Акустика Geithain - мнение последней инстанции
|
Автор |
Сообщение |
vetrov
Ветеран
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
|
aqvadim
Ветеран
|
|
|
|
|
aluster
Ветеран
|
RE: geithain мнение последней инстанции / 15-11-2013 03:02
(15-11-2013 02:37)aqvadim писал(а): Расскажите что впечатлило? ... желательно в сравнении.
сравнения не буду приводить - это все таки личное мнение )))
а впечатлило -
отработка низких частот - напор и при этом детальность и быстрота
верхний бас - четкий, детальный ( я даже перепугался что заказанные мной АС не смогут , ввиду другой конструкции, передать это настолько же точно
абсолютная нейтральность - выраженная в готовности к сложным жанрам
аккуратность (если можно так выразится ) в сложных партиях - никакие инструменты не соприкасаются ( ой не силен я в описании )
вокал (женский) четкий , выраженный , но не чрезмерно яркий , отработка низкого женского вокала с потрясающей достоверностью
напор - материал подается эмоционально но при этом сохраняя четкость
из минусов отметил для себя - направленность , плюс минус 50 см головой и сцена разваливается ... но при этом АС могут передать муз образы даже не будучи грамотно расставлены
ну вот как то так - заранее сори за костноязычность )))))
(Отредактировал 15-11-2013 в 03:20 aluster.)
|
|
|
|
|
|
|
impexua
Учу Правила
|
RE: geithain мнение последней инстанции / 12-07-2016 09:20
я знаю шо повно буде не згідних, і всі тези з вашого поста теж знаю.
Сам їх тулив усюди раніше, ті тези. Я розумію про що ви кажете, про 3Д із будь-якої точки. Слухав у інших і сам отримував не раз. Навіть із сусідньої кімнати є ілюзія певної "сцени" - відчувається об`єм і певне взаємне розташування основних "гравців".
Але максимально точне стерео можливе саме в одній зоні, і коли зроблено по повній ВСЕ для отримання максимуму саме в цій зоні, тоді те 3Д із інших точок сприймається лише як півдороги до того точного стерео. Об`ємність є, а от точність КІЗ і фокус - буде таке собі узагальнено-середнє.
Якщо коротко: зону стереоефекту розширюємо за рахунок фокусу, точності локалізації, окресленості КІЗ. Ітоговий оптимальний баланс - кожному свій.
Мене особисто це не цікавить, я аудіо-егоїст, ефект "для гостів" - сто років не потрібен. Як і аудіо гості, окрім друзів.
(Отредактировал 12-07-2016 в 09:50 impexua.)
|
|
|
|
The
Ветеран
|
RE: geithain мнение последней инстанции / 12-07-2016 09:25
(12-07-2016 09:20)impexua писал(а): я знаю шо повно буде не згідних, і всі тез з вашого поста теж знаю. Сам їх тулив усюди раніше. Я розумію про що ви кажете, по про 3Д із будь-якої точки. Сдлухав у інших і сам отримував не раз. Навіть із сусідньої кімнати є ілюзія певної "сцени" - віджчувається обєм і певне взаємне розташування основних "гравців".
Але максимально точне стерео можливе саме в одній зоні, і коли зроблено по повній ВСЕ для отримання максимуму саме в цій зоні, тодіо те ось 3Д із інших точок сприймається лише півдороги до того точного стерео. Обємність є, а от точність КІЗ і фокус - буде таке собі узагальнено-середнє.
Якщо коротко: зону стереоефекту розширюємо завжди за рахунок фокусу, точності локалізації, окресленості КІЗ. Ітоговий оптимальний баланс - кожному свій.
Мене особисто це не цікавить, я аудіо-егоїст, ефект "для гостів" - сто років не потрібен. Як і аудіо гості, окрім друзів.
Якась маячня...
|
|
|
|
impexua
Учу Правила
|
RE: geithain мнение последней инстанции / 12-07-2016 09:26
да-да, для 80% удифілів - маячня.
Хев фан ))
(12-07-2016 09:25)DAZZER писал(а): VladimirNB, в спецификации точно сказано, что они имеют кардиоидную направленность. Сделано с целью минимизировать отражения в помещении. вірно, і це підвищує точність стерео, покращує імпульсну характеристику кімната-АС, але побочка - за рахунок звуження його зони.
Чомусь нікого не дивує конфлікт інтерсеів в іншій техниці, типу: більше броні на БМП = тримає більший калбір, але падає швидкість, і отримує влучаннь теж більше))) Подбіний принцип у всій техниці працює, і в анатомії теж, доречі - нарощуєш витривалість = втрачаєш у силі, і т.д.
Іноді враження, що аудіофіл - від аудіо-філолог.
(Отредактировал 12-07-2016 в 09:49 impexua.)
|
|
|
|
|
The
Ветеран
|
RE: geithain мнение последней инстанции / 12-07-2016 09:59
(12-07-2016 09:26)impexua писал(а): да-да, для 80% удифілів - маячня.
