных элементах или нет. Я этого не знаю
Спасибо именно этого ответа от вас я и ждалУлыбка
Короче надо заканчивать флудить а то тема превращается в помойку. Извините Александр.
(Отредактировал 22-11-2013 в 01:16 serg6677.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: yuri_kov
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 30-11-2013 15:07
Реалізував в аналоговій ЦАП на AD1860 пристрій вибірки і зберігання.
Давно у мене була думка про ПВЗ (УВХ), адже по логіці і теорії від дозволяє: 1. мінімізувати цифрові шуми при переключенні відліків, 2. мінімізувати вимоги до швидкодії операійних підсилювачів перетворення струм/напруга, оскільки значення наруги на виході операційника береться уже після завершення наростання напруги, 3 мінімізувати вимоги до швидкодії операційників на виході, 4. Якщо мікросхеми мають ДЕМ ланки як 1540 1541 - менша вимога до якості їх конденсаторів.

В Ultra Analog D20400 для релізації ПЗВ використані аналогові ключі HEF4051. В CD плеєрі Harman Kardon HD800 - HD14053 (4053) - фактично те саме.
У мене вдома мала бути певна кількість 4053 з плат Філіпсів 1-го і 2-го покоління. Але виявилось, що всі слати з тими мікросхемами роздарував...
На роботі є 4051 4052 4053, але ідея виникла саме зараз і чекати до понеділка не надто хотілось.
Фактично були потрібні тільки аналогові ключі. На дискретних польовиках такі зробити велика морока...
Є у мене 4 аналогових ключі SSM2402 AD (Dual Audio Analog Switch), але вони попри хороші параметри і призначення для аудіо довго переключаються і призначені для разових комутацій.
Переглянув наявну логіку, виявив тільки 1 шт HEF4066 - також аналоговий ключ, але для однополярного живлення.
Переглянув його схему і зауважив вінімальну відмінність з 4051. Шляхом додавання пари транзисторів він став успішно працювати і з двохполярним живленням.
Перевірив коректність комутації подаючи 0В, +5В - все працює ок.

В якості конденсатора для зберігання заряду поставив плівкові конденсатори від АКАІ 79 на 4,7 нФ.
Спочатку зібрав ПЗВ для одного каналу. Порівняв звучання з звучанням другого каскаду без ПЗВ.
Потім зібрав на інших комутаторах тієї ж самої 4066 ПЗВ і для другого каналу.

Для запису сигналу в ПЗВ використаний сигнал DG ЦФ SM5813 (20-й вивід)

Різниця в звучанні наступна - з"явилась певна легкість, виразність ВЧ і ВЧ, окресленість, тілесність.
З особливостей - характерна подача ВЧ і врхньої середині.
Таку подачу чув тільки в ЦАП з ПЗВ, наприклад в тих самих D20400.
Можна сказати, що суб"єктивно звук 1860 з ПЗВ став дуже схожив до звуку 1540Д.
Цікаво яким стане звук 1540Д)

Загалом потрібно буде принести пару 4051-4053 і зібрати пристрій зберігання вибірок на парі мікросхем - своя для кожного каналу.
реалізувати добре розведення живлень, земель і сигналів.

Але й так відчутно і зрозуміло, що ланка досить актуальна, хоч і досить нескладна і недорога.
Не зрозуміло чому класичні виробники плеєрів і ЦАП нею нехтували, а ставили тільки виробники топових ЦАП.
Для прикладу HEF4051 2-3 грн.

Додам в тему фото розібпаних різних збірок D20400, там видно використані деталі.