Хев фан ))
вірно, і це підвищує точність стерео, покращує імпульсну характеристику кімната-АС, але побочка - за рахунок звуження його зони.
Чомусь нікого не дивує конфлікт інтерсеів в іншій техниці, типу: більше броні на БМП = тримає більший калбір, але падає швидкість, і отримує влучаннь теж більше))) Подбіний принцип у всій техниці працює, і в анатомії теж, доречі - нарощуєш витривалість = втрачаєш у силі, і т.д.
Іноді враження, що аудіофіл - від аудіо-філолог.
Ви використовуєте приклади, які захищають лише ваше бачення.
Забули наприклад про великі танки, які наносять потужніший удар і більше знищення, БМП має бути швидкою, бо використовують для перевезення піхоти.
Так само і в аудіо в кожного типу акустики є своє призначення. І це не означає, що так краще. Кожен сам вирішує. А взагалом вважається, що чим ширша сцена та об'єм, тим краща акустика.
Так що те, що ви відносите себе до 20% удифілів це не перевага
Хев фан!
І на підсумок. Якщо подобається вам така акустика і такий звук, то це добре, але не треба одноголосно кричати про те, що тільки це правильно і ви супер 20% удівіфіл! Є термін "НА МОЮ ДУМКУ".
ПІС
|
|
|
|
Выразили согласие: | ССМ |
|
impexua
Учу Правила
|
RE: geithain мнение последней инстанции / 12-07-2016 10:01
1) да які там приклади. Елементарно все : масса експериментів повністю відповідають теорії. Ось і все. А примітивні приклади - наівів для "філолологів" , типу на пальцях. Не як аргумент, а як ІЛЮСТРАЦІЮ.
Максимальне стерео - не відміняє 3Д із будь якої точки і всі ті ніштяки, про яки писали - слухати із коридора і т.д. Отримати те саме 3Д - взагалі, як два пальця об асфальт, зважди дивує така напружена боротьба за те, що має бути "по умолчанію" у будь-якій середній хі-фі системі. Але, практика показує, що ось таке от 3Д більшість і вважає за справіжній стерео ефект.
невже так важко поексперементувати хоча бі із розташуванням тих АС, які маєте вже?
2) я не відношу себе до удіфілів взагалі.
3) Було цікаво хто перший кинеться на той дещо провoкативний пост, не сумнівався, що це буду хтось із гуру салонів. Все, закінчую тут.
(Отредактировал 12-07-2016 в 10:23 impexua.)
|
|
|
|
|
The
Ветеран
|
RE: geithain мнение последней инстанции / 12-07-2016 10:22
(12-07-2016 10:01)impexua писал(а): 1) да які там приклади. Елементарно все : масса експериментів повністю відповідають теорії. Ось і все. А примітивні приклади - наівів для "філолологів" , типу на пальцях. Не як аргумент, а як ІЛЮСТРАЦІЮ.
Максимальне стерео - не відміняє 3Д із будь якої точки і всі ті ніштяки, про яки писали - слухати із коридора і т.д. Отримати те саме 3Д - взагалі, як два пальця об асфальт, зважди дивує така напружена боротьба за те, що має бути "по умолчанію" у будь-якій середній хі-фі системі. Але, практика показує, що ось таке от 3Д більшість і вважає за справіжній стерео ефект.
невже так важко поексперементувати хоча бі із розташуванням тих АС, які маєте вже?
2) я не відношу себе до удіфілів взагалі.
3) Було цікаво хто перший кинеться на той провакативний пост, не сумнівався, що це буду хтось із гуру салонів. Все, закінчую тут.
То ви агент-профокатор
Не треба нам профокацій
|
|
|
|
impexua
Учу Правила
|
RE: geithain мнение последней инстанции / 12-07-2016 10:31
дещо - так, бо розумію що з цього приводу буде просто переливання води.
Але все ж таки переконаний, і тут для мене практика підтверджує теорію: АС яка за рахунок свого констурктиву дає дуже широкий світ-спот, за рівності всіх інших умов (система, КдП, і т.д., загальнйи рівень спотворень) дасть МЕНШУ точність стерео у вершині стерео-трикутнику, ніж АС протилежного концепту (колнтрольована диаграма направленості і т.д.).
Тому топік стартер може насолоджуватись і не паритись, що група експертів шириною в диван не оцінить.
Питання до впевнених, що об`єм із коридора це і є стерео:
1) якими засобами звукореж закладає стерео ефект?
2) Як ці засоби зав`язані на точку прослуховування?
Давши відповіді, буде зрозуміло, чому максимально точне стерео можливе в одній точці, в решті - будуть "залишки від стерео" у вигляді об`ємності, і приблизно-грубого розташування КІЗ.
(Отредактировал 12-07-2016 в 10:50 impexua.)
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 4 Гость(ей)
|
|