Найти все сообщения

Выразили согласие: mtstepan , yuran , serg6677
mtstepan Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 01-12-2013 11:07
Tongue0011Молодець!Продовжуй і надалі в тому ж дусіHappy0065
Найти все сообщения

Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 01-12-2013 11:17
Почитав інформацію про ПЗВ.
На одному чисто радіоелектронному форумі вичитав, що в D20400 для ПЗВ використаний SD5000 - супер ключ з супер параметрами, але дорогий.
Раніше всюди на російських форумах читав, що 4051.
На одному з приведених фото дійсно видно біля операійників на виході SD5402 - High-Speed DMOS Quad FET Analog Switch Arrays (SD5000-SD5402).
4051 і 4053, які видно на фото, швидше за все використані для комутації дискретних ланок ЦАП.
Хоча при їх опорі в відкритому стані досить дивно...
Ще поставив на вихід OP42 замість операційників OP37 - польові транзистори на вході, мінімальний струм на вході, мінімальний розряд конденсатора зберігання вибірки.
Після чого звук 1860 став чимось схожий на звук PCM58 PCM63 Улыбка
(Отредактировал 01-12-2013 в 11:18 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: mtstepan , yuran
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 02-12-2013 00:16
Балансний цап потроху неспішно робиться Улыбка
Часу мало, справ багато, напружений період у всьому...
З прослуховування макету балансного ЦАП для одного каналу - основна різниця в порівнянні зі звичайним виявилась в менш грубому і більш наповненому звуці.
Умовно можна сказати, що тональний баланс 1540 залишається, а по детальності і розширенні виходить як ПСМ58 ПСМ63 АД1860 АД1862 Улыбка
По правді надії на нього чималі!
Побачимо що вийде..)
Для себе я ще не визначився з остаточним варіантом ЦАП на 1540.
Сподіваюсь, можна буде зупинитись саме на цьому Улыбка

Найти все сообщения

Выразили согласие: mtstepan , WoWaN
SVS Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 02-12-2013 08:55
(01-12-2013 11:17)Nemo писал(а):  Після чого звук 1860 став чимось схожий на звук PCM58 PCM63 Улыбка
Як на мене, то є сумнівне "покращення". АД мають чистий, детальний, аналітичний звук, РСМ63 в звуці має якусь солодкуватість (слащавость російською), яка мені особисто не подобається.
Найти все сообщения

Выразили согласие: vd-two , dimoha.k68
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 02-12-2013 11:35
Слухав різні реалізації АД, в тому числі промислові.
Сам зробив/переробив 3 апарати на 1860:
CS8412 + SM5813 + OP42 + OP37
CS8416 + SM5813 + AD844 + пасивний ФПЧ
CS8416 + SM5842 + OP42 + OP42

АД мають чистий, детальний, аналітичний звук, погоджуюсь.
Але, як на мене йому властива певна холодність і сухість...

Якщо порівнювати класичні реалізації ЦАП На AD1860 AD1862 PCM56 PCM58 PCM63 TDA1540 PCM1541, - думаю мало хто заперечить наявність описаної сухості.

Кому що обирати по звуку справа кожного.

Я мав на увазі, що використання пристрою зберігання вибірки в ЦАП на 1860 суб"єктивно дуже зменшило, або навіть взагалі усунуло таку сухість.
А коли на виході замість OP37 поставив OP42 в металі (польовики на вході), звук став більш темний, солодкавий. але не надміру. Більш наповнений і насичений в верхній і нижній середині.
Хто слухав звучання операційників OP42 OP249 MAC156 має розуміти про який почерк і характер звуку іде мова.

РСМ63 дійсно звучать солодкаво в більшості реалізаціїй, що я чув.
Але, коли поставив в свою реалізацію 63-х для перетворення струм/напруга операційники AD844, звук став менш солодкавим і більш нейтральним. Схожим на почерк і характер 1860.
Але при цьому 63-і є ЦАПами високого класу і високого розширення.
Я неодноразово читав відгуки про високий потенціал 63-х на російських форумах людей з достойною репутацією, які переслухали багато. Сам дивувався, адже та солодкавість і не натуральний окраас ВЧ просто нівелює його переваги... Вони якраз пропонували схеми з швидкими операційниками, струмовим зв"язком і тому подібне.

Зате слухав дуже нейтральні по звуку і дуже динамічні промислові ЦАП з ЦФ, реалізованих на ПЛІС на PCM1702 PCM1704 Улыбка

Якби звук тих самих АД був таким, що повністю влаштовує, - не було б і мотиву експериментувати.
А так у мене 3 ЦАП на 1540 1860 і 63 і. Кожний має свої переваги, але й до кожного є питання.

Ну і використання пристрою зберігання вибірки - лише рідкі випалки плеєрів або ЦАП ними оснащені...
Хоча нічого складного в їх реалізації нема, і в ЦАП, де є ЦФ SM5813 SM5842 цей блок кожний може додати самостійно і відслухати.
Де інші приймачі SPDIF і ЦФ уже складніше, можливо прийдеться використовувати ПЛІС.

(02-12-2013 08:55)SVS писал(а):  
(01-12-2013 11:17)Nemo писал(а):  Після чого звук 1860 став чимось схожий на звук PCM58 PCM63 Улыбка
Як на мене, то є сумнівне "покращення". АД мають чистий, детальний, аналітичний звук, РСМ63 в звуці має якусь солодкуватість (слащавость російською), яка мені особисто не подобається.
(Отредактировал 02-12-2013 в 11:41 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: mtstepan , Вячслав_М , serg6677
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 03-12-2013 11:08
Шановні учасникики форуму з Білорусії, порадили ставити для реалізації аналогових ключів ПЗВ не мікросхеми серій HEF, CD, а саме мікросхеми серій 74HC.
І ще писали, що по вимірюваннях російських аудіогуру найбільш лінійними в відкритому стані і з найменшими спотвореннями виявились ключі виробництва Philips (зараз NXP).
На роботі якраз виявилась пара ключів 74HC4052 NXP, правда в корпусі SOIC.
74HC4052 на відміну від 74HC4066 призначений для комутації двохполярних напруг, менше клопоту з підключенням.

Поставив два ключа - відповідно на лівий і правий канал, розв"язавши по живленню.
Відслухав.
Ще з самого початку при викоритсанні ПЗВ здавалось, що трохи менше ВЧ.
Конденсатор зберігання заряду ставив 4,7 нФ - 5,6 нФ використано в схемі того самого Harman Kardon HD800. Але там передискретизація 4-х кратна. Відповідно частота відліків 176 кГц.
Ємність конденсатора зберігання заряду виходить трохи завелика і він грає роль інтегратора, ФНЧ, змінює режими роботи операційника.

По пам"яті в збірках Ультрааналог ємність конденсатора складала сотні пікофарад, але ніяк не тисячі.
Спробував поставити пару конденсаторів на 2200 пФ - ВЧ суб"єктивно стало трохи більше.
Слухав музику, тим часом шукав інформацію про розбирання збірки і про ємність конденсатора.
Знайшов - пишуть, що там використаний конденсатор з ємністю 160 пФ. Дехто в коментарах зауважував, що мало, але учасник, що описав збірку підтвердив, що для 8-кратної передискретизації (352кГц) 300 пФ буде в самий раз.
Поставив парочку конденсаторів на 330 пФ, відслухав - з ВЧ норма і якихось шороховатостей звуку не чутно.

Читав бігло форуми і думки російських гуру з приводу використання ПЗВ. Пишуть, що є сенс використовувати з тими мікросхемами ЦАП, де велика анергія глітчу.
Для прикладу, по їх словах, в ПСМ63 енергя глітчу зовсім мала.
Один з учасників писав, що використовував ПЗВ в ЦАП на SM5842 + AD1862, використавши для комутації аналогічний сигнал DG 5842, - різниця була не надто велика.

В моєму варіанті по параметрах детальності, розширення різниця дійно не велика. Але по злитності, тональному балансі, натуральності з ПЗВ значно цікавіше і краще.

Пробував змінювати в перетворенні струм/напруга операційник OP42 на AD844 - відповідно змінюється характер звуку з більш легкого і теплого на детальний і динамічний.
Думаю, в майбутньому в тому ЦАП на 1862 для перетворення струм/напруга поверну пару вбудованих в мікросхему ЦАП операційників. Вони мають досить непогані параметри + ПЗВ зменшує вимоги по швидкості наростання напруги + вивільниться пара ОП42 для використання в інших місцях.

До речі, російські аудіогуру також називали оп42 в металі "багатими звуком", констатували їх високі виміряні параметри і переваги (виміряні і почуті) при порівнянні з дорогими операційниками на дисретних деталях.

В майбутньому спробую знайти в продажу аналогові ключі з кращими параметрами

(Отредактировал 03-12-2013 в 11:12 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: vlsm2008 , mtstepan
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 08-12-2013 23:17
Мав нагоду переробити трохи Філіпс 204.
Подібну переробку умовно можна назвати "Базовим твіком".
Там стуктура і схема залишається класичною, усуваються недоліки і вносяться покращення.
Звук залишається класичним філіпсовским, але кращим.
На днях опишу з схемами що і як змінювалось, щоб можна було здійснити самостійно.
Загалом на інших ресурсах описано, тут нічого особливо нового, але підсумую.

Найти все сообщения

Выразили согласие: mtstepan , serg6677 , without_judge
serg6677 Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 08-12-2013 23:46
Немножко не в тему: Попал в руки Филипс 371 (CDM-2, TDA5141, SAA7220) ничего особенного обыкновенный бюджетный сидюк. Включаю и ловлю себя на мысле поет, и красиво поет, очень хорошая локализация сцена синтетика не настолько выпирает как обычно с 7220, которые как правило слушать более нескольких минут я лично немогу. Скинул крышку оказывается на заводе всего навсего поставили на выходе MC34072P от мотролы. Вместо LM337 которые должны быть согласно сервис мануала и проходные конденсаторы Ничикон Муза неполярные зеленые. Пайки все заводские. Это я к тому что твик филипсов 1го-2го поколения очень имеет место и даже простой может поднять уровень звука на порядок. Думаю ваш твик Александр будет полезен общественности желательно с подробными фото.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Mark_V , Nemo , mtstepan , dimoha.k68 , vlsm2008 , without_judge
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 13-12-2013 20:55
Стояло питання зміни операційників NE5532 Сігнетікс в приведеному в повідомленні Філіпс 204 на кращі.
1. LME49720 - нормальний варіант, коштують не дорого, але до них є свої питання - трохи сухуваті і вихолощені звуком, я це жартома назвав "звучання сучасного хайфая". Але їх цілком можна і потрібно ставити в подібні апарати.
2. OP249 - спарений операційник. Дуже схожий по параметрах і звуку до OP42. Такі потрібно везти з айбея.
3. Почитав російські форуми і виявив дуже схвальні відгуки авторитетних гуру про AD823 - спарений швидкий малошумлячий операційник з польовиками на вході.
"AD823 - это прецизионный двухканальный операционный усилитель (ОУ) с входным каскадом на полевых транзисторах, имеющий полосу 16 МГц, который способен работать с однополярным напряжением питания в диапазоне от 3.0 В до 36 В или биполярным напряжением питания в диапазоне от ±1.5 В до ±18 В. "

Я колись також звертав увагу на такі операційники, коли переглядав технічну документацію на операційники, доступні в київського постачальника. Але мені спарені не були потрібні + у мене під свої потреби є запас класичних одиночних операційників.

Переглянув схему цього операційника і параметри - склалось враження, що він дійсно має дуже достойно звучати.
Сьогодні придбав, поставив замість 5532.

І дійсно чудово звучить Улыбка
По звуку щось середнє між оп42 і ад844.
Краща детальність, розширення, дуже рівний тональний баланс, замиленості нема. Швидкі, драйвові, але й в міру акуратні.

Зараз слухаю.
В плеєрі стоять, ТДА1540П. Але через день мають приїхати 1540Д - тоді можна буде більш детально відслухати і порівняти звучання цього 204-го з мекетом свого ЦАП на 1540Д де на виході мак156 в металі.
Макет не має на виході прохідних розділювальних конденсаторів, тому буде звучати краще. (Вплив Мундорф Сюпрім, Сіменси, Боші, РОЕ я на слух чую). Але питання в тому на скільки Улыбка

Про різницю 5532 і 823 - це перед усім операційники різного класу, аналогічна і різниця в звучанні. Я 832 бачив в схемах досить дорогих ЦАП.

Коштували по 50 грн = зовсім не значно дорожчі LME49720. По пам"яті звучать значно менш сухіше.
Може й є певна зовсім мінімальна сухість. Важко судити.... Потрібно вставити 1540Д, а то 1540П сама по собі сухувата.
Не дарма росіяни писали - хороший вибір.

Про результат відпишусь.
І про базовий твік також відпишусь коли з"явиться час.

Ну і ще макет ЦАП працює від МУЗПК, звуковушка, яка тактується від лампового клока. А суб"єктивно звучання транспорту з ламповим клоком і без відрізняються і в великій мірі, але то також справа третя.

(Отредактировал 13-12-2013 в 21:02 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: mtstepan , audin1970 , serg6677 , Вячслав_М , toyo
audin1970 Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 13-12-2013 21:38
(13-12-2013 20:55)Nemo писал(а):  І дійсно чудово звучить Улыбка
Краща детальність, розширення, дуже рівний тональний баланс, замиленості нема. Швидкі, драйвові, але й в міру акуратні.
Аналогичные впечатления от звучания ад823 при использовании их в качестве преобразователя ток/напряжение. Из множества опробованных остановился именно на них.
Найти все сообщения

Выразили согласие: mtstepan , Nemo
VasilTech Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 13-12-2013 22:55
(13-12-2013 20:55)Nemo писал(а):  3. Почитав російські форуми і виявив дуже схвальні відгуки авторитетних гуру про AD823 - спарений швидкий малошумлячий операційник з польовиками на вході.

Сьогодні придбав, поставив замість 5532.
І дійсно чудово звучить Улыбка
Зараз слухаю.

Я 823 бачив в схемах досить дорогих ЦАП.
(13-12-2013 21:38)audin1970 писал(а):  Аналогичные впечатления от звучания ад823 при использовании их в качестве преобразователя ток/напряжение. Из множества опробованных остановился именно на них.
Кстати как не удивительно, именно AD823 стояли в качестве преобразователя I/U в референсном Manley Wave и Марк-Левинсонах 39 и 390S
Найти все сообщения

Выразили согласие: Nemo , audin1970 , without_judge
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 13-12-2013 23:17
Є чимало цікавих операційників.
Різні різні звуком.
Я б сказав, що до різних по звуку ЦАП потрібно підбирати різні по звуку операійники.
Наприклад я поставив ад844 до псм63 - мені дуже подобається
А з тда1540д дуже подобається оп42 мас156

Це якщо мова йде про бажання досягнути досить збалансований, натуральний і нейтральний по окрасах звук з рівним тональним балансом)

Я скоріш прибічник того, "що операійники не звучать" Улыбка
Мається на увазі, що найбільше в звуці визначає структура, схема, спосіб і, засоби.
Скажімо так переваги балансної структуру ЦАП буде чутно і з 5532
Все починається від джерела.
Якщо джерело дає хороший сигнал - тоді його потрібно лише перетворити і підсилити.
Джерелом аналогового сигналу є мікросхема ЦАП.
Далі важлива ланка якраз перетворення струм/напруга.
З того, що я відслуховував - її вплив найбільш помітний.
Вплив ланки ФНЧ або буферного каскаду або чутно по мінімуму або взагалі не чутно. Якщо сидіти слухати музику і клацати пультом ДК, який керує релюшкою - з цими каскадами, без або відповідно з ними чи з іншими.

Інший приклад - якщо використати ПЗВ - зменшуються вимоги до швидкодії операійника та й взагалі звучання змінюється.
І тому подібне.

А про звучання різних класичних операційників, що слухав також колись опишу по можливості.
Найти все сообщения

Выразили согласие: mtstepan , without_judge
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 14-12-2013 13:13
До речі, Ultra Analog D20400 має вихід не струмовий, а напруги.
Перення струм/гнапруга здійснюється всередині збірки.
На виході стоїть ПЗВ і буйферний операційник після нього.
В різних збірках стоять різні операційники. На приведених вище фото видно AD844, AD825 На російських форумах писали, що траплялись збірки з 5-ма типами операційників (пам"ятаю ще 5534)
Фактично після неї на виході потрібно лише ФНЧ і буферний каскад. Якщо не балансна структура - додатни формувач балансного виходу.
Якщо балансна (2 хбірки) - вінповідно повністю балансна схемотехніка.

Додам даташит на D20400 - там написано багато корисного і цікавого Улыбка

До речі, зверніть увагу MARK LEVINSON No 30.5
2 x UA D20400A – PMD100 – CS8412-CP
It's a DAC

Приймач SPDIF - CS8412-CP. Мені доводили про погане звучання і "великий джитерс" крісталовських приймачів.
Хто бачив і слухав цей апарат має розуміти про що йде мова.

Мав нагоду слухати і після зняти кришку і оглянути внутеності MARK LEVINSON No 30.5. Додане фото з назвою 30.5..jpg

Там стільки всіляких топових мікросхем виробництва Аналог Девайс, Лінеартех, Нейшинал семікондуктор, Техсес інструмент, Борбраун і .т.д
Попросив людину, в якої слухав і оглядав коммп і інетом.
Дивився що написано на тих мікросхемах і скачував даташити, читав.

Всі мікросхеми супер прицезійні, малошумні, лінійні і стабільні!
І досить не типові і рідкісні.
Я був в захваті Улыбка
Що там за операційники стоять уваги не звернув...
Можна знайти в неті кращі фото і подивитись.

Але, там перед усім не в операційниках справа, а в структурі і реалізації.

Додам різних фото Марків Левінсонів і Соніка Франтірс

На фото плат ЦАПа MARK LEVINSON No 30.6 видко операційники ОП42 в металі.

.pdf  D2040.pdf (Размер: 492.8 Кб / Загрузок: 2)
Найти все сообщения

Выразили согласие: mtstepan , yuran , serg6677 , without_judge , Вячслав_М , audin1970
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 14-12-2013 19:19
Вставив в Філіпс 204 пару оригінальних ТДА1540Д, послухав.
Підтверджую дуже збалансоване і достойне звучання AD823.
Буде універсальні операційники і достойні звуком!
Додам більш чітке фото, по якому згодом опису базовий твік.

Найти все сообщения

Выразили согласие: audin1970 , vlsm2008 , mtstepan , without_judge
without_judge Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 15-12-2013 09:53
подскажите, взаимозаменяемы ли TDA1540 P and 1540 D без схематических изменений?
Найти все сообщения

mtstepan Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 15-12-2013 10:13
Улыбкаможна поміняти сміло
Найти все сообщения

Выразили согласие: Nemo , without_judge
serg6677 Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 16-12-2013 01:17
Цитата:На фото плат ЦАПа MARK LEVINSON No 30.6
Рисунок №4 DSP 2115 и XC3020 в точно таких разъемах у меня есть на звуковой карте с супердревнего компа 90-х НР 75Мгц, не знал что они в левинзоне тоже стояли. В панельке видно озу с прошивкой под них. Без прошивки металолом.Улыбка
(Отредактировал 16-12-2013 в 01:19 serg6677.)
Найти все сообщения

serg6677 Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 16-12-2013 10:04
(16-12-2013 01:17)serg6677 писал(а):  озу с прошивкой под них.
ПЗУ конечно, оговорился Mad0228
Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 31 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS